به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، منوچهر شیبانی اصل دبیر کارگروه مدیریت پروژه و HES در چهارمین نشست شورای سیاستگذاری کنفرانس بلندمرتبهسازی گفت: در بحث ساختمانهای بلند ما مشکلات زیادی داریم و اگر مشکلات گفته میشود مبنی بر این نیست که با وجود این پدیده مخالفتی وجود دارد.
وی با بیان چند پیشنهاد برای کنفرانس بلندمرتبهسازی تصریح کرد: بهتر است مباحث مطرح شوند و گروههای مختلف با یکدیگر به هماندیشی و تعامل بپردازند. برای دومین کنفرانس باید ارائه مقاله صورت بگیرد. زیرا ارائه مقاله تأثیرهای خاص خودش را خواهد داشت و امید است با این کار توسعه کمّی به توسعه کیفی منجر شود. کنفرانس آتی منطقهای است و با حضور کشورهای همجوار برگزار خواهد شد که نیاز به پیشبینیهای خاصی دارد.
میرسید احمد محیط طباطبایی دبیر کارگروه مطالعات اجتماعی و فرهنگی کنفرانس بلندمرتبهسازی گفت: در اولین کنفرانس بلندمرتبهسازی و در حوزه مسایل اجتماعی که بخشی از آن در حقوق شهروندی وجود دارد مباحثی مطرح شد که بر اساس این مسایل دو اقدام اساسی باید صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: اولین اقدام سفارش سلسله مقالات در زمینه تاریخی و اجتماعی و اهمیت مسایل اجتماعی است. همچنین باید در کنفرانس سال آینده نشستها به صورت پرسش و پاسخ برگزار شود تا مطالب به صورت ملموس جا بیفتد.
یکی دیگر از دبیران حاضر در این نشست محمدرضا حافظی دبیر کارگروه طراحی و معماری بود که با اشاره به اینکه بیشتر موضوعات مطرح شده در اولین کنفرانس بلندمرتبهسازی به شهرسازی مرتبط بود، اظهار کرد: بلندمرتبهسازی در شهر یک محور اساسی است که بر تصمیمگیرهای کلانشهر باز میگردد و حق مطالب از نظر انتقادی بودن، ادا نشد.
وی در ادامه تصریح کرد: درست نیست که فکر کنیم افزایش تراکم در شهرها رفتن به سمت بلندمرتبه است، از نظر علمی این تفکر صحیح نیست. بلندمرتبهسازی ضرورت است، اما تنها راه برای حل معضلات شهری نیست.
نادر نجیمی دبیر کارگروه قوانین و مقررات با حضور در این نشست به بیان دیدگاههای خود پرداخت و گفت: در کارگروه قوانین و مقررات اولین کنفرانس بلندمرتبهسازی یکسری مطالب بیان شد، اما خوب است که بازخورد تمام مسایل مطرح شده توسط کارگروهها به دبیران و اعضای آن اعلام شود. از موضوعاتی که باید به آن پرداخت این است که چه کاری میتوان انجام داد تا به دنبال بلندمرتبهسازی نرویم. خوب است که به این موضوع نیز پرداخته شود.
سیدابوالحسن ریاضی عضو کارگروه حقوق شهروندی اظهار کرد: دستاوردهای کارگروه حقوق شهروندی بیش از حد تصور بود. اولین پیشنهاد بنده این است که گزارش کاملی از فعالیت کارگروهها تهیه شود.
وی در ادامه افزود: کار هم عرض نیز میتواند در دستور کار قرار گیرد؛ همانند موضوع آینده. نگاه به آینده و مسایلی که امروز نمودی ندارد و مسایل 10 یا 20 سال آینده است که میتواند مورد توجه قرار گیرد. حداقل در حوزه حقوق شهروندی تصاویر مبهمی نسبت یه مسایل درون برجها داریم. یعنی هیچ کار پژوهشی مبنی بر اینکه چه اتفاقی در برجها رخ میدهد، نداریم.
محمدرضا اسماعیلی دبیر کارگروه نگهداری و بهرهبرداری اظهار کرد: بنده پیشنهاد میکنم 2 فرم نظرخواهی تهیه شود تا بدانیم در برجهای موجود چه اتفاقاتی رخ میدهد. بحثها باید جنبه پژوهشی داشته باشد. دبیران نیز پرسشهای تخصصی خود را در فرمهای نظرخواهی بیان کنند تا فرمها تکمیل شود و بازخورد آن را در همایش دوم داشته باشیم.
