به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، مرعشی امروز در نشست هم اندیشی اعضای هیئت علمی زن دانشگاه لرستان که با موضوع نقش زنان در آرامش جامعه توسط دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: طلاق زمانی به صورت آفت يا بلای اجتماعي تجلی می يابد كه از حدود معينی خارج شده و فراوانی آن غير متعارف شود و با این حال در شرايط كنونی جامعه ايران، آمار رو به گسترش طلاق، آن را به سمت يك معضل اجتماعی سوق می دهد.
وی اولویت دادن به ارزش های مادی به جای ارزش های معنوی، مشکلات اقتصادی، عدم اشراف بر هدف اصلی ازدواج، عدم آشنائی با مراحل تشکیل تیم خانواده، ضعف در اخلاق جنسی، عفت و حیا قبل و بعد از ازدواج، مداخلات خانواده ها به صورت خرده فرهنگ های بیمار، ازدواج اضطراری یا اجباری ازدواج دلباخته ها، عدم آگاهی زوجین از توقعات یکدیگر قبل از ازدواج، مسئولیت ناپذیری زوجین در اثر سبک فرزندپروری نادرست و عدم بلوغ روانشناختی را از عوامل موثر در افزایش آمار طلاق برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اضطراب، افسردگی، بدبینی، احساس گناه، احساس تنهائی، كاهش رضايت از زندگی، مشكل دوگانگی نقش، مشكلات اقتصادی، انزواي اجتماعی و اختلال در هويت اجتماعی، كاهش فرصتهاي ازدواج، ارتكاب به جرم و بزهكاری و تأثير بر فرزندان را از پیامدهای طلاق عنوان کرد و گفت: خشونت و مزاحمت نیز از جمله آسیب های اجتماعی است که زنان را تهدید می کند.
مرعشی با اشاره به اینکه امروز اختلالات شخصیت، محدودیت مطلق، آزادی مطلق، روابط تبعیض آمیز، وسایل ارتباط جمعی، شهرنشینی، مشکلات اقتصادی، طلاق، بیکاری، اعتیاد، فریب و ضعف نظارت اجتماعی موجب دامن زدن به آسیبی به نام فرار دختران شده است افزود: فرار دختران عواقبی جز اعتیاد، روسپیگری، فوت، برده داری، افزایش نرخ مفاسد اجتماعی، افزایش شیوع بیماری های واگیردار و آسیب دیدگی سلامت روانی و اخلاقی جامعه در برندارد.
وی به تأثیر خانواده در میزان حیای دختران اشاره کرد و افزود: دختر، موجودی محبت طلب و طالب محبت از جانب یک مرد مقتدر و باعزّت است؛ از این رو بی مهری پدر می تواند زمینه ساز بی حجابی و بی حیایی دختران را موجب شود؛ البته تحقیر پدر توسط مادر نیز زمینه ساز بی حجابی و بی حیایی دختران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: اگر نظارت و کنترل والدین در کنار فضای صمیمی به همراه مهر و محبت باشد هرگز شاهد وجود آسیبهای اجتماعی نخواهیم بود.
مرعشی با بیان اینکه تفاوتی بین زن و مرد نیست و اگر هر دو آنها دارای رفتارهای منطقی باشند به حیات طیبه می رسند تریح کرد: ابعاد انسانی برای تعالی هر دو جنس فراهم است؛ اما سوالی که مرح است این است که آیا باید نقش های یکسان را به زنان و مردان بسپاریم؟
وی با اشاره به اینکه یکسان سازی نقش های زن و مرد بنیان خانواده را سست می کند چرا که سطح هوش های ده گانه این دو جنس که شامل هوش اجتماعی، هوش معنوی، هوش اخلاقی، هوش کل نگر، هوش موسیقایی، هوش طبیعی، هوش ابزاری و دیگر هوش ها است با هم متفاوتند اظهار کرد: ایفای برخی نقش ها مانند مشاغل خشن و با ریسک پذیری بالا خارج از توان زنان است؛ البته مشاغلی نیز هستند که بر عهده گرفتن آنها نیز خارج از توان مردان است به عنوان نمونه زنان به دلیل اینکه از هوش اجتماعی قوی تری برخوردار هستند بهتر می توانند از عهده برخی نقش ها برآیند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: به عنوان نمونه زنان به دلیل بالا بودن هوش اجتماعی کودکان را بیشتر درک کنند از این رو اداره یک مهد کودک توسط زنان با سهولت بیشتری انجام می شود در حالی که اگر این مسئولیت به مردان واگذار شود قطعا اداره مهد را با پالش مواجه می کنند.