به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، فرهادی با اشاره به بروز برخی مشکلات در آموزش عالی به علت افزایش بیرویه جذب دانشجو در برخی موسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی افزود: باید ظرفیتها را هدفمند و قانونمندکنیم تا مشکلات به حداقل برسد.
وزیر علوم تاکید کرد: درگذشته ایجاد رشتهها و رشد کمی اولویت داشته اما امروزهدف اصلی کیفی سازی است و همه باید برای تحقق این هدف کمک کنیم.
وی به وجود چهار میلیون و ششصد هزار دانشجو و فارغ التحصیل شدن یک میلیون نفر از این افراد در آینده نزدیک اشاره و اضافه کرد: به هر حال این افراد با اخذ مدرک انتظار دارند وارد بازار کار شوند.
وزیر علوم با بیان اینکه جذب بیش از حد دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی باعث شده تا در برخی مشاغل که نیاز آن حداکثر فوق دیپلم است شاهد حضور افرادی با مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری باشیم گفت: این موضوع علاوه بر اتلاف سرمایه و وقت، کارآیی این افراد را نیز کاهش میدهد.
وزیر علوم با ضروری دانستن بازبینی برخی رشته و تاسیس رشتههای متناسب با نیاز کشور و حذف رشتههایی که عمرشان تمام شده است گفت: دانشگاهها باید ماموریت گرا باشند و کار و تولید را پی گیری کنند.
وزیر علوم با اشاره به سخنان مطرح شده در این جلسه در خصوص دانشگاههای پیام نور، آزاد اسلامی و جامع علمی کاربردی خاطرنشان کرد: در ابتدای راهاندازی دانشگاه پیام نور قرار بود این دانشگاه دانشجوی غیر حضوری و تا حدودی نیمه حضوری پذیرش کند اما سالهای گذشته اساسنامه این دانشگاه تغییر کرده است و این دانشگاه مانند دیگر دانشگاههای کشور دانشجو پذیرش میکند. که ما با جدیت به دنبال بازگشت اساسنامه دانشگاه پیام نور به روال گذشته هستیم.
فرهادی در خصوص دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: این دانشگاه قرار بود نیروی تکنسین تربیت کند اما روند فعلی این دانشگاه نیز مطابق با اساسنامه آن نیست و باید این روند اصلاح شود.
وزیر علوم در خصوص دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت تا پایان اردیبهشت ماه باید وضعیت کد رشته محلهای دانشگاه آزاد اسلامی تعیین تکلیف شود و با توجه به تصمیم کمیته مشترک میان وزارت علوم و دانشگاه آزاد هم اکنون ادامه فعالیت برخی از کد رشته محلهای این دانشگاه متوقف شده است