به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پس از انتشار اخباری در رسانههای آمریکایی درباره پرداخت 1.7 میلیارد دلار پول نقد به ایران توسط دولت باراک اوباما، وزارت خزانهداری ایالات متحده این خبر را تایید کرد.
دولت باراک اوباما، روز سه شنبه به اطلاع کنگره آمریکا رسانده که بعد از ارسال 400 میلیون دلار پول نقد به ایران در ماه ژانویه، 1.3 میلیارد دلار پول نقد الباقی را ظرف 19 روز بعد به ایران منتقل کرده است.
این مطلب را بامداد چهارشنبه مقام های کنگره آمریکا، بعد از نشستی با حضور نمایندگان وزارتخانه های امور خارجه، خزانه داری و دادگستری آمریکا به روزنامه وال استریت ژورنال گفته اند.
هدف از پرداخت این پولهای نقد که با فرانک سوئیس، یورو و سایر ارزها انجام شد، حل و فصل یک مناقشه حقوقی قدیمی بین ایران و آمریکا بود.
این خبر در حالی منتشر شده که فشار جمهوریخواهان در کنگره به دولت باراک اوباما بر سر آنچه آنها «باج دادن به ایران» میخوانند، تشدید شده و در همین باره، قانونگذاران آمریکایی طرحهایی برای ممنوع کردن هرپونه پرداخت پول به ایران ارائه دادهاند.
به گزارش نیویورک تایمز، مجالس سنا و نمایندگان آمریکا هم درصدد هستند نشستهای استماعی در خصوص پرداختهای انجام شده توسط کاخ سفید به دولت ایران برگزار کنند.
حالا سخنگوی وزارت خزانهداری آمریکا هم خبر منتشر شده در وال استریت ژورنال مبنی بر پرداخت 1.7 میلیارد دلار پول نقد به ایران را به ارزهایی غیر از دلار تایید کرده است.
«داون سلاک» گفته که پرداخت پول نقد به ایران به ارزی غیر از دلار، به دلیل «تاثیرگذاری تحریمهای آمریکا و بینالمللی که ایران را از سیستم بینالمللی مالی منزوی کردهاند ضروری بودند.
گفته میشود این پول از محل یک صندوق موسوم به «صندوق قضاوت»(Judgment Fund) پرداخت شده است؛ صندوقی که طبق قوانین موجود در آمریکا رئیسجمهور میتواند بدون تایید رسمی کنگره آمریکا و با دور زدن آن، از پول آن برای حل یک
دعوای حقوقی برداشت کند.
بر اساس خبر روزنامه نیویورک تایمز، آمریکا پیش از این و در سال 1991 هم در راستای حل یک پرونده حقوقی با ایران، 278 میلیون دلار از محل این صندوق به تهران پرداخت کرده بود.