حجت الاسلام پناهیان گفت:دوستان امیرالمومنین امروز بیشتر شده اند با این وجود برای اینکه بیشتر تحت جاذبه و مغناطیس امیرالمومنین قرار بگیریم بی تردید با بیانات و تاریخ حضرت آشنا شویم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه امروز در مراسم رونمایی از کتاب علی از زبان علی تالیف حجت الاسلام محمدیان که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: حجت الاسلام محمدیان قبل از اینکه یک شخصیت انقلابی و فرهنگی باشد من او را به عنوان یک محقق و اندیشمند که اهل تطبع است میشناسم و این یک توفیق است که کسی بتواند در مورد امام علی علیه السلام قدم بزند و یا قدمی بردارد.
وی با بیان اینکه تمام عالمان دینی میتوانند در نشر معارف دینی قدم بردارند، اما در مورد امام علی علیه السلام این کارها خاص هستند و این توفیق هم نصیب افراد ویژهای میشود، افزود: فکر میکنم که اگر جوانها میخواهند با شخصیت امام علی علیه السلام آشنا شوند و آب را از سرچشمه بردارند خوب است که به کتابهای حجت الاسلام محمدیان مراجعه کنند که یکی از این آثار همین کتاب علی از زبان علی است که کتاب بی نظیری است.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه امام علی علیه السلام در طول تاریخ هم دشمنانی دارد که بسیار سرسختند و هم دوستانی که بسیار فداکار هستند، افزود: البته دوستان امیرالمومنین امروز بیشتر شده اند با این وجود برای اینکه بیشتر تحت جاذبه و مغناطیس امیرالمومنین قرار بگیریم بی تردید با بیانات و تاریخ حضرت آشنا شویم.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر میخواهیم تاریخ و بیانات امام علی علیه السلام را یک جا در یک کتاب مشاهده کنیم طبیعتا کتاب علی از زبان علی کتاب خوبی برای استحصال مطالب معرفتی مورد نیاز ماست و معتقدم اگر این کتاب به دست جوانان برسد از نظر روحی و فکری بیش از پیش تحت تاثیر قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه حضرت علی به خاطر درد و رنجی که کشیده مجبور بوده است تا از خود سخن بگوید و تعریف کند، تصریح کرد: این تعریفات به خاطر این بوده تا او بتواند بخشی از تاریکی هایی را که میخواستند بر سایه بیندازند، کنار بزند.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه امیرالمومنین آن قدر از مظلومیت خود گفته بود که برخیها به ستوه آمده بودند گفت: زمانه ما نیز به زمانه امام علی بسیار شبیه است در واقع امام علی در زمان خود با گروه هایی همچون ناکسین، قاسطین و مارقین روبرو بودند که امروز نیز ما میتوانیم چنین گروه هایی را مشاهده کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه برای برخورداری از بصیرت سیاسی باید بیش از هر چیزی تاریخ حیات امام علی را مطالعه کنیم تا از خطراتی که در زمان امام حسن و امام حسین علیها السلام رخ داد در زمانه خود مصون بمانیم، اظهار کرد: هر چه یا حسین میگوییم ریشه در تاریخ امام علی علیه السلام دارد و با این حال اگر امروز هر کسی امام علی را نشناخته باشد از سواد دینی لازم برخوردار نیست و نمیتواند برای روشن کردن راه زندگی خود از معارف دینی استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه امیرالمومنین با سه گروه روبرو بوده تصریح کرد: یک گروه دنیا طلب هایی که انقلابی بودند و بعد در زمره دشمنان قرار گرفتند، گروهی دیگر دنیا طلب هایی که از ابتدا سابقه انقلابی هم نداشتند و گروه دیگر نیز انقلابیونی بودند که اصلا دنیا طلب نبودند مانند خوارج که در تحلیل اشتباه کردند با این وجود باید بدون رودربایستی بگوییم که ما امروز با این سه جریان البته به صورت رقیقتر در جامعه خود روبرو هستیم البته رقیقتر به این دلیل که جامعه ما از جامعه کوفی زمان امام علی علیه السلام جلوتر است.
حجت الاسلام پناهیان با تاکید بر اینکه باید موقعیت امیرالمومنین علیه السلام را درک کرد، تصریح کرد: کتاب علی از زبان علی به دلیل اینکه تشریح دورانهای مختلف حیات امیرالمومنین پرداخته بنابراین میتواند به عنوان یک منبع معتبر مورد استفاده قرار بگیرد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: ما اهل کوفه نیستیم، حسین تنها بماند و این شعاری است که بی تردید بزرگان ما آن را ثابت کردند، اما ما امروز در معرض امتحان در برابر شعار ما اهل کوفه نیستیم علی تنها نماند هستیم.
وی با بیان اینکه امروز برخی ساده اندیشان و یا مغرضان به تطبیق تاریخی عصر حاضر با زمان امام علی علیه السلام ایراد میگیرند و میگویند که چرا برای تشریح اوضاع امروز زمان حضرت علی علیه السلام را مثال میزنید و مگر ما امروز علی داریم، گفت: اینها فکر میکنند که نعاذبالله ما رهبر معظم انقلاب را با امام علی علیه السلام مقایسه میکنیم واقعیت این است که اشتباهات و رفتارهای درست در زمانهای مختلف شبیه هم هستند با این وجود ما هیچ گونه قصدی برای انجام این مقایسه نداریم.
حجت الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: حضرت علی در جمع یاران خود فرمودند که یاران پیامبر این گونه تلاشها را میکردند که یکی در میان جمع بلند شد و خطاب به امیرالمومنین گفت: نه تو پیغمبر هستی و نه ما اصحاب پیامبر که حضرت در پاسخ از سر دردمندی این فرد را به خاطر جهالتش نفرین کردند و گفتند که من نگفتم که شبیه پیامبر هستم بلکه میخواهم برای شما الگو معرفی کنم در هر حال امام خمینی و رهبر معظم انقلاب شاگردان مکتب آن بزرگواران هستند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه برخیها به دلیل سطحی نگری جلوی معرفی الگوها را میگیرند، اظهار کرد: باید مانع مظلومیت رهبران خود شویم در واقع حضرت علی به دلیل برخی مصلحتها نمیتوانست خیلی حرفها را به مردم بگوید مظلوم واقع شد البته شاید برخیها سوء استفاده کنند و بگویند رهبر معظم انقلاب نیز امروز خیلی از حرفها را با مردم نمیگویند، اما باید بپذیریم که رهبر انقلاب نیز هر آنچه را که لازم است به مردم میگویند و این میتواند به محلی برای مظلومیت رهبر یک جامعه تبدیل شود.
وی گفت: برخیها میگویند که، چون تو کتاب ابراهیم هادی را معرفی کردهای به همین دلیل این کتاب بسیار سر و صدا کرده است، اما واقعیت این است که اولین کسی که کتاب ابراهیم هادی را به من معرفی کرد شخص حجت الاسلام محمدیان بودند در واقع ایشان در یکی از راهروهای نهاد رهبری از من پرسیدند که آیا کتاب ابراهیم هادی را خوانده ای؟ این کتاب، کتاب بسیار عجیبی است.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه بسیاری از منابع ما هنوز استحصال نشده اند و هنوز بسیاری از روایتها را رونمایی نکرده ایم، افزود: باید این منابع توسط عالمان گردآوری، طبقه بندی و ارائه شوند. معتقدم که بسیاری از این روایتها و حقایق در تاریخ و حتی قرآن وجود دارند که گمنام مانده اند و کسی آنها را ندیده است.