اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بسیج دانشجویی دانشکده فنی مهندسی سقز در بیانیهای به مناسبت ۱۶ آذر اعلام کرد:
«بارها در مجامع دانشجویی گفتهام که در این نظام مردمی، دانشجویان که طبقه پیشرو و پیشاهنگ و زبده و با نشاط پیکره اجتماع هستند، باید در سازندگی آینده و ترسیم حرکت عمومی جامعه، بیش از جاهای دیگر نقش و اثر داشته باشند.» (مقام معظم رهبری)
۱۶ آذر امسال یادآور شصت و سومین سالروز اعتراض دانشجویان به سیاستهای حکومت مستبد وقت و شهادت سه آذر اهورایی است؛ قطعا پیام ۱۶ آذر ۳۲ برای ملت ایران مبارزه با استبداد و استکبار حتی به قیمت خون و سردادن فریادهای حق طلبانه است. لذا دانشجویان در هر زمان و مکانی می توانند با الگو قرار دادن این حرکت مشی خود را دریابند و همواره در راستای رسیدن به آرمانها و پیگیری مطالبات مردمی کوشا باشند.
بلاشک از ابتدای شروع حرکت های دانشجویی نقد و آرمانگرایی جزء جداناپذیر روح جنبش دانشجویی بوده است، نقدی که ضرورت وجود آن در هر برهه از زمان بر کسی پوشیده نیست. با توجه به آنکه در حال حاضر نقد منصفانه و آگاهانه به حلقه مفقوده جامعه بدل گشته است و نهادی به صورت رسمی یا غیر رسمی این مهم را به منصه ظهور نمیرساند، بنابراین بار این مسئولیت بر دوش جنبش دانشجویی بیش از پیش سنگینی میکند. همگان مسلم بدانند اگر جنبشهای دانشجویی خلا این نهادها را به وسیله نقد همراه با پشتوانه مطالعاتی پر نکنند از حیات و پویایی گفتمان انقلاب اسلامی اثری نخواهد ماند. چنانچه فعالان دانشجویی مسیر عدم نقادی و وابستگی به گروه های سیاسی و قدرت را در پیش گیرند از جنبش دانشجویی پوستهای بیش باقی نخواهد ماند، چراکه نه تنها جامعه دانشجویی را از وظیفه اصلی خویش یعنی پیش قراولی در پیگیری مطالبات مردمی و برآوردن نیازهایشان دور ساخته حتی آنها را تحت هژمونی گروههای سیاسی و به ابزار دستی درراستای منافع آنان بدل کرده است.
آنچه که در حال حاضر در زمینه عملکرد بسیاری از فعالین دانشجو به چشم می خورد حاکی از پذیرش سلطه قدرت و پیگیری اوامر مسئولین به جای تلاش در جهت رساندن دانشگاه به جایگاه والای تولید فکر از طریق فراهم کردن بستر برای شکل گیری تضارب آراء است. از این رو این عملکرد نه تنها نتوانسته است وظیفه روشنگری و دیده بانی را به خوبی به انجام رساند بلکه خود به «موضوع نقد» تبدیل شده است.
در این میان مطرح کردن این سؤال جای بسی تامل دارد: آیا وقت آن نرسیده است که به جای تقابل های درونی که اثری جز آسیب برای جامعه و تاریخ جنبش دانشجویی ندارد در راستای تربیت انسانهای همیشه زنده برای تمام تاریخ گام برداریم؟ و به جای پیروی از جناح های سیاسی که ماهیتی جز تلاش برای رسیدن به قدرت ندارند، به معنای واقعی کلمه جریان ساز باشیم؟ آیا شرایط امروز ایجاب نمی کند که در جهت بازگشت به هویت اصیل خویش و احیا و استحکام حقیقی وحدت جامعه دانشجویی قدمهای موثری را برداریم؟ تمامی این موارد نیازمند یک خواست عمومی، انسجام درونی و همدلی برای حل مشکلات جامعه است. لازم است همگان بتوانند نظرات درون گفتمانی متفاوت و مخالف خود را تحمل کنند وبرای استقلال جنبش دانشجویی بکوشند.
آنچه که در سالیان اخیر در فضای دانشگاه شاهد آن بودیم سرخوردگی و انزوای ناشی از سیاستگذاریهای غلط مسئولین بوده است؛ اما بیم آن میرود که در آینده شاهد حرکت های افراطی و تفریطی باشیم که آسیب آن کم از گذشته نیست. بناراین باید با نگاه عقلانی تشکلهای دانشجویی بتوانیم فعالیتهای متعادل و متناسب با زمان را گسترش دهیم و از بستر ایجاد شده استفاده معقول و شایسته را در جهت دستیابی به آرمان های بزرگ ملت ایران ببریم.
واضح و مبرهن است که برای بهبود وضعیت دانشگاه های کشور علاوه بر دانشجویان، مسئولین نیز قطعا وظایفی دارند لذا دولت یازدهم و دیگر مسئولین باید برای تحقق این موضوع فضای تعامل با تمامی تشکلها را ایجاد کنند و از رفتارهای تنگ نظرانه و یک سویه سابق نسبت به جریانات دانشجویی بپرهیزند. حال آنکه در حال حاضر نیز بعضی ازمسئولین کما فی السابق چنین رفتارهایی را دارند و در این زمینه از هر بی قانونی استفاده می کنند و بین عمل و نظرشان شکافی عمیق وجود دارد. با توجه به آنکه دانشگاه های کنونی بیشتر به مثابه ی بنگاه های اقتصادی می ماند انتظار می رود که طی دهه نود دانشگاه به هویت اصلی خود یعنی یک نهاد مرجع برای سایر نهادها بازگردد و به شرایط یک دانشگاه ایده آل نزدیک گردد، دانشگاهی که دانشجویان آن به لحاظ علمی، فکری و سیاسی با نشاط و خلاقند و توانسته است به استقلال لازم برای پیشبرد اهدافش دست یابد. دانشگاهی که علاوه بر توسعه عمرانی و سخت افزاری دارای توسعه نرم افزاری است. امید است دولت جدید به وعده هایش در زمینه بهبود شرایط نظام آموزش عالی جامه عمل بپوشاند طوری که در پایان کارش مشکلات را به دولت بعد منتقل نکند تا ابزاری برای تبلیغات دیگران نشود.
نکته دیگری که در این برهه از زمان باید به آن توجه کرد و اقتضای وظیفه نظارتی دانشجوی آن حکم میکند که باید بدان پرداخته شود، بررسی عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجه است. لازم به ذکر است، که تاکید ملت ایران بر اتخاذ سیاست عزت، حکمت و مصلحت می باشد باید متذکر شد که عزت مقوله ایست که برای نیل به آن خون قندچیها و شریعترضویها و بزرگنیاها بر خاک عزیز کشورمان جاری گشته است.
در پایان بسیج دانشجویی دانشکده فنی مهندسی سقز ضمن تبریک روز دانشجو، همه دانشجویان در سراسر کشور را به همدلی، تعادل، استقلال از نهادهای قدرت و در مجموع احیاء جایگاه رفیع دانشجو دعوت می کند. قطعا این خواست عمومی راهگشای بسیاری از مسائل خواهد بود.
والسلام علی من اتبع الهدی.