گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، اهدای خوشه گندم «ایران برگر» به دانشجویان دانشگاه تهران، نشان سربازمقاومت و صلحدوستی به امیرحسین شریفی اهداشد، پیامهایی برای قبح زدایی از «ماجرای تعرض جده»، عماد خدابخش: فیلمبرداری «من اهل ایرانم» درمرحله پایانی قراردارد، «ایران برگر» میلیاردی را از خیابانهای تهران بخرید!، حج عمره رسما از سوی ایران تعلیق شد، به دنبال سرمایهگذار برای ساخت فیلمی با مضمون دفاع مقدس هستم، آوینی را برای تلویزیون«ممنوع الورود» کردند، محمد حمزهای: فیلمبرداری «اینجا باران صدا ندارد» اواخر تابستان کلید میخورد، مدیر اداره کتاب تا پیش از نمایشگاه کتاب مشخص میشود و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
فاصله سینمای ایران با سینمای تراز انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) از دوران تصدی ریاست جمهوری تا کنون که بیش از بیست سال است زعامت نظام جمهوری اسلامی را در دست دارند، بارها حساسیت و توجه ویژه خود به مقوله هنر را مطرح کرده اند؛ به گونه ای که تا امروز از گزیده سخنان ایشان طی سال های گوناگون منشوری دقیق و مبسوط پیرامون هنر انقلابی در شاخه های متفاوت آن در دست است.
در رابطه با هنر ساخت فیلم که یکی از دغدغه های همیشگی ایشان در مقوله فرهنگ و هنر بوده است، ایشان در طول سال های طولانی و در موقعیت های گوناگون مطالبات خود را بیان فرموده اند اما متاسفانه بدنه سینمای ایران جز در موارد معدود، نه تنها تا کنون توجه و همتی برای عمل به مطالبات ایشان از خود نشان نداده اند، بلکه اغلب فعالیت هایشان روند و نتیجه ای در مقابل دغدغه های ایشان داشته است.
مقام معظم رهبری در حوزه سینما تعاریف دقیقی از هنر مورد نیاز جامعه اسلامی تحت عنوان سینمای متعهد، انقلابی و دینی به جامعه هنرمندان ارائه داده اند. در این تعاریف وجوه اصلی هنر سینمایی پاک به صورت دقیق و منطقی بیان شده است.
سینمای متعهد
«هنرمند، هم در باب فرم و قالب هنرِ خودش و هم در قبال مضمون تعهد دارد.کسی که قریحهی هنری دارد، نباید به سطح پایین اکتفا کند. این یک تعهد است. هنرمند تنبل و بیتلاش، هنرمندی که برای تعالی کار هنرىِ خودش و ایجاد خلاقیت تلاش نمیکند، در حقیقت به مسئولیتِ هنری خودش در قبال قالب عمل نکرده است ... علاوه بر این، تعهد در قبال مضمون است. ما چه میخواهیم ارائه بدهیم؟ اگر انسان محترم و عزیز است، دل و ذهن و فکر او هم عزیز و محترم است. نمیشود هر چیزی را به مخاطب داد، فقط به صرف اینکه او نشسته و به حرفهای ما گوش میدهد.» ۱۳۸۰/۵/۱
نشان سربازمقاومت و صلحدوستی به امیرحسین شریفی اهداشد
به گزارش خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» در مراسم روز افتتاحیه جشنواره «دیکته فست» شهر مسکو روسیه فیلم سینمایی «آوازهای سرزمین من» با حضور امیرحسین شریفی، تهیه کننده این اثر و دکتر مهدی صناعی، سفیر ایران و آقایان مظفری، ملکی قائم مقام به نمایش در آمد.
پس از پایان اکران این اثر سینمایی که به جنگ داعش و جبهه النصره در منطقه خاورمیانه می پردازد، مهدی صناعی سفیر فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به روی سن دعوت شد تا سخنان خود را از حضور یک فیلم ایرانی اینگونه توصیف کند: خیلی خوشحال هستم که سازندگان «آوازهای سرزمین من» ایرانی هستند و چنین اثری را در جهت حق طلبی و عدالت در سرتاسر دنیا تولید کرده اند، امیدوارم همچنان شاهد رشد این آثار که مضمونی حق طلبی و عدالت دارد، باشیم.
