به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی در نشست در نشست سران مجالس اورآسیا در مسکو که امروز سه شنبه در مسکو با پیام های ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل گشایش یافت، با تاکید بر اینکه نظام تک قطبی ادعایی آمریکا برای مدیریت جهان شکست خورده است گفت: تروریسم ابزار دست واشنگتن است که می خواهد از این شیوه علیه کشورهای دیگر بهره بگیرد.
رئیس مجلس اظهار کرد: نظام مدیریت واحد جهانی مورد ادعای آمریکا با بحران ها و جنگ هایی که شاهد بوده ایم، ناتوانی خود را کاملا آشکار کرد.
وی گفت: آمریکا اکنون خود به مساله ای برای نظام بین المللی تبدیل شده است و نمی تواند تکیه گاهی برای کشورهای دیگر باشد، زیرا سیاست های مبتنی بر ماجراجویی دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نظام دو قطبی نیز دیگر کار آیی ندارد، افزو که نظام چند قطبی الگوی دیگری است که رقابت نظام دو قطبی با آن مشکل آفرین خواهد بود، ولی مدل اتحادیه اروپا می تواند نظریه حل مشکلات باشد و اکنون ضرورت دارد از رقابت ها عبور کرده و به همکاری برسیم.
وی ادامه داد: کشورهای جهان دیگر نمی خواهند زیر چتر یک کشور دیگر قرار گیرند و بیشتر در صددند در روندهای همگرایی مشارکت کنند و از ظرفیت ها و توان موجود در منطقه از جمله انرژی و فناوری های پیشرفته برای توسعه و ارتقای همکاری ها بهره گیرند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با رد استفاده از تحریم در نظام بین المللی گفت: تحریم ها ابزار آمریکا برای استفاده علیه کشورهای دیگر است که شاهد کاربرد آن در برابر ایران بودیم. وواشنگتن در این زمینه اشتباه بزرگی را مرتکب شد. ادعا می کردند که برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی نگران کننده است ولی اکنون ما در حال غنی سازی اورانیوم هستیم.
وی در ادامه با اشاره به تحریم های ضد روسی آمریکا تاکید کرد که باید با توسعه همکاری های اقتصادی با تحریم ها مقابله کنیم.
لاریجانی همچنین با بیان اینکه تروریسم در منطقه به یک عامل نگران کننده تبدیل شده است، گفت:در سوریه، لیبی و یمن شاهد حمله های تروریستی بوده ایم که این تهدیدها ادامه دارد و ایجاد کنندگان آن را می شناسیم. این پدیده ابزار دست آمریکایی ها است که می خواهند از این شیوه علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.
وی افزود: تروریسم اکنون دیگر مختص یک کشور نیست و کشورهای مختلف باید برای مقابله موثر و کارآمد با این پدیده همکاری های گسترده ای انجام دهند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین بر ضرورت نظام مند شدن نشست سران مجالس اورآسیا، برخورداری از یک دبیرخانه کارآمد و اساسنامه مدون برای ایجاد ساختار موثر تاکید کرد.
در نشست پارلمانی اوراسیا که با پیام های ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل گشایش یافتر سران مجالس 19 کشور حضور دارند.
پوتین امروز (سه شنبه) در پیام خود به این نشست تاکید کرده است که حضور سران مجالس کشورهای حاضر با حدود چهار میلیارد نفر جمعیت می تواند زمینه ساز توسعه و تفاهم بین ملت های منطقه باشد.
رییس جمهوری روسیه افزود: حضور کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای، جامعه همسود و کشورهای دیگر منطقهزمینه ساز نقش مهمی در افزایش همکاری های پارلمانی خواهد بود.
دبیرکل سازمان ملل نیز در پیام خود آورده است: این اجلاس و نشست های مشابه می تواند در مبارزه با پدیده هایی همچون تروریسم مفید باشد و افزون بر همگرایی های اقتصادی در ارتقای امنیت منطقه ای تاثیر مثبت بگذارد.
لاریجانی بنا به دعوت «سرگئی ناریشکین» رئیس دومای روسیه در راس یک هیات برای شرکت در این نشست و مذاکره بین رییسان مجالس دو کشور به مسکو سفر کرده است.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در روسیه، رییس مجلس شورای اسلامی ایران در این سفر افزون بر شرکت اجلاس اورآسیا با رئیسان مجالس دوما و شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) و همچنین سران مجالس چند کشور شرکت کننده در نشست دیدار خواهد کرد و به پرسش های خبرنگاران نیز پاسخ خواهد داد.
اجلاس سران مجالس اوراسیا با حضور کشورهای همچون ایران، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، ویتنام، هند، اندونزی، قزاقستان، قرقیزستان، چین، مغولستان، پاکستان، کره جنوبی، روسیه، تایلند، فلیپین و جمهوری چک برگزار میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در باره این نشست گفت: با توجه به شرایط خاص منطقه و به منظور رشد و توسعه تجارت و حل بحران های منطقه، ارتقای همکاری های سیاسی ضروری است.
از سوی دیگر، مذاکرات دو روزه رییس مجلس شورای اسلامی در مسکو می تواند دستاوردهای بسیاری برای دو کشور داشته باشد که در سه سال گذشته بر ارتقای همکاری های تهران و مسکو در سطح بین المللی تاکید شده است.
همکاری نزدیک تر ایران با کشور عضو اوراسیا همچنین می تواند ضمن ارتقای جایگاه بین المللی جمهوری اسلامی، به ثبات و توسعه کشورهای منطقه کمک کند.