به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، دولت استرالیا از برنامه خود برای بدل شدن به یکی از ۱۰ قدرت برتر صادرکننده تسلیحات در جهان تا سال ۲۰۲۸ میلادی خبر داد.
گفته می شود این برنامه بخشی از طرح دولت «مالکوم ترنبول» نخست وزیر این کشور موسوم به «طرح سرمایه گذاری یکپارچه» است که نخستین بار در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. بر اساس این طرح دولت استرالیا قرار است ۲۰۰ میلیارد دلار در بخش توسعه ساخت تسلیحات نظامی زمینی، دریایی و هوایی سرمایه گذاری کند.
این درحالیست که طرح توسعه صنایع تسلیحات سازی استرالیا به شدت از سوی گروه های مخالف دولت این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدین این طرح معتقدند دولت استرالیا با ارائه این طرح به دنبال افزایش جنگ افروزی در سراسر جهان است.
در همین راستا، «تیم کاستلو» مدیر موسسه خیریه «نگاه جهانی» استرالیا در جریان برگزاری مصاحبه رادیویی خود در این خصوص گفت: میلیون ها نفر از مردم جهان به دلیل خشونت آواره شده اند و پاسخ ما به این معضل این است که تسلیحات بیشتر تولید کنیم. هر مقدار پولی که ما از راه این تجارت کثیف به دست بیاوریم، خون بهای ما خواهد بود.
لازم به ذکر است عمده درآمد ناشی از صادرات استرالیا را صادرات مواد معدنی به کشورهای دیگر به ویژه چین تشکیل می داد، روالی که در سال ۲۰۱۲ در پی افت قیمت مواد معدنی صادراتی این کشور و همچنین افزایش تنش ها میان کانبرا و پکن متوقف شد. همین امر منجر شد تا استرالیا به فکر جایگزینی درآمدهای ناشی از صادرات محصولاتی به جز مواد معدنی به خارج از این کشور بیفتد.