سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده و به سوالات نمایندگان پاسخ داد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ فراکسیون مستقلین ولایی مجلس پیش از ظهر امروز (یکشنبه، ١٩ آذرماه) میزبان سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. صالحی در این جلسه ضمن پاسخگویی به سوالات و مطالب مطروحه از سوی نمایندگان، پارهای از برنامهها و اقدامات انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به اطلاع نمایندگان حاضر در این نشست رساند؛ بنابراین گزارش صالحی در این نشست به موضوعات و مسائلی که در سه ماه تصدی بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدنظر داشته اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکام برنامه ششم توسعه ٨ حکم اختصاصی، یک حکم دائمی و ٢٠ حکم عمومی دارد که در زمینه تحقق احکام اختصاصی همچون تسهیل فرآیند مجوزها، اقدام به مشخص کردن فهرست مجوزها کرده تا این فرآیند به حداقل برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه واگذاریها به عنوان حکم دیگر برنامه ششم نیز توضیح داد: اتفاقاتی در رابطه با واگذاری مراکز و رویدادها در حال پیگیری است، ضمن آنکه الزامات مجلس برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری میشود تا برنامه ششم توسعه با سرعت بیشتری تحقق پیدا کند.
وی با اشاره به سه هدف برنامه پیشنهادی خود به مجلس که اکنون اجرای آن را در وزارت فرهنگ آغاز کرده است، توضیح داد: صیانت و تعالی هویت سبک زندگی اسلامی و ایرانی، حمایت و تقویت تولید و مصرف فرهنگی و هنری و دیپلماسی فرهنگی و هنری سه هدف اصلی هستند که اقدامات آنها در ٩ مساله و ۴٠ برنامه و ٨ کلان پروژه در وزارت فرهنگ تعریف و در حال اجرا است.
صالحی تشریح کرد: تقویت ظرفیتهای مردمی در عرصه فرهنگ و هنر، بهبود وضعیت کسب و کار در این حوزه، عمومیسازی دسترسی فرهنگی، گسترش مناسبات فرهنگی ایران و جهان، غنیسازی محتوای تولیدات فرهنگی، انسجام و هماهنگی دستگاهها، هوشمندسازی مدیریت فرهنگی و… از جمله این موارد است که اقداماتی برای آنها در نظر گرفته شده و در حال انجام است.
وی با بیان اینکه لوایح نظام جامع رسانهای، تبلیغات بازرگانی و مطبوعات در حوزه معاونت مطبوعاتی در آستانه تقدیم به مجلس است، گفت: در زمینه بررسی این لوایح طی سه ماه گذشته جلسات متعددی برگزار شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در حوز سینما در سه ماه گذشته ٢٠ سالن تاسیس و این تعداد تا دهه فجر امسال به ۴٠ سالن خواهد رسید، ضمن آنکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک سال آینده تاسیس ١٠٠ سالن را در برنامه دارد.
وی دسترسی بهتر به کتاب و تقویت کتاب فروشیها را دستاورد دیگر وزارت متبوع خود در معاونت فرهنگی، طی این مدت عنوان کرد و افزود: به دنبال تسهیلات و وامهای ارائه شده، تعداد ١٢٠ کتاب فروشی در این مدت راهاندازی شده است و متقاضیان دیگر نیز در شرف دریافت وام و تسهیلات هستند.
صالحی همچنین با بیان اینکه با وجود مشکلات برگزاری مراسم حج تمتع، امسال مراسم آبرومندانهای برگزار شد، افزود: ٨٠ هزار زائر با عزت به حج رفته و بازگشتند.
وی موازیکاریهای فرهنگی را دغدغهای قابل تامل دانست و افزود: اگر نتوانیم از این موازیکاری عبور کنیم از منابع موجود بهرهبرداری درستی نخواهد شد و معتقدم با جار و جنجال به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید و نیازمند رایزنیهای مداوم و بدون حاشیه هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارکرد: تاکنون دهها جلسه غیر رسانهای با دستگاههای فرهنگی و مذهبی در قم و دیگر شهرها برای رسیدن به تعامل و هم افزایی برگزار کردهام.
وی درخصوص دخالت دستگاههای غیرفرهنگی در حوزه فرهنگ که دغدغه دیگر نمایندگان بود، توضیح داد: معتقدم در این زمینه نیز نباید حاشیه ایجاد کرد و باید روش گفتگوهای پیاپی را پیش گرفت، به همین منظور جلساتی با فرمانده محترم نیروی انتظامی درخصوص اماکن و مجوزهای برنامههای فرهنگی و هنری برگزار کرده ایم.
صالحی ادامه داد: نباید پس از صدور مجوزی، یک دستگاه دیگر آن مجوز را باطل کند چرا که مردم نمیگویند نظام نیروی انتظامی یا نظام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بلکه میگویند نظام جمهوری اسلامی ایران؛ لذا تصمیم گیری باید یک پارچه باشد، زیرا تکثر در تصمیمگیری ناکارآمدی و فقدان مشروعیت نظام را به مردم القاء میکند و ما نباید مردم را به این مسیر هدایت و نزدیک کنیم.
وزیر فرهنگ با تاکید براینکه علاوه بر نیروی انتظامی با مسئولان وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و ... نیز صحبتهایی در این زمینه صورت گرفته است، اضافه کرد: به دنبال همین گفت و گوها در سه ماه گذشته هیچ کنسرت و تئاتری لغو نشده است.
وی درخصوص چگونگی کاهش ٧١ هزار پروژه نیمه تمام فرهنگی و هنری در کشور که مورد سوال نمایندگان بود، توضیح داد: با افزودن دو ضلع بانکها و بخش خصوصی، به دنبال سرعت بخشیدن به ساخت و ساز پروژههای نیمه تمام هستیم چراکه منابع دولتی محدود است لذا افزودن این دو منبع میتواند راهگشا باشد.
صالحی همچنین بر ارتباط با کشورهای همسایه با هدف برگزاری هفتههای فرهنگی، تقویت ادارات استانی و تقویت حوزه فرهنگ اقوام تاکید کرد و گفت: بانکهای اطلاعاتی استانها در حال شکلگیری است، آسیبشناسی و تدبیر برای فعالسازی شوراهای فرهنگ عمومی و غنیسازی محتوای حوزه سینما و… در دستور کار وزارتخانه و در حال پیگیری است.