به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد جعفر صادقی قوچانی دیروز در نشست خبری پیشگیری از دیابت در سالن شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: دیابت بیماری است که به سبک زندگی ارتباط دارد و نمیتوان بیتحرکی، چاقی و سبک زندگی اشتباه را در بروز این بیماری نادیده گرفت.
وی ادامه داد: البته افسردگی و فشارهای عصبی و یا استرس در انواع بیماریها از جمله دیابت تاثیر گذار است؛ به نحوی که با رشد این بیماریها و به تبع رشد بیماری دیابت اکنون باید از دچار شدن جسم به غذاهای فست فودی و دچار شدن روح به فشارهای عصبی جلوگیری کرد.
۴۰۰ میلیون بیمار دیابتی در جهان وجود دارد
صادقی از وجود بیش از ۴۰۰ میلیون بیمار مبتلا به دیابت در جهان خبر داد و متذکر شد: اکنون بیماری دیابت در جهان مانند یک اپیدمی مطرح شده که باید برای درمان بیش از ۴۰۰ میلیون فرد دیابتی در تمام کشورهای جهان فکری اندیشیده شود.
مدیر گروه پیشگیری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به رشد بیماریهای غیرواگیردار در کشور اشاره کرد و ضمن قرار دادن بیماری دیابت در این گروه از بیماریها، تصریح کرد: بیماری دیابت تیپ دو که در قدیم به دیابت انسولین مطرح بوده است یک بیماری غیر واگیردار است که اگر از ابتلا به آن با رعایت نکات پیشگیرانه ممانعت نکنیم به زودی در ایران نیز این بیماری همه گیر میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزینه بیماران دیابتی در ایران را بیش از سه هزار میلیارد تومان دانست و افزود: در حال حاضر ایران اسلامی دارای پنج میلیون نفر بیمار دیابتی است که تعداد قابل توجهی از این بیماران از دیابت خود اطلاع نداشته و بر این اساس مراقبت از سلامت را در برنامه خود قرار ندادهاند.
سن خطر ابتلا به بیماری دیابت در ایران ۳۰ سال است
وی سن خطر ابتلا به دیابت تیپ دو در ایران را ۳۰ سال به بالا دانست و گفت: به احتمال بسیار قوی بر اساس آمارهای گرفته شده در کشور ۱۰ درصد بیمار دیابتی بالای ۳۰ سال داریم که هنوز از بیماری خود اطلاعی ندارند و سن ۳۰ سال سن خطر ابتلا به این بیماری شناخته شده است.
صادقی اطلاح سبک زندگی در کشور را دارای اهمیتی دو چندان دانست و افزود: باید اطلاع رسانی در تغییر سبک زندگی در کشور صورت بگیرد تا مردم به جای خوردن غذای فست فودی از غذاهای دارای پتانسیل سلامت و از کم تحرکی به تحرک مناسب دست پیدا کنند.
مدیر گروه پیشگیری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تلاش وزارت بهداشت در غربالگری مردم روستا و شهر در خصوص بیماری دیابت اشاره داشت و افزود: در روستاها این برنامه توسط پزشک خانواده در حال انجام است و در حاشیه شهر مشهد نیر از سال گذشته غربالگری توسط خانههای بهداشت دنبال گیری شده است.
سه هزار بیمار دیابتی در حاشیه شهر مشهد شناسایی شدند
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۲۶۴ بیمار دیابتی در حاشیه شهر مشهد شناسایی شدهاند که با ۱۸۰۰ نفر بیمار دیابتی که از قبل در حاشیه شهر وجود داشته و شناسایی شده بودند، میتوان اعلام کرد که در حال حاضر بر اساس مجموع برآوردها حدود ۳۰۰۰ بیمار دیابتی در حاشیه شهر مشهد تحت کنترل شبکه بهداشت استان میباشند.
۱۲۹ زن باردار در استان مبتلا به دیابت بارداری هستند
مدیر گروه پیشگیری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بیماران دیابت بارداری در استان را ۱۲۹ نفر دانست و تصریح کرد: این مادران در صورت عدم مراقبت از رشد این بیماری میتوانند خطرات جبران ناپذیری برای جنین خود رقم بزنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از غربالگری بیش از ۴۰۰۰ نفر در استان خراسان رضوی در خصوص بیماری دیابت از سال ۸۷ تا کنون خبر داد و افزود: فاز دوم طرح غربالگری دیابت شهری از سال ۸۸ آغاز شده است که ما امید داریم بتوانیم تمام مردم شهر را از نظر سلامت و یا سطح ابتلا به این بیماری شناسایی کنیم.
وی با بیان این نکته که بیماران دیابتی پس از شناسایی سطح بندی میشوند، گفت: بیمارن سطح یک بیمارانی هستند که به دیابت ابتلا شده و ما باید تلاش کنیم بدون نگرانی مدت طولانی در کنار این بیماری زندگی کنند.
سه مرکز بیمارستانی در مشهد خدمات به بیماران دیابت ارائه میدهند
صادقی افزود: بیمارن سطح دو افرادی هستند که ابتلا به دیابت دارند؛ اما بی توجهی در رعایت رژیم غذایی داشته و به عوارض این بیماری از جمله نابینایی، قطع عضو، سکته و انسداد عروق دچار شدهاند که باید تلاش کرد مانع از رشد بیماری و مرگ در این افراد شد.
مدیر گروه پیشگیری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از خدمات رسانی سه مرکز به بیماران دیابتی در مشهد خبر داد و تاکید کرد: سه مرکز خدمات بیماران دیابتی در بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان ۵۵۰ تخت خوابی ناجا و بیمارستان شهید هاشمی نژاد دایر است تا بیماران دیابتی را تحت پوشش خود قرار دهد.
وی ۹۰ درصد بیماران دیابتی در کشور را مبتلا به دیابت تیپ دو دانست و بیان داشت: در حال حاضر بیش از چهار میلیون نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند که در حال تلاش جهت شناسایی بیمران مبتلا به دیابت در دو تیپ نوع یک و دو هستیم؛ اما با توجه به آمار مبتلایان به دیابت در کشور باید گفت بیش از 90 درصد مبتلایان به دیابت با تیپ نوع دوی این بیماری درگیر هستند.
شش شهرستان مشهد غربالگری دیابت را آغاز کردهاند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از غربالگری بیماری دیابت در شش شهرستان خراسان رضوی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و تصریح کرد: شهرستان های قوچان، چناران، کاشمر، بردسکن، درگز و فریمان برنامه غربالگری از بیماران و مردم خود را در بیمارستانهای استان دنبال میکنند.
صادقی کار بر روی سبک زندگی مردم را دارای اهمیت دانست و تاکید کرد: مردم باید این حقیقت را بپذیرند که کم تحرکی و استفاده از غذاهای چرب و سرخ کردنی موجب بالا رفتن وزن در نسل کنونی ما شده است که در صورت مراقبت نکردن از چاقی فرزندان انتقال این بیماری به نسل بعد با سرعت بالاتری دنبال خواهد شد.
مدیر گروه پیشگیری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان با اشاره به اولین علائم ابتلا به بیماری دیابت، یادآور شد: بیماری دیابت در مراحل اولیه موجب افزایش ادرار و بالا رفتن حس تشنگی در فرد خواهد شد که باید به محض دیدن ابتلا به این علائم باید با مراجعه به پزشک از ابتلا به مراحل بعدی این بیماری جلوگیری کرد.