هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
صادق مفرد، معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به اقدامات قرارگاه بسیج دانشجویی درخصوص اقدامات این قرارگاه در مبارزه و پیشگیری با بیماری کرونا گفت: موضوع کرونا و حادثهای که در کشور اتفاق افتاده یک مسئله ملی است و به تنهایی توسط دستگاهها قابل حل نیست و نیاز به ورود مردم دارد و گروههای جهادی مانند ابتدای سال که درگیر سیل بودند در این مسئله هم ورود کردند.
وی افزود: در ابتدا که در قم شیوع پیدا کرد گفتند نیاز به ورود گروههای جهادی نیست و رفته رفته قرارگاه مبارزه با کرونا در بسیج دانشجویی با هماهنگی وزارت بهداشت ورود کردیم در ابتدا قرار شد به صورت تخصصی وارد شویم، اما تعداد کارهایی که بر زمین مانده بود بسیار زیاد بود از تولید ماسک تا لوازم بهداشتی و ژلهای ضد عفونی است.
مفرد اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰۰ نفر فقط مشاوره تلفنی میدهند وفعالیتهایی از این جنس انجام میدهند ودر مجموع ۷۰۰۰ هزار نفر از دانشجویان در گیر هستند.
وی ادامه داد:۴۰۰۰ نفر از گروههای جهادی نیز روزانه درحا ل. خدمات ضد عفونی کردن معابر هستند،۵۳ دانشگاه پزشکی و ۱۵۰ قرارگاه یا گروههایی هستند که دارند خدمات میدهند.
ادارهٔ امور خوابگاههای دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام کرد؛ ضمن آرزوی سلامتی، پیرو تعطیلی خوابگاهها موارد ذیل به اطلاع دانشجویان میرسد:
کلیهٔ اقلام داخل فریزرها بستهبندی و برحسب شمارهٔ اتاق و خوابگاه برچسبگذاری و طبقهبندی شدهاند و به سردخانهٔ زیر صفر دانشگاه منتقل شدهاند.
اقلامی از یخچالها که بستهبندی آنها سالم و تاریخ مصرف آنها تا ۱۵ فروردین اعتبار داشته (و کلیهٔ داروها) برحسب شماره اتاق و خوابگاه برچسبگذاری و طبقهبندی شدهاند و به سردخانهٔ بالای صفر دانشگاه منتقل شدهاند.
«پویش دانشجویی مقابله با کرونا» با مشارکت وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد به هدف مقابله باویروس کرونا در حال فعالیت است و دانشجویان مشارکتکننده در زمینههای مختلفی، چون امداد و کمک رسانی، تولید محتوا، خبر و اطلاع رسانی، طراحی و گرافیک، ترجمه متون درباره ویروس کرونا که در موسسات پژوهشی و سازمان بهداشت جهانی منتشر میشود، یافتههای پژوهشی، پادکست، کلیپ و اپلکیشن و... فعالیت میکنند.
دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تاکنون بیشترین مشارکت را در این پویش داشتند. به طوری که بالغ بر دو هزار و ۶۶۱ نفر از دانشگاههای علوم پزشکی از بین چهار هزار و ۵۷ دانشجو به چشم میخورد.
بهروز رحیمی با اعلام این خبر گفت: دانشجویان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی میتوانند اقساط وامهای دانشجویی ماههای اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ را بدون پرداخت جریمه به انتهای اقساط خود منتقل کنند.
وی یادآور شد: این تصمیم به دلیل شیوع ویروس کرونا و در جهت حمایت از دانشجویان و دانش آموختگان علوم پزشکی اتخاذ شده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اضافه کرد: ضمنا دانشجویانی که تمایل به پرداخت اقساط خود را دارند بدون مراجعه به بانک و با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی صندوق به آدرس اینترنتی www.srd.ir نسبت به پرداخت اقساط خود اقدام کنند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، دانشگاه با بیان اینکه در زمینه مبارزه با بیماری کرونا اقدامات اجرایی و پیشگیرانه در حوزه معاونت دانشجویی انجام شده است به تشریح اقدامات صورت گرفته از سوی مرکز مشاوره دانشگاه، اداره کل امور خوابگاهها و اداره کل امور دانشجویی پرداخت.
وی توجه به بهداشت فردی، محیطی و روانی، ارائه راهکارهای آموزشی، خدمات پرسنلی و توسعه خدمات مشاوره غیرحضوری را از کارهای انجام شده در مرکز مشاوره دانشگاه برشمرد.
حبیبا، خریداری و توزیع ماسک و دستکش در بین کارکنان و مراجعان دارای علائم، خریداری و توزیع محلول ضدعفونی کننده دست و سطوح اداری در کلیه طبقات، برگزاری جلسه آموزشی با همکاران خدماتی و اداری در خصوص پیشگیری و مبارزه با کرونا، برگزاری جلسه آموزشی ویژه کلیه کارشناسان و مسئولان دفاتر مشاوره و ارتقا، نصب اطلاعیههای دریافتی از مرکز بهداشت و درمان دانشگاه، تعریف فعالیتهای محتوایی و برنامهریزی به صورت دورکاری برای همکاران واجد شرایط، تهیه و تولید سه عنوان بروشور آموزشی مدیریت استرس و اضطراب و توسعه خدمات مشاوره تلفنی دانشجویان را از جمله اقدامات مرکز مشاوره دانشگاه توصیف کرد.
فرآیند ثبت نام حج تمتع اساتید دانشگاههای تهران و البرز در حال انجام است و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان میزبان مشتاقان زیارت بیت الله الحرام، زائران حرم نبوی (ص) و ائمه مظلوم بقیع (ع) است که جهت ثبت نام و تحویل مدارک به دفتر ستاد مراجعه مینمایند.
