معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی به تشریح روند ایجاد رشتههای جدید و ارائه آماری از این رشتهها پرداخت و گفت: علاوه بر کیفیسازی رشتههای قبل طرح توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاههای دیگر برای ورود در عرصه کار فراهم میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جواد حاتمی، معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشست خبری که صبح امروز در این دانشگاه برگزار شد، گفت: ما تنها دانشگاهی هستیم که دارای اداره کل صلاحیت حرفهای هستیم و همان طور که میدانید ثبت نام کاردانی در این دانشگاه روز شنبه به پایان رسید و ۹۴ هزار نفر ثبت نام داشتیم.
وی افزود: پیش بینی میشود که حدود ۷۰ هزار نفر از تعداد افراد ثبت نامی میتوانند ثبت نام خود را قطعی کنند. ثبت نام دانشگاه جامع در مقطع کارشناسی نیز از دیروز شروع و تا ۵ شهریور ادامه دارد.
حاتمی با بیان اینکه احتمال تمدید مهلت ثبت نام در مقطع کارشناسی وجود دارد، گفت: این امکان وجود دارد که به دلیل درخواست متقاضیان مهلت ثبت نام تمدید شود.
وی ادامه داد: در دانشگاه جامع علمی کاربردی برنامه ریزی برای دروس انجام شده و رشته هایی را در سال تحصیلی جدید اضافه کرده ایم که از این رشتههای اضافه شده میتواند به مهندسی فناوری صنایع شیمیایی، مهندسی فناوری منابع طبیعی و امور اراضی، مهندسی تولید الیاف مصنوعی، کارشناسی ناپیوسته حرفهای بازیگری، کارشناسی مدیریت کسب و کار اینترنتی اشاره کرد.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه تصریح کرد: کارشناسی مدیریت حرفهای دفتری، مدیریت آماد و کنترل اموال در نیروی انتظامی پدافند غیرعامل، کارشناس حرفهای مشاوره املاک و مستقلات از دیگر رشتههای ماست.
وی اظهار داشت: همچنین مدیریت بازاریابی و بیمه، رفاه اجتماعی و توان بخشی افراد کم توان ذهنی، طراحی تکنولوژی و دوخت، حسابداری و سلامت، مدیریت خدمات حمل و نقل بین المللی از دیگر رشتههای ماست که میتوان گفت: ۱۰ رشته کارشناسی جدید و ۵ رشته کاردانی جدید داریم.
حاتمی با تاکید بر اینکه در دو سال اخیر مجموعا ۳۰ رشته جدید در این دانشگاه ایجاد شده است، گفت: یکی از اقدامات جدی دانشگاه ماموریت گرا کردن مراکز بوده و بنابراین کدرشته محلهای تحصیلی که در راستای ماموریت گرایی نبوده اند حذف شده است یعنی از ۱۲ هزار کد رشته محل تحصیلی به ۸۶۰۰ رشته در یک سال رسید.
وی ادامه داد: ما تنها دانشگاهی هستیم که تفویض اختیار ویژه برای گسترش رشتهها داریم و نماینده دفتر گسترش شورای آموزش عالی در جلسات ما حضور داشته و منع قانونی برای پذیرش حتی در مقطع ارشد نداریم، اما با توجه به اینکه تجربه خوبی در پذیرش این دانشجویان نداریم و هنوز افرادی که قبلا پذیرش شدند فارغ التحصیل نشدند پذیرش در مقطع ارشد را متوقف کردیم.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به ظرفیت این دانشگاه در مقطع کاردانی و کارشناسی گفت: امسال ۲۸۷ هزار ظرفیت پذیرش در مقطع کاردانی داریم که تنها یک سوم این مقدار برای ثبت نام اعلام کردند و در کارشناسی نیز ۳۴۷۰ کد رشته محل تحصیلی داریم.
وی به تشریح رشتههای جدید در مقطع کاردانی پرداخت و گفت: کاردانی سیستمهای ارتباط و ناو بری هوایی بالگرد، کاردانی نگهداری و تعمیر بالگرد، کاردانی ناپیوسته حرفهای پیگیری نظامی، کاردانی امور دفتری از جمله رشتههای ماست و خوشبختانه فارغ التحصیلان این دانشگاه کمترین میزان بیکاری را دارند.
حاتمی در ادامه بیان داشت: طرح توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاهی را نیز در دستور کار داریم که باعث میشود فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر نظیر صنعتی شریف، شهیدبهشتی که برای ورود به کار نیاز به آمادگی هایی هستند بتوانند با این طرح توانمند شده و بهتر در شغل خود ظاهر شوند.
وی تصریح کرد: یکی از مزیتهای دانشگاه جامع این است که میتواند دورههای پودمانی و کوتاه مدت داشته باشد و ما بر همین اساس طرح توانمندسازی را اجرایی کردیم که برنامههای آن در حال تدوین است و با اعضای هیئت علمی دانشگاهها مکاتباتی داشتیم.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه هایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز داریم و امسال ۷۸۰ مرکز در دوره کارشناسی و ۸۳۰ مرکز در دوره کاردانی در سال تحصیلی ۹۶ – ۹۷ پذیرش خواهند داشت.