عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، صندوق نوآوری و شکوفایی را حامی بزرگ شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: این حمایت باعث میشود محققان بدون دغدغه مالی، به فکر پیاده کردن ایدههای فناورانه باشند.
بهمن طاهرخانی، نماینده تاکستان و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، نقش و جایگاه صندوق نوآوری و شکوفایی در اقتصاد کشور و حمایت از شرکتهای دانش بنیان را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: ما برای رسیدن به اهداف خود محکوم به سرمایهگذاری هستیم و اگر قرار باشد محققان ما در آرامش خاطر بتوانند کار مطالعاتی خود را انجام دهند، نیاز است که در این مسیر تامین شوند. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز حامی بزرگ برای شرکتهای دانشبنیان است تا محققان این شرکتها با خیالی آسوده و بدون کوچکترین دغدغهای در زمینه تامین مالی، به فکر پیاده کردن ایدههای خلاقانه و فناورانه خود باشند.
وی در عین حال خواستار نظارت کافی صندوق نوآوری و شکوفایی بر عملکرد شرکتهای دانش بنیان شد و گفت: این نظارت باعث میشود تسهیلات در مسیر درستی قرار گیرد و شرکتهای واقعی دانش بنیان از آن منتفع شوند.
طاهرخانی در ادامه خطاب به فعالان حوزه دانش بنیان اظهار کرد: از همه محققان ایرانی درخواست میکنم با بررسی دقیق شرایط اقتصادی کشور به دنبال مطالعات و تولیداتی بروند که نیاز ضروری کشور است.
نماینده تاکستان در مجلس در پاسخ به این سوال که نقش شرکتهای دانشبنیان در جنگ اقتصادی که علیه کشور به راه افتاده است، چیست، تصریح کرد: پس از اینکه تحریمهای مجددی علیه کشور وضع شد در بخشهای زیادی با مشکل مواجه شدیم و مشخص شد که نتوانستیم سازماندهی و ساماندهی درستی در اقتصاد کشور داشته باشیم. ما باید به قدری خودکفا و قوی شویم که بتوانیم مجهولات پیشروی اقتصاد را به معلومات تبدیل کنیم و بهترین افراد برای این کار، اعضای شرکتهای دانشبنیان هستند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادامه داد: متاسفانه در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان تاخیرهایی صورت گرفت و خیلی از مسئولان دیر به نقش و اهمیت این شرکتها در اقتصاد کشور پی بردند و امروز هم باید بدانیم که موفقیت در این راه نیازمند زمان است و نباید از این محققان انتظار کار کوتاه مدت داشته باشیم. اگر شرکتهای دانشبنیان به معنای واقعی در کشور دوام و قوام پیدا کنند به طور قطع میتوانند با تولیدات فکری که از خود ارائه میدهند راه را بر اقتصاد کشور باز کنند.
طاهرخانی درباره میزان پیشرفت شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر، خاطرنشان کرد: چون در سالهایی که پشت سر گذاشتیم این موضوع چندان مورد توجه قرار نگرفت، میزان پیشرفت این شرکتها نیز کند بود، اما امیدوارم با توجهاتی که امروز در این رابطه در دستور کار است به ویژه حمایتهایی که صندوق نوآوری و شکوفایی از این شرکتها میکند، این روند سرعت بیشتری به خود بگیرد.