اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در نامه ای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در خصوص تاسیس مگالب گفت:
متن کامل نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر درفشی
ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز
سلام علیکم
بدون شک و بنا بر تعبیر معمار کبیر انقلاب اسلامی بسیج شجره ی طیبه ای است که در تمام ادوار انقلاب اسلامی حفظ انقلاب و کشور را از وظایف خود دانسته ومیداند ، از جبهه های نبرد حق ضد باطل تا جبهه های علمی و اکنون عرصه های مدیریتی و سیاستگذاری و کارآمدی کشور . یکی از این عرصه ها که همواره مورد توجه بسیج دانشجویی بوده است حوزه ی بهداشت و درمان و مشکلات ریشه ای در رده های این بخش میباشد و یکی از بخش های مهم بهداشت جهت تشخیص ، درمان و پیشگیری از بیماری های مختلف ، واحد آزمایشگاه ها می باشند به گونه ای که می توان ادعا کرد بدون این بخش ، تشخیص و درمان تا حدودی سخت و غیر ممکن به نظر می رسد . چندی پیش در دانشگاه علوم پزشکی البرز خبری منتشر شد مبنی بر این که دانشگاه قصد دارد با توجه به نقش آزمایشگاه ها در تشخیص و درمان بیماری های مختلف ، در راستای بهبود کیفیت تست ها و تجهیزات آزمایشگاهی و ارائه ی خدمات بهتر به مردم استان البرز با همکاری شرکتی ایرانی، اقدام به تاسیس مگالب نماید که گفته جنابعالی در بخش خبری ۲۰:۳۰ تاییدی است برموضوعات فوق الذکر و بنابر نظر جنابعالی، مردم شریف و انقلابی استان البرز به دلیل نبود برخی امکانات آزمایشگاهی مجبورند برای انجام برخی آزمایشات به استان های هم جوار به خصوص تهران مراجعه کنند.
این که حضرتعالی به سلامت مردم محترم استان توجه ویژه ای دارید جای تقدیر و تشکر دارد اما مشکلاتی بر این طرح مترتب است که اختصارا در ذیل به آنها اشاره خواهد شد:
۱- جنابعالی فرموده اید که آزمایشگاه های دولتی استان البرز جواب گوی نیاز مردم نمی باشد که این سخن بدون در نظر گرفتن بخش خصوصی کاملا درست می باشد ولی در استان البرز ۱۶۵ آزمایشگاه خصوصی وجود دارد که از این نظر بیشترین تعداد آزمایشگاه در کل کشور در یک استان می باشد و به عبارتی سرانه آزمایشگاه ها در استان بالاتر از کل کشور می باشد ( هر ۱۶۰۰۰ نفر یک آزمایشگاه در استان البرز ) از سوی دیگر و از منظر کیفیت، آزمایشگاه های دولتی و خصوصی استان با همکاری هر دو بخش از کیفیت بالایی برخوردار بوده و نیاز های استان را بر طرف خواهد کرد. ( مطابق با طرح تحول نظام سلامت، استفاده از این ظرفیت در صورت عدم بهرمندی بیمارستان ها از امکانات کافی بلامانع می باشد)
۲- ظاهرا یکی از دلایل این اقدام، عدم امکان انجام بعضی تست ها در استان مطرح شده در حالی که با توجه به نظر کارشناس مجرب و متعهد، این تست ها بخش خیلی اندکی از تست ها مثل تعیین توالی وتست های معدودی را شامل میشود و بیش از ۹/۹۹ % انجام تست ها با همکاری بخش خصوصی وجود دارد.
۳- حضرتعالی در مصاحبه با بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه دوم صدا و سیما اعلام کردید که دانشگاه با شرکتی ایرانی به نام «کانی کاسپین» قرار داد بسته است و مدیر عامل شرکت فردی به نام مهندس سلیم نژاد است درحالیکه همین فرد در مصاحبه با همان بخش خبری اعلان داشت که شرکت ایرانی زیر شاخه ای از شرکت ترکیه ای کانی مد می باشد، به گونه ای که ۷۰% سهام شرکت متعلق به این شرکت ترکیه ای می باشد و این در حالی است که با توجه به قوانین موجود در کشور، هر شرکت خارجی که بخواهد در ایران سرمایه گذاری کند باید حداقل ۵۰% از سهامش متعلق به شرکت یا شریک داخلی آن باشد ولیکن دراین مورد برخلاف قوانین جاری کشور عمل شده است و عملا سهام کل شرکت ترکیه ای است و شراکت ایرانی آن صوری می باشد و حتی شرکت ایرانی در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی فاقد تجربه ی لازم و مکفی بوده و حتی با جست و جو در شبکه اینترنت به سختی می توان آدرس و یا نامی از ایشان پیدا کرد.
۵ - کلانتر، سرپرست معاونت درمان دانشگاه اعلام کرده اند که هیچ سرمایه گذاری خارجی در این موضوع دخالت ندارد در حالی که همانطور که اشاره شد ۷۰% شرکت موصوف متعلق به شرکتی ترکیه ای می باشد.