پیامهایی برای قبح زدایی از «ماجرای تعرض جده»
خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»_ بی شک همه ما در دنیای امروز تحت تاثیر اتفاقات و جریانات وابسته به زندگی در عصر کنونی قرار داریم. برخی غرق درتکنولوژی آن و برخی دیگر به صورت گذرا از آن عبور می کنیم. مهم است عمق درگیریمان چقدر باشد، اما مهمتر آنست که همگی در معرض آن هستیم. وقتی صدایی از تلفن همراهمان بلند می شود به سمتش می رویم و پیام های وارده را می خوانیم. گاهی جواب می دهیم و کاهی هم می خندیم به آنچه که از طریق شبکه های اجتماعی و ارتباطی به دستمان می رسد.
اما نکته آنجاست که به چه چیزی لبخند می زنیم و انگشتمان به قصد بازنشر چه محتوایی به حرکت درمیآید. بسیاری از پیام هایی که به آسانی به آن لبخند می زنیم، بوی درد دارد. بوی شکستن انسان و نفی انسانیت، در پشت سر هم کردن چند واژه به نام لطیفه.
مردم ما ثابت کردهاند که همیشه بیدار و آماده حضور در هر صحنه ای هستند. در هر طیفی که باشند و با هر نگاهی، نسبت به اتفاقات اطرافشان بی تفاوت نیستند و در مقابل آن واکنش نشان می دهند. اما باید بپذیریم گاهی خطوط را به ما جابجا می نمایانند. و ما گاهی مسیر را اشتباهی می رویم و به طور کل موضوع از این رو به آن رو میشود. این موضوع شاید از غفلت برخی از ما ناشی شود و یا شاید اقدام مغرضانه عده ای که می خواهند در بین نیات زیبای مردم رخنه کرده آن را به بیراهه ببرند. نمونه آن را می توان در اتفاقات چند هفته اخیر مشاهده کرد.
ماجرای تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده که این روزها به یک موضوع فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و گاهی رنگ سیاست هم به خود می گیرد، به قدری درد آور است که باید ساعت ها برای آن افسوس خورد. ماجرایی که هنوز انعکاسش در هر مجلسی وجود دارد تا جایی که مردم به خاطر حفظ صیانت و عزتشان تجمع می کنند. در اعتراض به بی حرمتی سعودی ها به ایرانیان. بیانیه صادرمی کنند و تحریم حج عمره را یکی از پاسخ های دندان شکن به این هتک حرمت می خواهند. حیثیتشان زیر سوال رفته و نمی توانند ساکت بنشینند. اخبار را دنبال می کنند تا ببینند سرانجام دولتی ها چه تصمیمی می گیرند و چه میکنند. جنبش های دانشجویی نیز در کنار صدور بیانیه هایشان ساکت نمی نشینند.
عماد خدابخش: فیلمبرداری «من اهل ایرانم» درمرحله پایانی قراردارد
عماد خدابخش کارگردان مستند «من اهل ایرانم» در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» در پاسخ به محتوای این اثر، اظهار کرد: یک مرکز اطلاعاتی در رابطه با نخبگان در کشور سوئیس وجود دارد که سالانه اسامی ۵۰ نفر از نخبگان رشته های مختلف را که در سطح دنیا حاضر هستند را در سامانه پکیچ خود معرفی می کند که ۱۰ نفر از این تعداد ایرانی هستند.
وی در ادامه گفت:از این ۱۰ نفر دانشمندان ایرانی که همگی در داخل کشور مشغول فعالیت هستند که ۵ نفر از این نخبگان در شهرهای بابل، قزوین، سمنان، یاسوج و مشهد مشغول به کسب کار و زندگی هستند. نکته جالب حضور یک خانوم ایرانی در جمع این ده نفر است.
این کارگردان افزود: ابتدا سعی کردیم که موقعیت، شغل، جایگاه اجتماعی این افراد را پیدا کنیم، همچنین به مطالعات مکتوب و میدانی در رابطه با این ۱۰ نفر پرداختیم که نتایجی جالبی را هم از این گرد آوری های تحقیقاتی دست پیدا کردیم.
«ایران برگر» میلیاردی را از خیابانهای تهران بخرید!
به گزارش خبرنگار حوزه سینما «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم کمدی «ایران برگر» هفتمین ساخته سینمایی مسعود جعفری جوزانی توانست به فروش یک میلیارد و 685 میلیون تومانی برسد، همچنین فیلم سینمای «رخ دیوانه» یازدهمین ساخته ابوالحسن داودی توانست در مدت اکران به فروش یک میلیارد و 63 میلیون تومانی دست یابد.
