براساس متن این نامه، سناتورها بیم آن دارند که وضع تحریمهای جدید علیه بخش نفتی ونزوئلا از یکسو به اقتصاد آمریکا لطمه زده و درهای اقتصادی را به روی روسیه و چین بگشاید و از سوی دیگر، «نفوذ آمریکا برای انتقال دموکراسی(!)» به این کشور آمریکای لاتین را با چالشی جدی مواجه سازد.
این چهار سناتور جمهوریخواه آمریکا به نامهای «بیل کسیدی» از ایالت لوئیزیانا، «جان کارنین» از ایالت تگزاس، «تاد کوچران» و «راجر ویکر» از ایالت می سی سی پی روز پنج شنبه در نامه ای خطاب به دونالد ترامپ این درخواست خود را مطرح کردند.
دربخشی از این نامه آمده است: «از نظر داخلی، ما نگران آن هستیم که وضع تحریمهای یکجانبه به اقتصاد آمریکا لطمه بزند، به توان رقابت پذیری کسب و کارهای ما در عرصه جهانی آسیب رساند و هزینه ها را برای مشتریان ما افزایش دهد».
از دیدگاه سناتورهای نگارنده این نامه، توجه به «نقشی که صنعت انرژی و بخش پالایش در اقتصاد و منافع امنیت ملی آمریکا بازی می کند، بسیار مهم و حیاتی است».
در ادامه این نامه آمده است: «تحریم واردات [آمریکا] می تواند لطمه ای بزرگ به این صنعت وارد سازد و هزینه های گزافی را بر مالیات دهندگان آمریکایی تحمیل نماید... صنعت انرژی آمریکا و شهروندان این کشور با عواقب اقتصادی این تحریمها روبرو خواهند شد».
در پایان این نامه دو صفحه ای، سناتورها با اشاره به موضوع دموکراسی در ونزوئلا، واردات [نفت] از این کشور را در مقایسه با تحریم، ابزاری به مراتب مؤثرتر جهت تضمین دموکراسی خواندند.
به رغم طرح این درخواست، این چهار سناتور آمریکایی «تصمیم اخیر ترامپ برای اتخاذ تدابیر هدفمند علیه دولت نیکلاس مادورو [رئیس جمهور ونزوئلا]» را مورد تمجید قرار دادند.
این نامه در پایان «خواستار اتخاذ رهیافتی هماهنگ و چندجانبه شد که بجای بستن در به روی بازار آمریکا، دولت مادورو را از تمام گزینه های مالی و سرمایه گذاری محروم نماید».
گفتنی است که واشنگتن ظرف ماههای اخیر تحریمهایی علیه مقامات دولتی ونزوئلا و همچنین رئیس جمهور این کشور وضع کرده است. این تحریمها عبارتند از: بلوکه کردن هرگونه دارایی متعلق به مقامات مورد تحریم ونزوئلا در خاک آمریکا، ممنوعیت ورود این مقامات به آمریکا و همچنین منع شهروندان آمریکایی از انجام هرگونه معامله تجاری با این افراد.