بر اساس این گزارش، تمامی اساتید و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاههای استان تهران و البرز که دارای سند ودیعه حج تمتع تا قبل از تاریخ ۱۳۸۶/۰۲/۱۵ باشند، میتوانند در این کاروان ثبت نام نمایند.
گفتنی است؛ با پیگیریهای ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و موافقت حجت الاسلام نواب؛ نماینده محترم، ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و مسئولان محترم سازمان حج و زیارت، یک کاروان حج تمتع به اساتید دانشگاهها و اعضای هیئت علمی دانشگاهها اختصاص یافته است.
یک گروه جهادی کوچک که در کنار ضدعفونی مکانها و کمپینی که در حمایت از کسبهی اجاره نشین محلهی خود راه انداخته بودند، حالا قرار است جهاد دوزندگی را پشت جبههها قوت ببخشند.
«جهاد دوزندگی» پروژهی جدید هیئت انصار الزهرا میدان رسالت است. این پروژه با چرخ خیاطی داوطلبین سازماندهی شده و در دو شیفت شروع به کار کرده و ماحصل یک محیط استریل شده به علاوه آموزش لازم و تلاش ۲۰خانم جهادگر، تولید روزی هزار ماسک است.
گفتنی است که این گروه برای دوری از مشکلات اجتماع افراد و افزایش احتمال ابتلا؛ از اواسط این هفته، جهاد را به شکل ستادهای خانگی و محلی در میآورد تا سلامت افراد به خطر نیفتد.
مرکز مشاوره دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با توجه به شرایط فعلی که دانشجویان امکان مشاوره حضوری در دانشگاه را ندارند برای آنها خدمات مشاوره غیرحضوری و آنلاین را در نظر گرفته است.
به این صورت که مرکز مشاوره جهت ارائهی خدمات مشاوره بصورت صوتی یا ویدئویی اعلام آمادگی مینماید؛ پس به روال سابق دانشجویان میتوانند با شماره رزرو وقت تماس گرفته و پس از رزرو در ساعت مشاورهی خود در نرم افزار واتساپ آنلاین باشند تا مشاور با آنها تماس بگیرد.
با توجه به شیوع بیماری کرونا و لزوم توجه بیشتر به وضعیت سلامت کارکنان دانشگاه، تیمهایی متشکل از پزشک و پرستار از طرف این اداره کل به واحدهای مختلف اعزام و نسبت به بررسی وضعیت سلامت کارکنان حاضر در واحدها اقدام شد.
در این بازدید که به صورت روزانه به مدت سه روز صورت پذیرفت، در مجموع دو تیم سیار شامل دو پزشک و چهار پرستار با دو دستگاه آمبولانس به همراه لوازم معاینه شامل دستگاه فشار خون، دستگاه تب سنج، دستگاه سنجش اکسیژن خون و … از طرف اداره کل بهداشت و درمان دانشگاه به واحدهای مختلف اعزام و کارکنان حاضر در واحدها معاینه شدند.
دانشگاه جامع علمی کاربردی، سیداحمدرضا پیشبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی از آغاز ثبت نام متقاضیان شرکت در شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت این دانشگاه آغاز شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: ثبت نام متقاضیان شرکت در شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت این دانشگاه آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۹ ادامه خواهد داشت.
وی هدف از برگزاری این جشنواره افزود: هدف از برگزاری این جشنواره، توسعه فرهنگ قرآنی در مراکز آموزشی و واحدهای استانی، شناسایی نخبگان قرآنی و ترویج فرهنگ قرائت، حفظ و آموزش مفاهیم قرآنکریم و آشنایی هر چه بیشتر دانشگاهیان با سیره اهلبیت (علیهم السلام) و هدایت استعدادهای دانشجویان هنرمند در جهت تولید آثار فاخر هنری دینی است.
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی تمامی استانها دستور داد نهایت همکاری با وزارت دفاع درخصوص اختصاص اماکن اقامتی و ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه خدمات اقامتی به بیمارانی که دوره نقاهت خود را سپری میکنند، داشته باشند.
این دستور حسب تدابیر و اوامر رهبر معظم انقلاب مبنی بر بسیج همه امکانات در جهت کمک به امر سلامت جامعه و مقابله همه جانبه با ویروس کرونا و در پی درخواست وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مبنی بر همکاری دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه بهره گیری از مراکز خوابگاهی و اقامتی، درمانی و مشاوره پزشکان با وزارت دفاع، به رؤسای استانها ابلاغ شده است.
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها در ویدئویی که در صفحه جدید اینستاگرام خود منتشر کرد، با اشاره به ویروس کرونا و درگیر شدن بخشی از جامعه دانشگاهی با این موضوع گفت: دراین روزها دانشگاهیان، دانشجویان و دانشگاههای علوم پزشکی و کادر درمانی، پزشکان و پرستاران، مجموعه وزارت بهداشت به شدت درگیر یک مجاهدت و صحنه دفاع از سلامت و آرامش جامعه هستند.
وی ادامه داد: کار، کار بزرگی است به ویژه در شرایطی که فشارهای ظالمانهای توسط دشمن بر کشور ما تحمیل شده است، با این کادر توانمند، متخصص و مؤمن و پرتلاش حوزه سلامت، کار بزرگی، در حال انجام است، کاری که کشورهای بدون مسئله هم، در این حوزه به شدت دچار مشکل هستند؛ بنابراین باید از آنها قدردانی کرده و برای آنها دعا کرد.