به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» زهره وند عضو تیم سابق مذاکره کننده هسته ای در همایش «لوزان بدون روتوش» با بیان اینکه پرونده هسته ای از موضوعات ملی است اظهار داشت: آنجایی که میان اقتصاد و چرخش سانترفیوژ ارتباط برقرار شود مسلما جای یک نوع بحث دارد و آن جای هم که مسئله تحریم ها را از هسته ای جدا ببینیم جواب متفاوت تری می گیریم همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند ارتباطی میان اینها نیست چه هسته ای باشد و چه نباشد تحریم ها هست و دشمنی امریکا هم تغییر نمی کند.
زهره وند ادامه داد: مسلما هیچ گاه نباید دیپلماسی از کار بیفتد و آنجا که منطق دیپلماسی از کار می افتد جنگ می شود و جمهوری اسلامی همواره دارای منطق و دیپلماسی فعال بوده است و هنگامی که رویکرد این باشد مسئله تحریم ها جزء مذاکرات است نه خروجی آن.
وی ادامه داد: آنچه مهم است و جای امیدواری دارد خوشبختانه تا کنون توافقی امضاء نشده است اما اگر این سکوت دولتمردان ادامه دار باشد آن توافق الزام آور می شود.
عضو تیم هسته ای سابق افزود: در این فضای پر از ابهام مسلما ما باید تمهید جدیدی انجام دهیم و بهترین تمهید در شرایط کنونی این است که دولت ما باید رسما موضع خود را اعلام کند وقتی که یک پرونده ای که موضوع ملی و مولفه وحدت ما است مطرح می شود باید تمام ظرفیت های که داریم را استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه باید در توافق صورت گرفته شفافیت را به حداکثر برسانیم ادامه داد: شفافیت یک اصل بسیار مهم است چرا که ما آمده ایم تا از حقوقمان دفاع کنیم و این طرف مقابل است که از شفافیت فرار می کند و این مسئله چیز خوبی نیست که طرف ما بگویداگر استیضاح هم بشوم چیزی نخواهم گفت.
وی با بیان اینکه مطرح شدن پروتکل الحاقی از سوی امریکایی ها در راستای راستی آزمایی که می گویند انجام شده است گفت: باید راهکارهایی بدهیم که به توافق خوب دست پیدا کنیم می گویند صدو خرده ای کشور پروتکل الحاقی را پذیرفته اند خب شما هم بپذیرید اولا بیشتر این کشورها اصلا نیروگاه ندارند و ثانیا آنهای هم که پذیرفته اند اصلا اجازه بازدید نمی دهند شما دقت کنید حتی مک دونالد هم اجازه نمی دهد که وارد آشپزخانه اش شوید و ببینید چه نوع سسی درست می کند و قطعا پذیرش پروتکل الحاقی تبعات خود را دارد.
وی گفت: در ادامه در امریکا بحث انتخابات مطرح است و اوباما نیز پروسه پرونده هسته ای ما را ده ساله اعلام کرده است بنابراین این مسئله روی افکار عمومی امریکا تأثیر می گذارد و به وی رای می دهند.