اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
جواد گودرزی، مدیر بخش علمی فروش شرکت درسادارو در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره دستاورد این شرکت گفت: قرص یدو فولیک که در ماه گذشته شاهد رونمایی آن توسط دکتر ستاری بودیم، تقریبا از دو سال پیش توسط پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی مطالعه و بررسی می شد و این پژوهشکده به عنوان متولی ید در خاورمیانه فرمالاسیون پیشنهادی خود را ارائه کرد.
وی افزود: مشکل از جایی شروع شد که 25 سال پیش بیماری گواتر در جامعه زیاد بود و مسئولان توانستند با توزیع ید در سراسر کشور این مشکل را حل کنند، ولی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی مدام در حال پایش سطح جامعه بود و آنچه مشخص است این بود که هنوز به سطح بین المللی برای میزان ید در جامعه نرسیدیم.
گودرزی با اشاره به اینکه مشکل ید در خانم های باردار نمود بیشتری دارد، گفت: این مشکل برای خانم های باردار بیشتر است، چرا که نیاز آنها به ید دو برابر انسان های عادی می باشد و چون ذخیره ید در افراد سطح جامعه پایین است، این مسئله اهمیت زیادی پیدا می کند.
وی با تاکید بر اینکه در سه ماهه اول بارداری رشد سلول عصبی جنین تشکیل می شود، گفت: ید یک نیاز ضروری برای سه ماهه اول بارداری است، چرا که کمک زیادی به تشکیل سلول های عصبی جنین می کند؛ حتی طبق تحقیقات پژوهشکده اعلام شد که ید در سطح آی کیو هم تاثیر زیادی دارد.
مدیر بخش علمی فروش شرکت درسا دارو در ادامه تصریح کرد: بر این اساس پژوهشکده تصمیم گرفت مکملی تولید کند که این نیاز ید را برطرف کند و چون برای زنان باردار همواره اسید فولیک تجویز می شود، تولید مکملی که باعث شود زنان باردار مجبور نباشند دو قرص متفاوت را بخورند، اهمیت زیادی داشت و لذا اقدام به تولید مکمل ید و فولیک کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اسید فولیک و ید در کنار هم بر روی جذب این مواد در بدن تاثیر منفی نمی گذارد؟ گفت: اتفاقا تلفیق این دو کنار هم اثر همدیگر را تشدید می کند و معمولا متخصصین زنان و زایمان به بانوان پیش از بارداری توصیه می کنند که مصرف اسید فولیک را شروع کنند که اسید فولیک در کنار ید می تواند به آنها در داشتن یک بارداری مناسب کمک کند.
گودرزی درباره عملکرد این مکمل غذایی گفت: این دو عنصر در سه ماهه اول بارداری اهمیت زیادی دارد و پژوهشکده پیشنهاد می کند که از سه ماه قبل از بارداری خوردن این مکمل انجام شود تا در سه ماهه اول بتوانند نیاز اضافی بدن را به این مواد جبران کند و این مکمل حتی در دوران شیردهی هم توصیه می شود.
وی در ادامه بیان داشت: شیر مادر باید دارای مواد مغذی مناسب نوزاد و بالاخص ید باشد و حتی بعد از شش ماهگی و در کنار غذای کمکی نیز می توان مصرف این قرص را در مادر ادامه داد.
مدیر بخش علمی فروش شرکت درسا دارو درباره ساخت این مکمل در کشورهای دیگر گفت: دو کشور به جز ایران در کل جهان این محصول را تولید کردند و استرالیا نیز با همین فرمالاسیون اقدام به تولید این مکمل نموده است.
وی اظهار داشت: برنامه اصلی ما پخش سراسری و توزیع آن در سراسر کشور است؛ البته دو شرکت صادر کننده اقدام هایی برای صادر شدن این محصول به آذربایجان و عراق کرده اند و ایران دومین تولید کننده این محصول در جهان به حساب می آید.
گودرزی با تاکید بر اینکه قیمت این دارو یک سوم مشابه خارجی است، گفت: این امر باعث می شود تا سطوح مختلف جامعه بتوانند از این مکمل استفاده کنند و بارداری کم خطری داشته باشند البته هدف ما تامین دارو برای نیاز کشور است و این دارو به خوبی می تواند هم ذخیره ید داشته باشد و هم مشکل فشار خون را حل کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت درسا دارو با بالاترین کیفیت این مکمل را تولید کرده و این شرکت یک شرکت دانش بنیان است و تمامی کارهای آن را در اشل صنعتی انجام داده و از معدود شرکت های داروسازی است که از وزارت بهداشت گواهی نامه GMP را داراست.