به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در آخرین مسابقات جهانی گورماند که در شهر یانتای چین برگزار شد، یک کتاب ایرانی از بین کتابهایی از ۲۰۵ کشور جهان رتبه اول را در حوزه آشپزی ملل کسب کرد. به همین منظور شب سهشنبه ۹ تیرماه نشستی خبری برای معرفی و نقد و بررسی این کتاب یعنی «آشپزی مدرن پانیذ» تالیف سمیرا جنتدوست در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
سمیرا جنتدوست مولف و مدیر هنری کتاب «آشپزی مدرن پانیذ» در سخنانی گفت: کتاب آشپزی مدرن پانیذ در مسابقات بینالمللی گورمند ۲۰۱۵ در رقابت با ۲۶۰۰۰ عنوان کتاب از ۲۰۵ کشور رتبه اول را کسب کرد.
وی با بیان اینکه خانمهای ایرانی در همه زمینه ها به ویژه آشپزی تبحر بالایی دارند، افزود: با پشتکار و لاش امروز موفق شدهایم غذاهای ایرانی را در سطح جهانی معرفی کنیم تا دنیا هنر زن ایرانی را بشناسد.
به گفته جنتدوست، گورماند بزرگترین مسابقه کتابهای آشپزی است که ۱۵ سال قدمت داشته و هر ساله در کشورهایی چون فرانسه و چین و ... برگزار میشود. این رویداد در سال ۱۹۹۵ توسط ادوارد کوینترو پایهگذاری شد و مسابقهای با رقابت آزاد برای همه ناشران زبانهای مختلف و همه کشورها است. برندگان در نوامبر هر سال معرفی میشوند و برای انتخاب بهترین کتاب آشپزی در جهان رقابت میکنند و در آوریل سال بعد برای اهدای جوایز به صرف شام دعوت میشوند. صدها ناشر، نویسنده، سرآشپز و ژورنالیست در این مراسم شرکت میکنند.
وی ادامه داد: این مسابقه با به چالش کشیدن فرهنگهای مختلف غذایی، معیارهایی نظیر ایدههای نو در ارائه دستورهای غذایی، طراحی خلاقانه، کیفیت تولید و ترجمه آثار به زبانهای دیگر را برای امتیازدهی مد نظر قرار میدهد.
جنت دوست گفت: چنین کتابهایی میتوانند فرهنگ صحیح آشپزی را جایگزین تغذیه نامناسب کنونی ایرانیها کنند و غذای ایرانی میتواند جایگاه خود را در سفرههای مردم کشورمان بیابد. معتقدم آشپزی، رشته زیبایی است که بنیان خانواده را تقویت میکند.
این محقق و مدرس آشپزی با بیان اینکه در مجامع بینالمللی خود را نماینده ایران و ایرانی میداند، ابراز امیدواری کرد که میراثدار خوبی برای فرهنگ ایرانی باشد و افزود: خیلی خوشحال است که آرزویش به حقیقت پیوسته و توانسته است در مسابقههای جهانی کتابهای آشپزی (۲۰۱۵) مقام اول را نصیب ایران کند.
این نویسنده در ادامه به سابقه فعالیتهای خود در زمینه آشپزی از سال ۱۳۶۵پرداخت و اظهار داشت: وقتی نخستین آموزشگاه فنیحرفهای آشپزی و شیرینیپزی را در شهر تبریز راهاندازی کردم، متوجه علاقهمندی بانوان و دختران جوان به دسرها، شیرینیها و غذاهای غیر ایرانی شدم. به همین دلیل، تصمیم گرفتم نمایشگاهی از غذاها و دسرهای ایرانی به شیوه ابتکاری و تازه برگزار و آنها را با این فن آشنا کنم. این نمایشگاه بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از آن تصمیم گرفتم دستاوردها وابتکارهایی را که در کلاسهای آشپزیام داشتم در قالب کتاب منتشر کنم. برایم ثبت غذاهای ایرانی در اولویت بود تا هم این غذاها که در حال فراموش شدن هستند به نسلهای آینده آموزش داده شوند و هم سفرههای ایرانی به ویژه، سفرههای مذهبی ایرانی بتوانند اصالت فرهنگ خود را حفظ کنند.
سمیرا جنت دوست با بیان اینکه در کتابهایش تجارب نابی را در اختیار خوانندگان قرارداده گفت: من ناشر و مولف و مدیر هنری کتابهای آشپزی خود هستم و هر آنچه را که در کتابهایم مشهود است، به شخصه خود مدیریت و نظارت کردم و هر آنچه در زمینه آشپزی در سابقه ۲۰ ساله کاریام داشتم، خالصانه به کتاب منتقل کردهام، با تمام فوت و فنهای کوزهگریاش! اگر تجربیات را خالصانه به هنرجویان و مخاطبان کتابهای هنری و آموزشی منتقل نکنیم، هیچگاه به چنین مرحلهای نخواهیم رسید.
مولف و مدیر هنری کتاب آشپزی مدرن در پایان مراسم قول هدیه ویژه برای علاقه مندان رشته آشپزی داد و گفت: ما در طی مراسمی پس از ماه مبارک رمضان برای بیست هزار مشترکین کتاب های آشپزی پانیذ و علاقه مندان این رشته جوایز ویژهای را در نظر گرفتیم. هدف از برگزاری این مراسم معرفی هرچه بهتر غذاهای ایرانی و سهیم کردن علاقه مندان در شادی کسب مقام اول کتاب اشپزی است. دوست دارم در سطح ایران همه از این شادی بهره ببرند.
جنتدوست، مربی آشپزی و شیرینیپزی و مولف و مجموعه کتابهای آموزشی صنایعغذایی است. نخستین کتاب وی سال ۱۳۸۶ منتشر شد. دسر «آشپزی سنتی» و «سفرهآرایی و تزیینات»، «شیرینیهای سنتی و مدرن» و کتاب «کیک و شیرینی تر» دیگر آثار وی هستند.