به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره شعر فجر در نشست خبری جشنواره که صبح امروز در محل این بنیاد برگزار شد، با بیان اینکه محافل شعرخوانی این دوره از جشنواره شعر فجر از فردا آغاز خواهد شد، گفت: البته محفل شعرخوانی ای که در مشهد برگزار می شود به عنوان افتتاحیه این بخش خواهد بود و اوایل اسفند به طور مرتب محافل شعرخوانی در کشور برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه 28 بهمن ماه محفل شعر آبادان به دبیری بهمن ساکی 29 و 30 بهمن نیز محفل شعر همدان به دبیری جواد محقق برگزار می شود، اظهار داشت: همچنین 3 و 4 اسفند ماه نیز محفل شعرخوانی در کیش به دبیری علی محمد مؤدب و 5 و 6 اسفند محفل شعر تبریز به دبیری صاحل سجادی برگزار میشود.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان اظهارداشت: محفل شعرخوانی تهران هم به دبیری حامد عسکری روز پنجشنبه 7 اسفند در برج میلاد تهران برگزار میشود؛ البته شعر محفل شعرخوانی در خارج از کشور خواهیم داشت که به احتمال زیاد در شهر کابل به دبیر محمدحسین جعفریان، شهر بصره به دبیری مشترک حیدری آل کثیر و بهمن ساکی و همچنین در آذربایجان به دبیری ناصر فیض خواهد بود.
قزلی در توضیح نامه ای که از طرف بنیاد شعربه اصناف مختلف حوزه شعر ارسال شده است، گفت: طبق آیین نامه از مجموعههای ادبی خواستیم تا به ما کتاب معرفی کنند. خبرهای انعکاس نامه در سایت جشنواره منعکس شده است اما با وجود اینکه زمان ارسال این کتابها گذشته است اما همکاران بنده در دبیرخانه جشنواره همچنان در حال پیگیری این نامه هستند.
دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره شعر فجر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بخش شعر از جایزه کتاب سال حذف خواهد شد، افزود: جشنواره شعر فجر جشنواره مستقلی است و اینکه هم جایزه کتاب سال و هم جشنواره شعر فجر داشته باشیم، مسئله مناسبی نیست که هر دو به بحث کتاب شعر بپردازند.
وی با بیان اینکه در طول سابقه برگزاری جایزه کتاب سال فقط یک بار کتاب شعر انتخاب شده است، تصریح کرد: با این حال می توانیم با متمرکز کردن این مسئله در جشنواره شعر فجر هر سال کتاب برگزیده شعر داشته باشیم.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به وجه بین المللی بودن جشنواره اظهار داشت: معتقدم این دوره از جشنواره نسبت به 90 درصد دورههای گذشته بین المللی تر است؛ وقتی که شاعران کشورهای دیگر به کشور ما میآیند ما نمیدانیم آنها چه شعری میخوانند؛ با این حال ما حوزه زبانی را در جشنواره نهم باز کردیم و در فضای زبانی کشورهای دیگر شعر خوانده خواهد شد البته این نکته را باید در نظر بگیریم که حوزه شعر و زبان فارسی گسترده نیست.
امینی: ۱۱۷ اثر در هر سه بخش جشنواره به مرحله نهایی راه یافتند
در ادامه اسماعیل امینی، دبیر علمی نهمین جشنواره شعر فجر گفت: روزهای پیروزی انقلاب اسلامی دوران فشردهای از تجربیات اجتماعی و تاریخی بود و وظیفه خود میدانم که یاد کنم از کسانی که از جان خود گذشتند تا این تحول بزرگ ایجاد شود.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران زمینهساز شد تا کیفیت هنر حفظ شود و شعر و ادبیات نیز از این هنر جدا نیست، افزود: جشنواره شعر فجر به لحاظ نگاهی که دارد قرار است بازتاب دهنده رهاورد سالیان انقلاب در حوزه شعر و ادبیات باشد.
دبیر علمی نهمین جشنواره شعر فجر با اشاره به انتخاب داوران این دوره از جشنواره شعر فجر اظهار داشت: برای انتخاب داوران معیار ساکن بودن در تهران امتیاز محسوب نمیشد ما کسانی را که به لحاظ علمی صلاحیت لازم را داشتند برای داوری جشنواره دعوت کردیم این سهم بندی تهرانی یا شهرستانی بودن خوب نیست و اهمیتی ندارد.
امینی با بیان اینکه همه آثار منتشر شده در سال 92 که بیش از 5 هزار عنوان کتاب بود، مورد داوری قرار گرفت، افزود: داوری بخش اول کتابها انجام شده است و آثار برای داوری نهایی ارسال شده است، در حوزه شعر 40 کتاب، حوزه درباره شعر بین 30 تا 35 کتاب و حوزه کودک و نوجوان 42 کتاب به مرحله نهایی ارسال شده است البته داوران مرحله نهایی این آزادی را دارند که کتابهای دیگری را که صلاحیت لازم را دارند اضافه کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما شرط ملیت را برای بررسی آثار در جشنواره شعر فجر نداریم و تنها کتابهایی که در ایران منتشر شده باشند میتوانند در جشنواره حضور پیدا کنند.