«ایران برگر» میلیاردی را از خیابانهای تهران بخرید!
فیلم کمدی «ایران برگر» هفتمین ساخته سینمایی مسعود جعفری جوزانی توانست به فروش یک میلیارد و 685 میلیون تومانی برسد.
علي نصيريان، محسن تنابنده، احمد مهران فر، حميد گودرزي، هادي کاظمي، سحر جعفري جوزاني، نيوشا ضيغمي، شهره لرستاني، گوهر خيرانديش، محمدرضا هدايتي، فريبا متخصص، فتحالله جعفري جوزاني، اسماعيل خلج، حميدرضا حيات، سياوش چراغيپور، سميه نجومي و .... از جمله بازیگران این فیلم هستند.
«ایران برگر» داستان فتحالله خان و امرالله خان است که بر سر انتخابات شوراها در یک روستا با یکدیگر رقابت میکنند و...
«رخ دیوانه» یک میلیارد هزینه به کشور تحمیل کرد!
فیلم سینمای «رخ دیوانه» یازدهمین ساخته ابوالحسن داودی توانست در مدت اکران به فروش یک میلیارد و 63 میلیون تومانی دست یابد.
طناز طباطبایی، صابر ابر، ساعد سهیلی، نازنین بیاتی، امیر جدیدی، سحر هاشمی، رضا آحادی، فرنوش آل احمد، بیژن امکانیان، گوهر خیراندیش، امیرمحمد زند در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
کاوه سجادی حسینی: اکران«بوفالو» با حال وهوای پاییز بیشتر جور در میآید
کاوه سجادی حسینی، کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با فعالیت های فیلمسازی خود اظهار کرد: از چندی پیش ایدهای به ذهنم خطور کرده است که فکر می کنم تا پایان اردیبهشت ماه به یک طرح کلی «سیناپس» از این ایده دست پیدا کنم و به سمت نگارش فیلمنامه و ساخت آن گام بردارم.
سجادی در ارتباط با جداسازی بخش بین الملل از «سودای سیمرغ» و برگزاری آن در اردیبهشت سال جاری، تصریح کرد: تا زمان به پایان رسیدن این دوره بخش بین الملل جشنواره فجر نباید چنین حرکت را مورد سنجش و ارزیابی قرار داد، کما اینکه همیشه بخش بین الملل جشنواره فجر زیر سایه بخش سینمای ایران قرار داشت و به آن صورت از این بخش جشنواره استقبال یه عمل نمی آمد. شاید این نوع برگزاری جشنواره بیشتر مثم ثمر واقع شود.
همچنین وی در رابطه با کیفیت آثار بین الملی جشنواره فجر هم گفت: حقیقتا نسبت به گذشته از فیلم های خارجی جشنواره استقبال نمی شود که آن هم دلایلی گوناگونی نظیر دسترسی آسان به تمامی فیلم های روز توسط مردم است، متولیان برگزاری بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر بیشتر باید به نمایش آثار فیلمسازان آسیای شرقی یا اثرهای کارگردان های مستقل اروپایی بپردازد و بیشتر به کشف کارگردان های و استعدادهای فیلمسازان این عرصه حرکت کند.
محمد حمزهای: فیلمبرداری «اینجا باران صدا ندارد» اواخر تابستان کلید میخورد
محمد حمزه ای کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» خبر از ساخت «اینجا باران صدا ندارد» را داد و اظهار کرد: از چندی پیش مجوز ساخت این فیلمنامه را از شورای پروانه ساخت دریافت کرده ام که تصور می کنم در اواخر تابستان تولید این سناریو را کلید بزنم کما اینکه به حضور این فیلم در سی وچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر می اندیشیم که امیدوارم شرایط برای رسیدن این فیلم به جشنواره مهیا شود.
این کارگردان در ادامه توضیح داد: فیلمنامه این اثر از تم اجتماعی برخوردار است و شاخه های مختلفی را در داستانش مشاهده می کنیم که همگی از کلیت منسجمی هم بهره می برند. بیشتر صحنه های این فیلم خارجی است و از این نظر فیلم پرلوکیشنی به حساب می آید.
