به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مدير عامل فولاد مبارکه روز سه شنبه در مراسم افتتاح و بهره برداري از پروژه هاي افزايش ظرفيت پست400 کيلو ولت و چند پروژه تأمين برق فشار متوسط، در خصوص اين افزايش ظرفيتها گفت : در شرايطي که تقاضاي بازار براي انواع محصولات فولاد مبارکه زياد است ما بخش اعظم نيروي خود را براي توليد بکار مي گيريم و فرصت کارهاي مربوط به اصلاحات خطوط و افزايش ظرفيت را کمتر مي يابيم اما اکنون در اين بازه زماني که رکود بر بازار جهاني و کشورمان حاکم شده است فرصتي بدست آمده تا در همه بخشها خود را براي دوران رونق و رفع محدوديتها آماده کنيم تا با اجرايي کردن طرحهاي توسعه سازمان را چابک سازي کنيم .
وي در همين رابطه ادامه داد: از آنجايي که فولاد مبارکه در ابتدا براي توليد 2 ميليون و چهار صد هزار تن طراحي گرديده بود لذا پستهاي فشار قوي و امکانات مربوط به توزيع برق در راستاي همين ميزان توليد در نظر گرفته شده بود پس از آن اين تجهيزات براي دستيابي به 4 ميليون و 200 هزار تن ارتقا يافت و هم اکنون هم همزمان و همگام با طرحهاي توسعه در واحدهاي واگن بر گردانها، انباشت و برداشت، احيا مستقيم و کوره هاي قوس الکتريکي و ريخته گري پستهاي فشار قوي و توزيع برق شبکه داخلي تقويت شدند تا انشاءاله راه دستيابي به توليد 7 ميليون و 200 هزار تن فولاد خام هموار گردد . ضمن اينکه در آينده بايد واحد نوردگرم شماره 2 احداث گردد چرا که با دستيابي به ظرفيت 7 ميليون و 200 هزار تن فولاد خام نياز شديدي به تقويت خطوط نورد گرم خود داريم تا از هرگونه خام فروشي بصورت فروش تختال جلوگيري کرده باشيم.
مدير عامل فولاد مبارکه در اين رابطه تصريح کرد: براي رسيدن به اين هدف ارزشمند ساير واحدها تجهيز و آماده شده اند و به ظرفيت و توانايي بالقوه رسيده اند منتهي تا زمانيکه امکانات ريخته گري با تکميل احداث ماشين شماره 5 ريخته گري کامل نگردد نمي توانيم اين توانايي را بالفعل کنيم و به هدف مورد نظر دست يابيم که طبق برنامه پيش بيني شده انتظار مي رود ما در تابستان سال 95 شاهد در مدار توليد قرار گرفتن ماشين شماره 5 ريخته گري باشيم .
در همين رابطه عليرضا استکي مدير اجراي پروژه هاي انرژي و سيالات فولاد مبارکه افزود: قسمت اعظم اين پروژه با همکاري شرکت هاي احيافرآيند، صفا نيکو و زيمنس، با نظارت شرکت فني مهندسي فولاد، در بازه زماني 12 ماه و با هزينه 230 ميليارد ريال انجام شد.
وي در خصوص اهداف و جزئيات اين پروژه افزود: تأمين انرژي الکتريکي باسبار کوره هاي قوس الکتريکي به عنوان ترانس ششم باسبار کوره ها و ترانس هشتم پست و افزايش ديماند کوره هاي قوس از 900 مگاوات به 1050 مگاوات انرژي ( با توجه به افزايش ظرفيت ترانسفورماتورهاي کوره هاي قوس از 90به 140مگاولت آمپر) از اهم اهداف اين پروژه بود که با نصب ترانس هشتم ظرفيت کامل پست 400.63.3005 کيلوولت از 1540 به 1760 مگاولت آمپر افزايش مي يابد که در نوع خود يکي از پستهاي برق بزرگ شبکه برق کشور مي باشد.
