اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در نخستین بیانیه انتخاباتی خود که در آستانه برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری صادر شده اعلام کرده است: عدالت اجتماعی در چنبرهی فسادها و تبعیضها وضع نگرانکنندهای را رقم زده است.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
یکم. در جمهوری اسلامی، تکیه واقعی بر عنصر «مردم» در پیشبرد تاریخی کشور، بیهمانند است. انتخابات ریاست جمهوری فرصتی است که میتوان در آن، چشم انداز بینظیر حضور مردم و برکات مردمسالاری دینی را به تماشا نشست. این حضور مردمی نباید صرفاً محدود و محصور به انتخابات باشد، بلکه انتخابات نقطهی عطفی در پیوستار این حضور مردمی است. آنچه میتواند بنبستها را باز کند و در مسیر پیشرفت کشور امکانهای جدیدی را بیافریند، حضور و نقش آفرینی فعال مردم در صحنههای مختلف، و نیازها و مسائل کشور است. این نگاه به حضور مردم، ارتباط تنگاتنگی با ارزشنهادن به «فهم» و «آگاهی» مردمی دارد.
در انتخابات ریاست جمهوری ضمن آنکه سرنوشت قوه مجریه کشور برای چهار سال آینده رقم میخورد، آگاهی مردم از شرایط کشور نیز افزایش مییابد. در نتیجه انتخابات حتی فارغ از آنکه مردم چه کسی را برگزینند، فرصت مغتنم و مهمی برای جهتدهی به مشارکت و نقشآفرینی مردم جهت ساختن کشور اسلامی است. اما این مسئله تنها زمانی محقق می شود که تحلیل و فهم درستی از اولویتها و شرایط کشور به مردم منتقل شود.
دوم. امروز چالش اصلی کشور مسئله اقتصاد و معیشت است. به گونهای که آثار نامطلوب مشکلات اقتصادی خود را در مسائل فرهنگی- اجتماعی نیز نشان میدهد و کشور را با چالشهای مختلفی مواجه میکند. هنوز نیازهای معیشتی و اساسی مردم مانند مسکن و شغل به صورت مناسبی تأمین نشده، و عدالت اجتماعی در چنبره فسادها و تبعیضها وضع نگرانکنندهای را رقم زده است.
علیرغم آنکه چندین سال است قوانین، برنامهها و سیاستهای کلی لازم برای برون رفت از این شرایط طراحی یا تصویب شدهاند؛ به نظر میرسد تا تحقق این اهداف، در برخی موارد فاصلهی جدی به وجود آمده است. تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و مشابه آن، نیازمند باور به این قوانین و سیاستها، برنامههای اجرایی مشخص، به همراه توان مدیریتی است. با تکرار روندهای مدیریتی گذشته، صرفاً وضع موجود بازتولید میشود و هرگز شاهد تحولی در این وضعیت نخواهیم بود. بنابر این لازم است که در چرخههای مدیریتی کشور، راه برای حضور جدی تر نگاه مدیریتی تحولخواه و توانمند باز شود. طبیعتا راس قوهی مجریه از این جهت در درجه ی اولِ اهمیت قرار دارد.
سوم. امروز در عرصه ی مدیریتی کشور، به صورت مشخص می توان دو رویکرد را مشاهده کرد. متاسفانه برخی مدیران اجرایی، علیرغم حضور طولانی مدت در مناصب حساس کشوری، حاضر به پذیرش مسئولیت نتیجهی مدیریت خود نیستند و با فرافکنی آن را به گذشتگان یا دیگران نسبت میدهند. امروز، تنها آن مدیریتی می تواند کشور را از وضعیت فعلی رهایی بخشد که بنیان حرکت اصلاحی خود را، بر استعداد داخلی مردم و کشور قرار دهد، و تلاش خود را معطوف به فعال کردن این استعداد نماید. لازمهی این نگاه و رویکرد در مدیریت اجرایی کشور، جرأت و جسارت ایجاد تغییر، مقابله با رویههای ناکارآمد و استفاده از افراد و نیروی جوان واجد صلاحیت در بخشهای مختلف است.
تداوم حضور نگاهی که انتظار دارد مردم بابت حفظ وضعیت نامطلوب و بدتر نشدن آن شکرگذاری کنند، قطعا کشور را به بن بست می کشاند. این نگاه نه برآورد مناسب و نه توجه شایسته ای به استعداد درونی کشور و مردم ندارد و در نتیجه فعال کردن این استعداد و استفاده ی مناسب از آن اساسا در اولویت هایش نیست. به همین دلیل به هر طریق در جستجوی راهی است تا با دور زدن مسیر واقعی پیشرفت، از خارج از مرز ها آن را وارد کند. واضح است که این رویکرد، به دلیل شناخت ناقص از وضعیت بین المللی و تحولات جهانی، و مواجهه سادهلوحانه با برنامههای پیچیده دشمن، هیچ دستاوردی را برای ملت نخواهد داشت.
چهارم. احزاب و جریانهای مختلف سیاسی متاسفانه گاه فعالیت خود را صرفا معطوف به کسب قدرت و به دست آوردن رأی مینمایند. نتیجه این مواجهه با انتخابات، طرح دو قطبیهای کاذب و فاقد اولویت، یا طرح مسائل سطحی در رقابتهای انتخاباتی و فضای رسانهای است.
در این شرایط انتخابات جمعه بازاری می شود که حزبها و جریانها وجبههها هر کدام صرفا به دنبال مطرح کردن نام خود هستند تا حیات سیاسیشان را تداوم بخشند و به این صورت باعث دورشدن فضای ذهنی مردم از اولویتهای اصلی کشور و ارائهی تحلیلهای نادرست به آنها می شوند و حق آگاهی مردم را مخدوش می سازند.
محور بحثهای انتخاباتی از یک سو باید متمرکز بر ارائه برنامه اجرایی نامزدها یا جریانهای سیاسی برای مسائل اولویتدار کشور باشد؛ و از سوی دیگر، باید کارنامهی افراد از جهت تطابق آن با ویژگیهای لازم در مدیریت قوهی مجریه مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد. ضمن اینکه انتخابات فرصتی است تا اقدامات دولت فعلی، مورد ارزیابی و نقد قرار گرفته و در قبال کارنامهی 4 سالهی خود پاسخگو باشد.
پنجم. بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، همت خود در انتخابات را معطوف به افزایش آگاهی دانشجویان و مردم از شرایط و اولویتهای کشور، مقابله با دوقطبیها و چند قطبیهای کاذب، و شناسایی و معرفی توانمندی نامزدهای انتخابات می داند. در این راستا از همه نامزدهای احراز صلاحیت شده دعوت میشود تا با حضور در فضای دانشجویی دانشگاه تهران، به طرح دیدگاهها و برنامههای خود پیرامون اساسیترین مسائل کشور بپردازند و با پاسخگویی به سؤالات دانشجویان، در مسیر افزایش آگاهی مردم و دانشجویان قدم بگذارند.