به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، در حالی که پیمانه دومین سال دولت روحانی در حال پرشدن است، خبری از کلید نیست هیچ، قفلی بزرگ بر سر در دانشگاه های خوزستان نیز سنگینی می کند.
برای بررسی وضعیت آموزش عالی خوزستان، این بار از دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سالی که گذشت شروع کردیم و در سری های بعد به ترتیب به سراغ دانشگاه شهید چمران اهواز، آزاد اسلامی، علوم و فنون خرمشهر، صنعتی بهبهان، دزفول ، کشاورزی رامین و پیام نور خواهیم رفت.
خوزستان با داشتن تنوع و تکثر مراکز آموزشی عالی بعد از پایتخت، در رتبه دوم حساسیت و اهمیت قرار دارد و انتظار می رفت و حق بر این بود که این جایگاه در کنش ها و رفتارها و تصمیم گیری های دولت مردان ملموس گردد، که هیچگاه این حس احساس نشد.
در سالی که گذشت حاشیه ها و چالش های مراکز آموزشی عالی خوزستان در نوع خود بی نظیر و گاه در سطح کشور کم نظیر بود.
در حوزه وزارت بهداشت با اینکه اسماعیل ایدنی از اولین روسای دانشگاه ها بود که طعم حکم ریاست را در خوزستان چشید ولی چندی نگذشت که چالش های درون استانی، گریبان گیر جندی شاپور چندین هزارساله شد.
مشاوران نابلد حوزه بهداشت عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان که احساس ورود غریبه به حوزه خود را می کردند، مقتدایی را به مشورتی بد سوق دادند و در اولین روزهای کار ایدنی، بخشنامه استاندار به تمامی دستگاه های خوزستان مبنی بر به رسمیت نشناختن رئیس قانونی دانشگاه علوم پزشکی اهواز که حاکی از بدعتی زشت و خلاف قانون بود و نشان از عزم جدی برخی در به چالش کشیدن فضای آرام دانشگاه ها بود، زمستان سرد دانشگاه ها را نوید می داد.
که این بحران خودساز در نهایت با کلید روحانی، با پیروزی ایدنی به پایان رسید و هر چند این کدورت ها و ترکش های تیم بهداشتی مقتدایی بر بدنه نحیف علوم پزشکی به نظر همچنان وارد می آید و با وجود مماشات دکتر ایدنی، به نظر توتالیته ها به این هم قانع نیستند.
در ادامه دانشگاه علوم پزشکی اهواز نشان داد که خود نیز ظرفیت های حاشیه سازی را دارد.
اصرار معاونت فرهنگی بر فضاهای مختلط شادی زا، کار دست حوزه فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی خوزستان داد و در روزهایی که همگان در سوگ سرور و سالار شهیدان ابی عبدالله سوگوار بودند، فیلم حرکات موزون برخی در برنامه کانون گردشگری، واکنش های منفی همگان را در پی داشت.
در نهایت هر چند انتظار حداقل برخوردها با خاطیان از سوی دانشگاه می رفت ولی متاسفانه مماشات بودار دانشگاه با آنان، موجب برخورد قانونی ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر خوزستان شد، هر چند هر از گاهی رگه های از این شیطنت ها باز به مشام می رسد ولی خیزش های دانشجویان حزب الهی دانشگاه نشان داد که دانشجو با هر سلیقه ای در دفاع از ارزش ها بیدار و همدل است.
شاید آنچه به باور خیلی از دانشجویان پزشکی در حوزه آموزش، خطای استراتژیک دولت یازدهم و جفای نابخشودنی در این دانشگاه محسوب می شود پذیرش دانشجوی پولی و کاهش سهیه دانشجویان می باشد .
به طوری که ادغام واحد پردیس بین الملل آبادان با دانشگاه اهواز و قرار گرفتن دانشجوی با رتبه بیش از چند هزار در رشته پزشکی در کنار دانشجویانی با رتبه زیر ۱۰۰ ، جفا به سلامت خوزستان است که اعتراض های مکرر دانشجویان هیچ گاه بر جیب پرپول اقشار مرفه افاقه نکرد و دانشجویان پول دار که عمدتاً از فرزندان مسئولین استانی بودند با جیبی پر پول متنفع از سهمیه دانشجویان بی پول و پر مغز در تاب ترین رشته ها مشغول به تحصیل شدند که به نوعی اوج بی عدالتی بود.
این نگرانی همچنان باقی است که سلامت مردم خوزستان قربانی تصمیمات اشتباه شود و به خاطر تامین بودجه دانشگاه و دریافت شهریه از دانشجویان پولی، سلامت ذبح شود و دانشجویانی که استعداد فراگیری رشته هایی چون پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و پرستاری را ندارند، سرمست از پول پدر ؛ شماره نظام پزشکی دریافت کنند.
در حوزه دانشجویی نیز تجمع اعتراضی دانشجویان به کیفیت پایین و قیمت بالای غذای دانشگاه نیز حاشیه ای بود که دانشگاه با آن مواجه شد که به نظر در نهایت نه قیمت پایین آمد و نه کیفیت بالا رفت.
پازل پایانی حاشیه های پزشکی در مقوله آموزش را می توان در برگزاری امتحانات پایان ترم در ماه رمضان دید که هر چند به نظر امری گریز ناپذیر و اجباری است ولی این واقعیتی است که موجبات مشکلات اساسی برای دانشجویان روزه دار علوم پزشکی شده است که عمدتاً با درس های سخت مواجه هستند و مجبورند در این روزهای گرم و طاقت فرسا با زبان روزه در این کار و زار امتحانی جانفشانی کنند.
انتظار می رفت معاونت آموزشی با تدبیر بهتری و تسهیلات مناسب تری از دانشجویان روزه دار استقبال می کرد.