شورای اروپا از تمدید یکساله تحریمهای حقوق بشری علیه ایران خبر داده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شورای اروپا امروز (دوشنبه) تحریمهای حقوق بشری علیه ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
بنا بر اطلاعیهای که روی وبسایت شورای اروپا منتشر شده، این شورا امروز ۸ آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۸) تحریمهای مرتبط با حقوق بشر علیه ایران را تا تاریخ ۱۳ آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی تمدید کرده است.
بر اساس متن این اطلاعیه، «این تحریمها شامل موارد زیر میشود:
* ممنوعیت سفر و ضبط دارایی ۸۲ فرد و یک نهاد ایرانی
* منع صادرات تجهیزاتی که میتواند (بنا بر ادعای اروپا) برای سرکوب داخلی مورد استفاده قرار گیرد و یا تحهیزات نظارت بر ارتباطات از راه دور»
بنا بر این گزارش، این تحریمها نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی علیه ایران وضع شده و از آن سال تا کنون هر ساله تمدید شده است.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ماه جولای سال ۲۰۱۵ میلادی میان ایران، اتحادیه اروپا و ۶ کشور آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان به تصویب رسید و چند ماه بعد رسما اجرایی شد.
اما رئیسجمهور فعلی آمریکا (دونالد ترامپ) که حتی از زمان آغاز رقابتهای انتخاباتی برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ میلادی در این کشور، برجام را یک «توافق ناقص» خوانده بود و تهدید کرده بود که آمریکا را از آن خارج خواهد کرد، سرانجام در اردبیهشت ماه سال گذشته (۱۳۹۷) بود که رسما خروج واشنگتن از این توافق را اعلام کرد.
بر اساس متن برجام قرار بود تحریمهای مرتبط هستهای که قبلا علیه ایران وضع شده بود لغو شده و تحریم جدیدی علیه ایران وضع نشود، اما با خارج شدن آمریکا از برجام، نه تنها تحریمهای قبلی بازگشت بلکه تحریمهای بیشتری نیز به بهانههای مختلف علیه ایران وضع شد.
در این میان اتحادیه اروپا وعده داده بود که تلاش میکند با اتخاذ اقداماتی خروج آمریکا از برجام را جبران کند، اما نه تنها تا کنون کار خاصی انجام نگرفته، بلکه خود اروپاییها نیز هر از چندگاهی به بهانههای مختلف تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کردهاند و یا تحریمهای قبلی را علیه ایران تمدید کردهاند.