پژوهشگران با استفاده از نانو ساختارها عایقهای صوتی را عرضه کردند که علاوه بر صنعت ساختمان در هوافضا نیز کاربرد دارد و به گفته این محققان با حمایت بخش خصوصی به تولید صنعتی رسیده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان کشور با بهرهگیری از فناوری نانو موفق به توسعه یک عایق صوتی نازک و سبک شدند. این نانوعایقها بسیار سبک و نازک هستند، بنابراین میتوان از آنها برای عایق بندی فضاهای مختلف از جمله فضاهای محدود نیز استفاده کرد.
صنایع ساختمان، صنایع خودرو و حملونقل، سینما و سالنهای همایش و صنایع پرسروصدا از جمله کاربردهای این نانوعایق صوتی محسوب میشوند.
در حال حاضر پشم سنگ و پشمشیشه و همچنین فومهای پلیمری از مهمترین رقبای این محصول هستند؛ اما کم بودن ضخامت و وزن این نانوعایق موجب شده کیفیت بالاتر و کاربرد بیشتری را داشته باشد.
در این محصول سازههای لیفی حاوی نانوذرات به شیوهای مناسب پوشش داده شده است تا ریزش گرد و غبار نانو ذرات وجود نداشته باشد و یک عایق صوتی همراه با خاصیت آبگریزی ایجاد شود.
ضخامت این محصول از ۲ میلیمتر شروع میشود و با توجه به کاربرد میتوان آن را ضخیمتر نیز تولید کرد. وزن این نانوعایق با ضخامت ۲ میلیمتر، ۱۵۰ گرم بر مترمربع است.
دکتر زهرا مزروعی، مجری طرح تمرکز مطالعات خود را در زمینه عایقهای صوت دانست و گفت: بر این اساس در مطالعات خود به نسل جدیدی از عایقهای صوت دست یافتیم که ویژگیها و مزایای بیشتری نسبت به عایقهای موجود داشته باشند.
وی وزن بسیار کم، انعطاف پذیر بودن و نصب راحتتر را از جمله مزایای این عایق دانست و ادامه داد: علاوه بر آن، این عایق از خواصی مانند ضد آب و ضد آتش نیر برخوردار است. مجموعه این خواص موجب افزایش طول عمر این عایق شده است.
مزروعی از تجاریسازی این طرح خبر داد و گفت: با سرمایهگذاری بخش خصوصی این عایقها به تولید صنعتی رسیده است.
به گفته وی، محصول عرضه شده در بازار به صورت "بلانکت" است و مصرفکننده میتوانند از آن به عنوان عایقکاری بهرهمند شوند که یا به صورت مستقیم در دیوار استفاده میشوند و یا در محصول جانبی به کار برده میشوند و محصول نهایی نیز درساختمان به کار برده میشود.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این عایق با استفاده از نانوذرات ارتقا یافته است، افزود: پوششی که ما برای این محصول استفاده کردیم، یک پوشش نانو است که دارای یکسری مواد نانو ساختار است.
وی خاطر نشان کرد: این مواد نانوساختار باعث میشود این بلانکتها با ضخامت بسیار کمتر و با کارکرد بالا تولید شوند.
مزروعی با اشاره به کاربردهای این عایقهای صوتی گفت: این عایقها علاوه بر صنعت ساختمان در صنایعی، چون خودروسازی، تجهیزات پر صدا مانند صنایع هوایی کاربرد دارند.