مدير اجراي پروژه هاي انرژي و سيالات خاطر نشان کرد: ترانس 400 کيلوولت و کابل هاي 63 کيلوولت بطور مستقيم توسط فولاد مبارکه از شرکت ايران ترانسفو و شرکت سيمکو تأمين شده است. ساير تجهيزات شامل کابلها، برقگير، استراکچر، سيستمهاي آلارم از سازندگان داخلي و توسط پيمانکار تأمين گرديد. ضمن اينکه کليه کارهاي طراحي، ساختماني و اسکلت فلزي و نصب، تست و راه اندازي توسط مشارکت احيا فرآيند و صفانيکو و تحت نظر ناحيه اجراي پروژه هاي انرژي و سيالات و شرکت مهندسي فولادمبارکه و هماهنگي و همکاري صميمانه با بهره بردار ناحيه انرژي و سيالات و امور قراردادها صورت گرفته است.
استکي در ادامه از تعويض کابل کوره هاي قوس الکتريکي و اجراي مسير شماره يک پست PEL ,RED خبر داد و گفت: اين پروژه نيز با همکاري شرکت هاي ايران کارت و سيمکو و در بازه زماني 18 ماه و با صرف 210 ميليارد ريال هزينه به پايان رسيد.
وي در خصوص هدف اجراي اين پروژه گفت: توجه به افزايش ظرفيت ترانس کوره هاي قوس الکتريکي و مشکلات خطوط تغذيه کننده پست هاي واحد گندله سازي(PEL) و احيا مستقيم(RED) پروژه فوق الذکر اجرا گرديد.
در اين پروژه شرکت فولاد مبارکه مستقيما نسبت به خريد کابلها و سرکابلها و مفصلهاي 63 کيلوولت به مبلغ 150 ميليارد ريال از طريق شرکت سيمکو اقدام نمود و تأمين مابقي تجهيزات از جمله رله ها و همچنين عمليات نصب کابلها و سر کابلهاي پروژه به عهده شرکت ايران کارت بوده است که از همکاري صميمانه بهره بردار ناحيه انرژي و سيالات،دستگاه نظارت، امور قراردادها و تلاش پيمانکار تقدير بعمل مي آيد.
عليرضا استکي در بخش ديگري از اين گزارش به اجراي پروژه احداث پست فوق توزيع EFS-B فولادسازي به ظرفيت50 مگاولت آمپر و اهداف آن اشاره کرد و در اين رابطه گفت: اين پروژه نيز با مشارکت و همکاري شرکت همت کاران و سامان انرژي، به مدت 15ماه، با هزينه 110ميليارد ريال و با هدف تأمين برق فشار متوسط ماشين ريخته گري و تأسيسات سرويس هاي جنبي آن و همچنين کمک به پايداري ترانسفورماتورهاي پست قديم فوق توزيع EFS اجرا گرديد.
وي خاطر نشان کرد: عمده تجهيزات ساخت داخل شامل کليه کابلهاي 63 و 6.6 و کنترل و فشار ضعيف، ارت و متعلقات، راکتور، کليه تابلوهاي قدرت،کنترل و حفاظت، هواساز، مقاومت زمين، باطري شارژر، بانک هاي خازني، استراکچر، ترانس هاي کمکي و ترانسهاي اصلي قدرت، مستقيماً توسط فولاد مبارکه از شرکت ايران ترانسفو تأمين گرديد ضمن اينکه کليه کارهاي طراحي، ساختماني و اسکلت فلزي و نصب، تست و راه اندازي توسط شرکتهاي همت کاران و سامان انرژي و تحت نظر ناحيه اجراي پروژه هاي انرژي و سيالات، شرکت مهندسي فولاد مبارکه، هماهنگي و همکاري صميمانه با بهره بردار ناحيه انرژي و سيالات و همچنين امور قراردادها صورت گرفته است.