حج عمره رسما از سوی ایران تعلیق شد
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» علی جنتی اعلام کرد پس از مطالعات و بررسیهای انجام شده امروز - دوشنبه 24 فروردین - به سازمان حج دستور داده شد تا زمانی که این افراد مجرم (متجاوزان به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده) محاکمه بشوند و مورد مجازات قرار بگیرند، فعلا عمره متوقف میشود و پروازهای ایران تعلیق خواهد شد.
او ادامه داد: با توجه به اتفاقی که افتاده، حیثیت عمومی ملت ایران خدشهدار شده است و یک خواست عمومی بین ملت شکل گرفته است و باید واکنشی نشان داده شود.
جنتی تاکید کرد: بسیاری از مراجع عظام تقلید ابراز نگرانی کردند، مخصوصا اینکه در گذشته هم برخی برخوردها با زائران و روحانیون کاروانها صورت گرفته بود؛ به همین دلیل با توجه به بررسیهای صورت گرفته تصمیم بر توقف عمره گرفته شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار کرد: درباره حادثه تاسفباری که در فرودگاه جده اتفاق افتاده از طریق دیپلماتیک با مقامات سعودی صحبت شده و آنها قول دادند که این افراد دستگیر شده را مجازات کنند. آنها حتی تصریح کردند که آنها را اعدام میکنند، اما در عمل هنوز اتفاقی نیفتاده است.
به دنبال سرمایهگذار برای ساخت فیلمی با مضمون دفاع مقدس هستم
صادق صادقدقیقی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به ساخت فیلمی با مضمون دفاع مقدس که در زمان معاصر و حال می گذرد، اظهار کرد: تقریبا با خانم پروانه مرزبان و عبدالجبار دلدار «سیناپس» یک طرحی را به پایان رسانده ایم و نوشتن فیلمنامه در مراحل ابتدای خود قرار دارد که تم آن دفاع مقدسی است و در جامعه امروز ایران سر می کند. تمامی صحنه های این فیلمنامه در تهران می گذرد.
وی در ادامه گفت: حدود ۷۰ درصد صحنه های این فیلم خارجی است و لوکیشن های متعددی را در دل این فیلمنامه گنجانده ایم که به همین دلیل براورد مالی تولید این اثر مقداری سنگین است و هم اکنون مشغول صحبت ومذاکره با سرمایه گذاران و شرکت های مختلف در ارتباط با آغاز تولید این طرح هستیم.
این کارگردان در ارتباط با تاریخ مدنظرش در ارتباط با ساخت این فیلمنامه اظهار کرد:بنظرم روند نگارش فیلمنامه تا اوایل تابستان به پایان برسد و ساخت فیم هم منوط به آن جذب سرمایه است که نهایتا فکر کنم در اواخر شهریور زمینه های تولید این فیلمنامه فراهم شود و بتوانیم نسخه تکمیل شده فیلمنامه را به جشنواره فیلم فجر ارجاع دهیم.
جزئیات تعلیق عمره مفرده/ عمرهگذارانی که درسفر به سر میبرند طبق برنامه بازخواهند گشت
سعید اوحدی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اقدام شنیع دو مأمور سعودی در فرودگاه جده نسبت به دو نوجوان ایرانی گفت: این اقدام دو مأمور خاطی پلیس عربستان از همان ابتدا تحت پیگیری و بررسی حج و زیارت قرار گرفت.
وی در ادامه افزود: براساس دستور و ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سفر عمره تا اطلاع ثانوی لغو شد.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به زائرانی که هم اکنون در سرزمین وحی به سر می برند، یادآور شد: عمره گذارانی که هم اکنون در سفر عمره به سر می برند براساس برنامه سفری خود به کشور باز خواهند گشت.
مدیر اداره کتاب تا پیش از نمایشگاه کتاب مشخص میشود
حسین نوش آبادی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره انتخاب مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد گفت: با توجه به اهمیت حوزه کتاب و رویکرد وزارت ارشاد و همچنین اهمیت توسعه کتاب و رفع مشکل کاهش نرخ مطالعه در جامعه قطعا باید فکر اساسی برای مشکلات این حوزه شود که بخش مهمی از این مسئله به تقویت مدیریت حوزه کتاب در کشور باز می گردد.
وی ادامه داد: قطعا باید فردی توانمند و باتجربه برای مدیریت اداره کتاب وزارت ارشاد انتخاب شود، البته در حال حاضر گزینه هایی برای تصدی پست مدیریت این اداره مطرح شده است، با این حال هنوز تصمیم گیری نهایی در این خصوص انجام نشده است.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب اظهار داشت: امیدواریم تا پیش از برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد مشخص شود.
