به گزارش خبرنگار خبرگزای دانشجو از مشهد، مسعود براتی دیروز در میزگرد «انتخاب اصلح» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، با بیان این نکته که متاسفم از اینکه در مسیر انقلاب این میزان پسرفت میکنیم، گفت: لباس دموکراسی بر قامت مردم سالاری دینی تنگ است.
وی بضمن انتقاد از بزرگ رکردن بیش از واقعیت برجام و اینکه از منظر دولت تاریخ به دو قسمت برجام و پسابرجام تقسیم شده است، افزود: مجلس دهم نخستین مجلس بعد از برجام است.
این تحلیگر سیاسی ادامه داد: اینکه ایران باید به یک قدرت تبدیل شود سخن درستی است؛ اما باید به مولفهها و ریشههایی که این قدرت را سبب شده توجه کنیم.
براتی ضمن تاکید بر این مطلب که قدرت با حرف به دست نمیآید، بنابراین باید به این نکته توجه شود که این قدرت چگونه بدست آمده است، تصریح کرد: مجلس آینده باید بداند که این قدرت چگونه بدست آمده است و چگونه باید آن را تثبیت کرد.
وی به فرصتهایی که ممکن است برجام ایجاد کند اشاره و با طرح این پرسش که آیا ما توسعه را با اتکا به خارج از کشور بدست میآوریم؟، خاطرنشان کرد: تمامی دولتها در این مدت در اقتصاد یک مدل را دنبال کردهاند، چنانچه نفت باشد توسعه را دنبال میکنند و چنانچه نباشد توی سر خود میزنند که باید چه کنیم؟!.
این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: مجلس آینده باید بفهمد ریشه مشکلات اقتصادی ما در داخل است و مهمترین نهادی که مخالف شفاف سازی اقتصادی است نظام بانکی است و متاسفانه جایگزینی برای این نظام بانکی که مردم را بدبخت کرده است، نداریم.
براتی در ادامه با طرح این پرسش که چرا تمام بستههای خروج از رکود دولت یازدهم منجر به خلق نقدینگی میشود؟!، بیان داشت: همان گونه که مشاهده کردید دولت دو هزار میلیارد به خرید خودرو اختصاص داد و بانکها از قِبَل این پول 14 هزار میلیارد تومان پول تولید میکند و این سیستم فکری دولت است که این تفکر را دامن زده است.
وی ضمن تاکید بر این موضوع که پشت بسته خروج از رکود، نظام بانکی است و این یعنی دست نظام بانکی برای خلق پول باز است، گفت: مجلس آینده باید وارد این عرصه شوند، البته دولتها در مقاطع مختلف به دنبال مجالس وکیلالدوله بودهاند.
این تحلیلگر با تاکید بر این موضوع که چنانچه مجلس چشم خود را به روی این امر ببندد با فاجعه مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: امروز دولت برنامه ششم توسعه را به مجلس ارائه نکرده و تنها لایحه احکام مورد نظر را به مجلس داده است و عنوان میکند که وزرا میتوانند در خصوص این برنامه تصمیم بگیرند و چنانچه مجلس بخواهد آن را خواهیم داد.
براتی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص رد صلاحیت شدهها خاطرنشان کرد: معتقدم افرادی که رد صلاحیت شدهاند اعلام شوند و بگویند به چه علت این افراد رد صلاحیت شدهاند تا مردم بدانند.
سرمایه گذار خارجی با خود تکنولوژی و مدیریت پیشرفته را همراه خواهد آورد
در ادامه علی خرم، مشاور وزیر امور خارجه دولت یازدهم به سند چشم انداز ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: ما یک سند چشم انداز ۲۰ ساله داشتیم که حدود ۱۰ سال در کل نظام مورد بحث واقع شد و بعد به تایید رهبری رسید و قرار بود طبق این سند ایران به کشور نخست اقتصاد در سال ۱۴۰۴ تبدیل شود.
وی ادامه داد: زمانی که قرار شد این سند را دنبال کنیم ایران رتبه چهارم اقتصاد در منطقه را داشت؛ اما پس از چند سال و در سال ۸۹ به رتبه نهم منطقه و در سال ۹۴ به رتبه ۱۳ منطقه سقوط کردیم.
خرم تاکید کرد: امروز دولت باید تمام هّم و غّم خود را به کار ببندد تا به رتبه چهارم اقتصاد منطقه که در سال ۸۴ به آن دست یافته بودیم برسیم و پس از آن تلاشی مضاعف کند تا به رتبه اول اقتصاد منطقه نائل آییم.
مشاور وزیر امور خارجه در دولت یازدهم سوء مدیریت دولتها و تاثیر ۲۳ درصدی تحریمها را عوامل این سیر نزولی دانست و بیان کرد: تا قبل از ۸۴ حدود ۸۰ درصد اقتصاد دولتی و مابقی آن خصوصی بوده و قرار بود بر اساس سند چشم انداز ۸۰ درصد اقتصاد خصوصی و ۲۰ درصد باقی مانده شبه دولت باشد؛ اما امروز آن ۸۰ درصدی که دولتی بود دولتی باقی مانده و ۲۰ درصد مابقی نیز در حال دولتی شدن است و همه اینها در حالی است که کشورهای روسیه و چین که سمبل اقتصاد دولتی بودند متوجه شده اند که باید به سمت خصوصی سازی حرکت کنند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این مطلب که حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار جهت پیاده کردن این نسخه بودجه نیازمند هستیم، تصریح کرد: برای اینکه به این ۱۰۰۰ میلیارد دلار برسیم باید به سمت سرمایه گذاری خارجی حرکت کنیم، چراکه سرمایه گذار خارجی با خود تکنولوژی و مدیریت پیشرفته را به همراه خواهد آورد.
خرم با بیان این مطلب که باید از هر فکر و جناحی نیرو کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم به چالشهای بسیاری که بر سر راه جمهوری اسلامی ایران است، غلبه کنیم، تصریح کرد: آنقدر نیرو و زمان نداریم که به مسائل غیر ضروری بیاندیشیم، بنابراین به جای اینکه یکدگیر را دفع کنیم باید همفکر هم باشیم.