گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ وقتی پای مشکلات صنفی یا رفاهی برای دانشجو به میان میآید، اولین نهادی که برای کمک و حل مشکل به ذهن دانشجو می رسد، شورای صنفی است اما چرا شورای صنفی می تواند به دانشجو در حل مشکلات کمک کند؟ این مساله دلایل مختلفی دارد: از جمله اینکه شورای صنفی تشکلی صرفا دانشجویی است که از میان خود دانشجویان انتخاب می شوند و می تواند مشکلات دانشجو را درک کرده و برای حل آن تلاش بیشتری کنند.
در ابتدا هدف از تشکیل شورای صنفی در دانشگاهها، بررسی مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان و انتقال آنها به مسئولان دانشگاه بود، به همین دلیل تشکیل این تشکل در دانشگاهها با مشکل و مخالفت خاصی روبرو نبود اما بعدها به دلایلی که نیاز به بازگو کردن آن نیست این تشکل دانشجویی در بسیاری از دانشگاههای بزرگ به جای پرداختن به مسائل صنفی به سمت اهداف سیاسی حرکت کرد و مشکلات زیادی را در دانشگاهها ایجاد کرد که همین امر باعث ترس مسئولان از تشکیل شورای صنفی شد.
مسیر همواری که تبدیل به راه پرپیچ و خم شد
پس از ایجاد این مشکلات کم کم تشکیل این تشکل دانشجویی از مسیر هموار به راه پرپیچ و خم تبدیل شد که حتی با تاکیدات مسئولان بالادستی، دانشگاهها حاضر به برگزاری انتخابات برای این تشکل نبودند.
پس از ادامه این مشکلات و اعتراضات دانشجویی، سازمان امور دانشجویان آیین نامه انتخابات شورای صنفی را بازنگری و آیین نامه جدیدی برای انتخابات این شورا به دانشگاهها ابلاغ کرد که در این آیین نامه فعالیت این تشکل را در حوزه مسائل صنفی و رفاهی تاکید کرده است.
آیین نامهای برای تسهیل برگزاری انتخابات شورای صنفی