به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، فاطمه کریمی عصر دیروز در همایش ملی «کرسیهای آزاداندیشی و مناظرههای رضوی» که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به برگزاری سیزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)، گفت: این جشنواره در بخش دانشگاهی با 14 موضوع و به صورت متمرکز با همکاری بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و با مشارکت دانشگاههای سراسر کشور برگزار شد.
وی ادبیات داستانی رضوی، کتابخوانی رضوی، هنرهای تجسمی رضوی، وبلاگنویسی رضوی، کرسیهای آزاداندیشی و مناظرههای رضوی و غیره را از جمله محورهای این جشنواره دانست و گفت: دانشگاه گیلان محور کرسیهای آزاداندیشی و مناظرههای رضوی را دستور کار خود قرار داده است، زیرا جزو لوازم اولیه ساز و کار زندگی اجتماعی به طور عام و در دانشگاهها به طور خاص است و این روند را به عنوان ابزار تفهیم و تفاهم زندگی جمعی میشناسیم.
دبیر همایش ملی «کرسیهای آزاداندیشی و مناظرههای رضوی» با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها، گفت: دانشجو باید لوازم مربوط به کرسیهای آزاداندیشی را بشناسد و گام به گام زمینه را برای عملیاتی کردن این مهم تدارک ببیند.
کریمی گفت: امروز بیش از یک دهه از مطالبه رهبری میگذرد، اما فعالیتهای صورت گرفته در این حوزه دارای ژرفای لازم نیست.
وی با بیان اینکه تاریخ اسلام، ساز و کار برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را به درستی تبیین میکند، افزود: قرآن کریم از پیامبران ادیان توحیدی که مناظره را دستور کار خویش قرار دادهاند، سخن میگوید، ادامه این حرکت خوشایند را در سیره اهل بیت(ع) میبینیم، اما مناظرات ژرف امام رضا(ع) بسیار شنیدنی است.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه گیلان گفت: آن چیزی که مناظرات حضرت را متفاوت میکند، شرایط زمانی است که امام رضا(ع) در کوفه، بصره، بغداد و خراسان بزرگ در آن قرار داشت. بحثهای کلامی و غیر کلامی امام رضا(ع)در هر دوره تاریخی به عنوان یادگاری ارزشمند، نوعی چالشآفرین بود.
کریمی در پایان خواستار واکاوی مناظرات امام رضا(ع) شد و خاطرنشان کرد: امیدواریم بررسی و واکاوی مناظرههای رضوی بتواند ما را از ذخیره فرهنگ تمدنی اسلام – شیعی برخوردار سازد تا با تدارک لوازم مربوطه، گامهای درست و مناسبی به سوی دانشگاه تمدنساز اسلامی برداریم.
ابراهیم قاسمی روشن، دبیر علمی این جشنواره هم در این مراسم با اشاره به امور مربوط به برگزاری جشنواره و بازبینی 40 مقاله ارائه شده، گفت: مقالات بر اساس پنج محور اخلاق و مناظره های رضوی، ابعاد علمی و مناظره های رضوی، بررسی مقایسه ای مناظره های رضوی با سایر متفکران، فضای فکری و تاریخ عصر حکومت عباسی و مناظره های رضوی و موضوعات مرتبط به دبیرخانه این همایش رسید که پس از داوری 21 مقاله انتخاب شد که هفت مقاله به صورت ارائه شفاهی و 14 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.
لازم به ذکر است، در پایان این همایش از صاحبان مقالات برتر با اهدای جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره، تقدیر به عمل آمد.