۶ - چرا دانشگاه پیمانکاران طرف قرارداد دانشگاه را ملزم به خرید دستگاه های پیشرفته تر نمی نماید ؟ و چرا قرارداد با شرکت ترکیه ای به مناقصه های کوچکتر تقسیم نمی شود و یا اینکه چرا مزایده های بیشتری برگزار نمی شود ؟
۷ - اخبار منتشر شده حاکی از آن است که دانشگاه متعهد شده تا روزانه پنج تا شش هزار نمونه به مگالب فرستاده بشود در حالی که هم اکنون در بیمارستان های دولتی استان البرز روزانه ۲۵۰۰ نمونه وجود دارد که باتوجه به اینکه ۱۰۰۰-۱۵۰۰ نمونه اورژانسی می باشد و امکان ارسال این نمونه ها به مگالب وجود ندارد و باید در آزمایشگاه بیمارستان انجام بشود؛ لذا به هیچوجه امکان تحقق چنین تعهدی وجود ندارد. مسئولین دانشگاه معتقدند که با شروع به کار مگالب و تبلیغات محیطی و با گذر زمان این تعداد نمونه محقق خواهد شد در صورتی که تصور شرکت ترکیه ای بر این است که از روز اول این تعداد نمونه محقق خواهد شد.
۸ - طبق بندی از مناقصه ۱۸۸۷ دانشگاه علوم پزشکی البرز دانشگاه متعهد شده که تامین نیرو بر عهده ی شرکت سرمایه گذار باشد.
۹ - سیستم این شرکت به گونه ای است که اظهار می نماید که به ازای هر ۳۰۰ مریض یک پرسنل می گیرد در حالی که در استان البرز هم اکنون به ازای هر ۱۵ نمونه یک پرسنل وجود دارد.
۱۰- شرکت ترکیه ای متعهد به سرمایه گزاری ۲۰ میلیون یورو ایی در این طرح میباشد ولی به نظر کارشناسان مجرب و با توجه به اینکه طبق تعهد دانشگاه روزانه پنج تا شش هزار نمونه فرستاده خواهد شد؛ بنابراین عملا شرکت ترکیه ای تجهیزات را رایگان دریافت خواهد کرد و هزینه کیت را با قیمت خیلی کمتر از شرکت سازنده کیت دریافت می نماید و باتوجه به اینکه قرارداد فیمابین طرفین پنج ساله می باشد و ۸۵% سود حاصل به شرکت مقابل خواهد رسید، شرکت ترکیه ای با کمترین هزینه، بالاترین سود را صاحب خواهد شد.
۱۱- در آمار جهانی، کشور ترکیه به لحاظ علمی در سطح پایین تری نسبت به جمهوری اسلامی ایران می باشد و یکی از اشکالات این قرارداد همین است که فقط بخاطر تجهیزات پیشرفته، آزمایشات استان به این شرکت ترکیه ای واگذار بشود و و این شرکت نتواند به تعهدات خود عمل کرده و باعث پیشرفت علوم آزمایشگاهی در سطح استان نشود.
۱۲- در استان البرز ۱۶۵ آزمایشگاه خصوصی وجود دارد که با این قرارداد امنیت شغلی آنها به خطر می افتد و این بر خلاف دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی می باشد.
۱۳- در صورتی که دانشگاه نتواند به تعهد خود در زمینه ارسال نمونه ها به مگالب عمل کند شرکت ترکیه ای می تواند با شکایت از دانشگاه ادعای خسارت زیادی بنماید.
۱۴-اگر نیاز به تجهیز و به روز رسانی آزمایشگاه ها و تجهیزاتشان می باشد با توجه به سفر اخیر ریاست جمهوری استان البرز و اختصاص بودجه هزار میلیاردی برای توسعه عمران و آبادانی استان، بهترین فرصت برای این اقدام نیک است.
۱۵- یکی از نگران کننده ترین بخش های این قرارداد این است که مدیریت مگالب برعهده شرکت ترکیه ای است و اطلاعات بیماران استان با جزئیات کامل در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت وبا توجه به مجهول الهویه بودن شرکت ترکیه ای امکان هرگونه سواستفاده ای از آن متصور است.
در پایان ضمن تقدیر از حضرتعالی به جهت توجه ویژه به سلامت مردم استان، خواستار تجدید نظر در قرارداد و عنداللزوم لغو آن می باشیم و در راستای بهبود کیفیت، صحت و دقت خدمات آزمایشگاهی پیشنهادات زیر به عرض می رسد:
۱. با توجه به سفر اخیر ریاست جمهور به استان و تخصیص بودجه جهت پیشرفت استان، دانشگاه علوم پزشکی استان نیز با اختصاص اعتبارات لازم، اقدام به تجهیز و بروزرسانی آزمایشگاه های دولتی استان کنند.
۲. در راستای اجرای دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، آزمایشگاه های بیمارستانی موصوف به شرکت های خصوصی داخلی واگذار شوند.
۳. شرکت به اصطلاح ایرانی ( در حقیقت ترکیه ای ) ، تجهیزات آزمایشگاهی را در اختیار دانشگاه قرار دهد و در سود حاصل از آن شریک گردد.
در پایان متذکر می گردد که بسیج دانشجویی با توجه به وظیفه ملی و انقلابی خود و همچنین بمنظور اخذ و ارایه نظر تخصصی و دقیق خود، اقدام به تحقیق و مصاحبه با اشخاص مسئول دولتی و همچنین کارشناسان این موضوع کرده است و با توجه به زمان صرف شده بابت بررسی ابعاد دقیق آن، خود را ملزم به پیگیری موضوع با جدیت کامل از مسئولان مربوطه می داند.
و من الله التوفیق
شورای تبیین مواضع بسیج دانشگاه علوم پزشکی استان البرز