اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ * امروز فرهنگ اجنبی به جای فرهنگ علوی رو به گسترش و نفوذ هر چه بیشتر قرار دارد و این امر باعث شده عده ای از متعهدین به انقلاب و جانبازان انقلاب با تاثیر فرهنگ ولنگاری، مبلغ آن شوند.
دیده بان نظام در سال های اخیر هر از چند گاهی در باب فرهنگ نکات و نقاط قابل تاملی را با تذکرات و هشدارهای شفاهی و کتبی مفصل خاطرنشان کرده اند و آنگاه که در نتیجه ی اهمال متولیان تیغ تیز و مرگبار ضد فرهنگ به استخوان رسید، امام امت با آگاهی به اهمیت امر و اشراف به وخامت اوضاع، خود قدم به میدان گذاشت و مظلومیت و حساسیت فرهنگ را در قالبی آسیب شناسانه، “ولنگاری فرهنگی” تبیین کردند.
ریشه ولنگاری فرهنگی را باید در فرهنگ فرنگی بی اصالت و فاصله گرفته از ضمیر انسانی الهی جوامع غربی که بر بدنه فرهنگ، اقتصاد، سیاست انقلاب اسلامی دامنه نفوذش روز به روز عمیق تر می شود، جستجو کرد.
زمانی که غالب دولتمردان و مدیران و متولیان فرهنگی کشور از تعهد به فرهنگ دینی تبری جسته و تولیدات این حوزه را در مسیر اباحه گری، تساهل، تسامح و در یک کلام ولنگاری فرهنگی قرار دادند و در پی این اوضاع ؛ فرهنگ اجنبی به جای فرهنگ علوی رو به گسترش و نفوذ هر چه بیشتر قرار بگیرد و این امر باعث شده عده ای از متعهدین به انقلاب و جانبازان انقلاب با تاثیر فرهنگ ولنگاری، مبلغ آن شوند.
این روزها مشاهده می کنیم که گذر زمان، مواضع انقلابی برخی مدیران کشور را دگرگون ساخته و در مسیر ارزش زدایی حرکت می کنند؛ اما نه به قصد اصلاح، بلکه با هدف علم کردن رفتار هنجار شکنانه و غیر ارزشی آن ها و اهدای مدال به آن ها.
دولت به عنوان نهادی که عمده فعالیت های فرهنگی را به عهده دارد به وضوح نشان داده است که تلاش چندانی در راستای تبیین فرهنگ ناب اسلامی نکرده است، اینکه اجازه می دهند فیلمی ضد ارزشی روی پرده نمایش برود و بعد از چند وقت وزیر فرهنگ و ارشاد، بهانه عدم هماهنگی را علم کند و مواردی از این قبیل، خود دلیل بر این مدعاست.
دانشگاه به عنوان یک نهاد آموزشی بسیار حساس که هدف آن تربیت مدیران آینده کشور است، هم نیازمند فضای فرهنگی سالم و خاص خود است و هم اینکه در عین حال وظیفه ای سنگین در امر بسط فرهنگی به دوش دارد و هر دوی این موارد متوجه مسئولان دانشگاه هاست.
مسئولان دانشگاه باید بدانند که فرهنگ تنها کنسرت های موسیقی، اردوهای مختلط و امثال اینها نیست، با سرودهای زیبا و انقلابی، نمایش و تئاتر غنی ایرانی و اسلامی و امثال اینها نیز می شود، جذابیت بوجود آورد.
فرهنگ مشخص کننده مسیر انسان است، مسیری به سوی تعالی و صعود که در عین حال می تواند مسیری به سوی شقاوت باشد!
نبودن چهارچوبی صحیح برای حجاب و همچنین بعضاً دیده شدن مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در سطح دانشگاه و خوابگاه های دانشجویی و نیز اجازه تدریس به اساتیدی که هیچ رابطه ی فکری و معنوی با مبانی انقلاب اسلامی ندارند، از جمله مصادیق ولنگاری فرهنگی در دانشگاه ها می باشد.
راه مقابله با ولنگاری فرهنگی، پیش بینی این دسته از مسائل و تعیین راه و روش صحیح برای در نظر گرفتن تمام ظرفیت های فرهنگی کشور، استفاده از پتانسیل انقلابی و دینی ملت، تقویت خود باوری و تبیین درست فرهنگ ارزشی و ناب اسلامی است، که این کار علاوه بر وظیفه ی متولیان، وظیفه ی آحاد ملت نیز می باشد.
مطلب فوق نیازمند یادداشت های جداگانه هست که می بایست فعالین فرهنگی در این زمینه ها به مطالعه بپردازند.
محمد عزیزی پناه- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.