در عصری زندگی میکنیم که بخش عمده ای از نیازهای روزانه ما به وسیله یک نرم افزار و تلفن هوشمند برآورده میشود و این امر مهم در حوزه درمان نیز بسیار کاربردی بوده و جای خالی آن در بخش سلامت ایران احساس میشود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی؛ امیدواریم همیشه تنتان سلامت باشد و گذرتان به مطب پزشکان و مراکز درمانی نیفتد، اما اگر واقعی به زندگی نگاه کنیم خواهیم دید که بیماریهای ساده مثل سرماخوردگی تا بیماریهای سخت و دردناک به سراغ همه خواهد آمد.
به یک سرماخوردگی ساده فکر کنید، اینکه بدن شما نیازمند آنتی بیوتیک است و یا می خواهید دُزی از یک دارو مصرف کنید، روز تعطیل است و یا در جاده و سفر هستید، در یک روستا زندگی میکنید و تنها خانه بهداشت تعطیل است، در این شرایط به سراغ قفسه داروهایتان میروید، اما آیا میدانید چه چیز باید مصرف کنید تا برایتان مفید باشد؟ یا دچار بیماری خاصی هستید و باید برای مراجعه به متخصصین مختلف یک کیف پر از مدارک پزشکی را حمل کنید؛ اما شاید وقت آن رسیده باشد که پزشک معالجتان با اشاره یک کلید به اطلاعات پزشکی شما دسترسی داشته باشد و یا به صورت آنلاین بتواند به شما کمک کند.
پیشرفت تکنولوژی در این عصر سرعت زیادی داشته و تقریبا فراگیر است، داشتن یک تلفن همراه هوشمند و دسترسی به اینترنت این شرایط را فراهم میکند تا حجم بالایی از اطلاعات را به همراه داشته باشد و در شرایط بحرانی از آن استفاده کنید.
امروزه استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان بسیاری در این حوزه فعالیت میکنند و خدمات مناسبی ارائه میکنند و البته کشورهای اروپایی در این حوزه پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند، از آنجا که نیروی جوان و تحصیلکرده دانشگاهی در ایران این توانایی را دارد تا در همه عرصهها بهترین خدمات را با بالاترین کیفیت ارائه کند، توقع میرود تا همه دستگاهها با حمایت از آنها شرایطی را فراهم سازند تا ایران نیز از این قافله علمی عقب نماند.
از آنجا که دانشگاه تهران به دنیال برگزاری سومین دوره جایزه ملی تحول دیجیتال ویژه کارگروه درمان و پزشکی در حوزه فناوری دیجیتال را ۳۰ بهمن ماه در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار میکند، با مسعود یگانه دبیر این کارگروه به گفتگو نشستهایم.
مسعود یگانه دبیر کارگروه درمان و پزشکی جایزه ملی تحول دیجیتال در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تحولات حوزه درمان و کاربرد پزشکی اظهار داشت: فناوریهای دیجیتال در خدمت دانش پزشکی هستند و در تشخیص و درمان تاثیرات مثبتی در دانش پزشکی داشتهاند، اما از همه مهمتر فرایندهایی است که غیر از درمان داریم.
وی ادامه داد: ما به دنبال آن هستیم تا با استفاده از فناوریهای دیجیتال تجربه بهتری به بیمارانمان بدهیم و امروز از همه شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها دعوت میکنیم در این رویداد ملی حضور داشته باشند تا بتوانیم فناوریهای که دوستانمان در شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای مشابه در حوزه درمان و تشخیص تولید کردهاند، را عرضه کنیم.
یگانه افزود: در سطح دیگری از استارت آپها و رسانههای دیجیتالی در حوزه سلامت دعوت میکنیم تا در افزایش سطح آگاهی جامعه تاثیر و تسهیل در ارتباط بین مراکز درمانی، بیماران و شرکتهای تولید کننده نرم افزارها و سخت افزارها کمک کنند.
وی در همین خصوص تصریح کرد: این استارتآپها به مراکز درمانی کمک میکند تا یک اکوسیستم خوب را در محیط درمان ایجاد کنند و میتوانیم بین سیستم پذیرش تا مشاورههای بعد از درمان همه را کنار هم دیگر بگذاریم و این امر باعث میشود که در این حوزه به توریسم درمانی نیز توجه ویژهای کنیم.
دبیر کارگروه درمان و پزشکی جایزه ملی تحول دیجیتال گفت: توریسم درمان در اقتصاد درمان تاثیر میگذارد؛ وقتی از توریسم حرف میزنیم یعنی باید کاری کنیم که مراحل قبل و بعد از درمان که بیشتر بحث گرفتن اطلاعات بیمار و پرونده سازی بیمار و تصاویر و آزمایشات و امثالهم است همه را بتوانیم از زیرساختها و قابلیتهایی که فضای دیجیتال قرار میدهد در مرکز درمانی استفاده کنیم.
وی افزود: ما قطعا تمام تلاشمان را میکنیم تا امسال در اولین کارگروه درمان و پزشکی که همزمان با سومین دوره جایزه ملی تحول دیجیتال برگزار میشود، نگاه ویژهای به حوزه سلامت و درمان داریم و امیداریم که استقبال خوبی هم از سوی شرکتها و مراکز درمانی و شرکتهای استارت آپی و دانش بنیان داشته باشیم.
یگانه تصریح کرد: امروزه بخش اعظمی از مردم در همه حوزهها به سمت یک تفکر و تحول دیجیتالی در زندگی روی آوردهاند و حوزه درمان و سلامت و مراقبتهای درمانی نیز ناگزیر است در این حوزه سرعت بیشتری داشته باشد همانطور که در دنیا این اتفاق افتاده است.
دبیر کارگروه درمان و پزشکی جایزه ملی تحول دیجیتال تاکید کرد: پروژههای بسیار بزرگی در حوزه هوش مصنوعی داریم که فعالیت میکنند و قطعا در ایران هم این اتفاق خواهد افتد کما اینکه الان هم در حال شکلگیری است به خصوص اینکه بیماران و مردم به غیر از درمان به دنبال تجربه خوب از درمان هستند.
وی اظهار کرد: مردم امروزه توقع دارند با استفاده از اپلیکیشنها همه خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند و حوزه سلامت و درمان نیز مستثنی از این موضوع نیست و امیدوارم در حوزه درمان نیز انشاءالله به روزی برسیم که وقتی میخواهیم به یک کلینیک مراجعه میکنیم از قبل تمام فرایندهای درمانی خودمان مثل آزمایش، نوبت گیری، دریافت دارو و مشاورههایی که نیاز داریم، با استفاده از اپلیکیشنها انجام شود.
یگانه تصریح کرد: اگر بتوانیم تمام نیازهای گفته شده را به سمت دیجیتالی شدن ببریم، قطعا تاثیرش بیشتر و بهتر خواهد بود و با زحمتی که دوستان من در دبیرخانه جایزه تحول دیجیتال میکشند و نگاه ویژهای که امسال به حوزه درمان و سلامت داشتهاند امسال این گفتمان ایجاد شود و در شبی تحت عنوان شب جایزه تحول دیجیتال که در ۳۰ بهمن ماه در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار میشود، بتوانیم آغازگر این گفتمان در حوزه سلامت باشیم.