شهرام نیا از نحوه برخورد با «ناشران عربستانی» حاضر در نمایشگاه کتاب خبر داد
امیرمسعود شهرام نیا در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه تاکنون 11 محموله از ناشران خارجی به سالن گمرک بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب رسیده است، گفت: بخش اعظمی از این محموله مربوط به ناشران عربی و بخشی نیز مربوط به ناشران لاتین زبان است، البته طی روزهای آینده نیز محموله های بیشتری از ناشران کشورهای دیگر به این سالن می رسد.
وی درباره بررسی این محموله ها ادامه داد: در وهله اول بررسی می کنیم که کتاب های ارسال شده با لیست ناشران هماهنگی داشته باشد و بعد از آن به بررسی محتوایی آثار خواهیم پرداخت؛ از این رو اگر ناشری نیز از کشور عربستان در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته باشد، بر اساس روالی که با سایرناشران برخورد می شود، با ناشران این کشور نیز برخورد می کنیم.
شهرام نیا اظهار داشت: خوشبختانه کار ساخت سازه های نمایشگاهی به اتمام رسیده، ولی نصب چادرها به دلیل شرایط جوی در روزهای منتهی به برگزاری نمایشگاه انجام خواهد شد.
اولین نشست داوران «جایزه قلم زرین» چهارشنبه برگزار میشود
کامران پارسی نژاد، دبیر سیزدهمین جایزه قلم زرین در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: فرآیند خرید کتاب برای داوری آنها تقریبا به پایان رسیده است ولی چون احتمال دارد تا پایان داوری آثار دیگری خریداری شود، نمی توان آمار دقیقی از کتاب های خریداری شده را اعلام کرد.
وی ادامه داد: اولین نشست داوران بخش های مختلف سیزدهمین دوره جایزه قلم زرین ساعت 9 چهارشنبه 26 فروردین در انجمن قلم ایران برگزار می شود که در این نشست تمامی داوران بخش های پژوهش، شعر و داستان کودک و نوجوان حضور خواهند داشت.
دبیر سیزدهمین جایزه قلم زرین اظهار داشت: از آنجایی که امسال برخی از داوران جایزه جدید هستند و همچنین عضو انجمن قلم زرین نیز نیستند، از این رو در نشستی که چهارشنبه برگزار خواهد شد، داوران با روند داوری و همچنین آیین نامه جایزه آشنا خواهند شد.
آوینی را برای تلویزیون«ممنوع الورود» کردند
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، بی شک این روزها نیز با وجود این که نام، یاد و آثار شهید مرتضی آوینی بر روی در و دیوار شهرمان نمایان است اما همچنان بسیاری از افکارش گمنام است و حق مطلب در رابطه با شخصیت او و دیگر بزرگانی چون او ادا نشده است، هر چند که این گمنامی وصف مردان آخرالزمان است به طوری که علی(ع) در نهج البلاغه و در توصیف روزهای سخت آخرالزمان میفرماید: (آخر الزّمان) زمانى است که هیچ کس از فتنه ها نجات نمى یابد، مگر مؤمنى که بى نام و نشان است! اگر حاضر باشد، شناخته نمى شود و اگر غایب شود کسى سراغ او را نمى گیرد.
در هر حال ما با انتشار این گفتگو با موضوعیت هنر متعهد انقلاب اسلامی تلاش کردیم برخی از افکار شهید آوینی را بازگو کنیم. متن زیر شرح این گفتگو با نادر طالبزاده است:
شاخصهای هنرمند متعهد انقلاب اسلامی چیست و برای رسیدن به هنر متعهد انقلاب اسلامی باید در چه جهتی قدم برداشت؟
هنرمند متعهد فرزند زمان است و هرگز در مسیر، از کاروان عقب نمیماند
به طور کلی باید گفت که مهمترین ویژگی، نه برای یک انسان معمولی بلکه برای یک هنرمند این است که فرزند زمان بوده و نسبت به پیرامون خود و زمان حال آگاهی داشته باشند.
این افراد، مؤمنینی هستند که به اتفاقات افتاده واقف هستند و در یک جریانی قرار دارند که اگر این جریان را به رودخانه و یا کاروانی تشبیه کنیم بدون شک، این گونه اشخاص هرگز از این کاروان عقب نمانده بلکه حتی گاهی جلوتر از بقیه نیز در مسیر قرار میگیرند.