سعید غفرانی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با حضور در این نشست به بیان نکاتی در حوزه کنفرانس بلندمرتبهسازی پرداخت و گفت: این کنفرانس با حضور مهندس بهشتی به سرانجام خوبی خواهد رسید.
وی اظهار کرد: موضوع بلندمرتبهسازی باید در دو حوزه مورد توجه باشد؛ اثرات محیطی بلندمرتبهسازی در ساختار کالبدی شهر و نگاه بهرهبرداران از این ساختمانها.
غفرانی با اشاره به اینکه از پتانسیل نظام مهندسی در این کنفرانس خوب استفاده نشده است، بیان کرد: ما گرفتار اثرات سویی از بیتوجهی به کالبد شهر هستیم که منجر به ایجاد پیکر ناموزون شهری شده است. در حال حاضر تهران پیکر موزونی ندارد و این موضوع حاصل غفلت در زمینه مکانیابی مناسب است. برای دست یافتن به راه حل منطقی آسیبها باید خوب شناخته شود.
ناصر بنیادی دبیرکارگروه شهرسازی اظهار کرد: ما در حال دچار شدن به گفتمانی هستیم که همه یک موضوع را بیان میکنیم. اگر در حال حاضر طیفهایی که روی بلندمرتبهسازی نظر دارند به سه گروه مخالف، موافق و میانه تقسیم کنیم، باید تکلیف مشخص شود که آیا میخواهیم این سه گروه در این زمینه نظر دهند و صحبت کنند تا به یک نظر واحد برسیم یا نه.
وی با بیان اینکه بنده نیز جزو مخالفان بلندمرتبهسازی هستم، افزود: به نظر من جای شهرداری و بلندمرتبهسازان در این کنفرانس خالی است که بحث را جلو ببریم.
سیدغلامرضا کاظمی دینان مشاور رییس بانک مرکزی و دبیر کارگروه اقتصاد کنفرانس بلندمرتبهسازی بیان کرد: به عقیده من کنفرانس بلندمرتبهسازی اولین کنفرانسی است که میبینیم همه اعضا و کارگروهها با هم بر سر یک موضوع توافق کامل دارند. موضوع این است که ضمن اینکه مخالفتی با ساخت ساختمانهای بلند وجود ندارد، باید یک سری مقررات خاص وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: بحث بلندمرتبهسازی به گونهای است که نه میتوان آن را تأیید کرد و نه تکذیب؛ بلکه باید با اقدامات پژوهشی جنبههای مختلف پدیده را بررسی کنیم. کنفرانس بلندمرتبهسازی اولین کنفرانسی است که به صورت جدی در حال تلاش برای پیگیری کنفرانسهای آینده است و به صورت مستمر فعالیت میکند.
دبیر کارگروه اقتصاد کنفرانس بلندمرتبهسازی به هزینههای اجرای کنفرانسهای بزرگ اشاره کرد و گفت: اجرای کنفرانسها هزینههای زیادی دارد که فکر میکنم اگر بشود بودجهای برای اجرای این کنفرانس در نظر بگیریم میتوانیم جلوی مشکلات احتمالی را بگیریم و به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم. پیشنهاد میکنم از ساختمان سازان برای حضور در این کنفرانس دعوت به عمل آید تا تجربیات خود را در اختیار متخصصان و کارشناسان بگذارند، در این صورت میتوانیم بهتر به بررسی این پدیده بپردازیم.
محمد رئوفی عضو کارگروه ترافیک بیان کرد: متأسفانه همیشه مطالعات در مورد پدیدة بلندمرتبهسازی جدا از مسایل شهرسازی صورت گرفته است و به همین خاطر پیامدهای این موضوع نیز همانطور که میبینید شیوههای نادرست شهرسازی است که شکل شهرها نمایانگر این شیوههای اشتباه است.
وی افزود: در استفاده از حمل و نقل عمومی در توسعه شهرها باید مطالعات فراوانی شکل بگیرد و همچنین باید با استفاده از یک پایگاه اطلاعاتی نسبت به توسعه شهرها اقدام شود. همچنین باید به سیستمهای حمل و نقل عمومی بها دهیم و علاوه بر این مسایل فکر میکنم باید میان مطالعات شهرسازی و پژوهشهای حوزة حمل و نقل تلفیق صورت بگیرد.