وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بانکها حق تعطیلی واحدهای تولیدی بدهکار را ندارند، زیرا این کار عقلایی، شرعی و قانونی نیست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا رحمانی عصر امروز در کارگروه ستاد تسهیل استان که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه سال ۹۸ از نظر تولید میتواند بهتر از سال ۹۷ باشد اظهار داشت: اینکه یک واحد که صدها میلیارد برای آن هزینه شده و محصولی را تولید میکند که نیاز کشور است و ما آن را وارد میکنیم به دلیل بدهی به بانک تعطیل شده دردناک است و این کار عقلایی، شرعی و قانونی نیست.
رحمانی با اشاره به اینکه بانکها حق تعطیلی واحدها را ندارند و نهایت کار تملک واحد است گفت: مردم در زمان جنگ در مقابل دشمن ایستادند و اکنون که واحدی تعطیل میشود نشاندهنده موفقیت دشمن است، زیرا امروز جبهه فعالیت اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه امسال سال رونق تولید است و تولید مولد از نظر عامه کشاورزی، صنعت و معدن است گفت: تولید بدون نقدینگی معنا ندارد و در صورتی که سرمایه در گردش تأمین نشود نمیتوان از رونق تولید گفت و سرمایه در گردش همچون آب در مزرعه و خون در رگ است.
رحمانی با بیان اینکه تمام بخشهای جامعه امسال باید به شعار سال فکر کنند و در این راستا گام بردارند افزود: خانوادهها نیز در فرهنگسازی و خرید کالای ایرانی تأثیرگذار هستند.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با نامگذاری امسال بستر مناسبی را برای تولید فراهم کردهاند گفت: در آبان ماه ۹۷ با آغاز کار خود دوستان نگران اوضاع بودند و دشمنان اعتقاد داشتند در سه ماه آخر سال تولید متوقف میشود، اما اینگونه نشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تأمین نقدینگی و مواد اولیه از اقلام ضروری رونق تولید است عنوان کرد: چنانچه فردی در زمان جنگ خط را رها میکرد دادگاه صحرایی آن را محکوم میکرد و اکنون نیز در جنگ اقتصادی باید اینگونه باشد.
رحمانی با اشاره به اینکه مرز و فرصت صادراتی در استان کرمانشاه میتواند این منطقه را متحول کند گفت: باید کاری کرد که صادرات به اقتصاد استان وصل شود و از ۶ معبر و گذرگاه به خوبی استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت فرآوری محصولات و استفاده از دو مؤلفه صادرات و ایران خودرو برای تحول استان افزود: ایران خودرو کرمانشاه تا حد امکان باید قطعات خود را از داخل استان تهیه کند.
رحمانی بیان کرد: آمایش سرزمینی صنعت تهیه شده است و استان کرمانشاه به عنوان یکی از مناطق صنعت قطعهسازی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۹۵۰ هزار دستگاه خودرو تولید شد و امسال تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه در برنامه وجود دارد گفت: در بدو ورود من به وزارتخانه تولید شدیداً افت پیدا کرده و ۷۰ درصد از برنامه افت کرده بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: طی چهار تا پنج ماه تولید بیش از سه برابر افزایش یافت به طوری که روزهای پایانی اسفند دو خودروساز از تولید روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دستگاه به تولید ۴۲۰۰ دستگاه در روز رسیدند.
رحمانی با بیان اینکه یک نهضت ساخت داخل راهاندازی شده و گفته شده خودروسازان حق واردات قطعات را ندارند بیان کرد: ایران خودرو نمایشگاهی برپا کرده است و هر قطعهای که کرمانشاه قادر به تولید است خودروسازان موظف هستند از کرمانشاه تهیه کنند.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده که خودروسازان بزرگ که دولت در آن سهام دارد به تدریج واگذار شوند و اموال غیرتولیدی و شرکتها را به تدریج واگذار میکنند گفت: کرمانشاه باید به گونهای فعالیت کند که در پنج سال آینده به قطب تبدیل شود.
رحمانی با بیان اینکه ۱۳۸ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان وجود دارد عنوان کرد: ۳۰۰ میلیون دلار مصوبه از دولت برای واردات قطعه یا ماده صنعتی جزئی مورد نیاز واحدهای صنعتی که امکان ماندن در نوبت ندارند دریافت شد، اما مجلس آن را رد کرد در حالی که این موضوع سبب تسهیل در تولید میشود.
وی با بیان اینکه جلسه ملی کارگروه تسهیل در کرمانشاه تشکیل میشود گفت: بستهای در حال جمعبندی است و به ما اختیار داده شده که هر قانونی که مخل و مانع تولید است برای اصلاح اعلام شود و قانون عدم پرداخت تسهیلات به واحدهای دارای چک برگشتی نیز باید اصلاح شود.
رحمانی با اشاره به اینکه در زمینه سیل بستهای به دولت داده شده که غیر از خسارت وارده استمهال و معافیت مالیاتی برای واحدهای خسارتدیده در نظر گرفته شود عنوان کرد: واحدهایی که بیش از ۵۰ درصد خسارت دیدهاند مشمول معافیت مالیاتی سال ۹۷ میشوند و این موضوع در هیئت دولت تصویب شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه فعالسازی معادن کوچک در دستور کار امسال است گفت: یکی از فرصتهای کشور در دوران تحریم معادن است.