کوهسار، مسئول گروه علمی دفتر بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: بنابر مطالعات صورت گرفته توسط گروه علمی دفتر بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد واكسيناسيون BCG در کاهش مرگ و میر مبتلایان به کرونا موثر بوده است.
وی افزود: از آن رو که تحقیق و مطالعه پیرامون مشکلات و چالش هایی که جهان بین الملل درگیر آن است را وظیفه خود میدانیم دفتر بین الملل بسیج شاهد با تشکیل گروهی علمی به مطالعه و پژوهش در رابطه با مسائل مربوط به کرونا ویروس با رویکرد بین المللی از ابعاد مختلف آن میپردازد، که در اخرین مطالعات خود به احتمالاتی درباره ارتباط بين واكسيناسيون BCG و مبتلا شدن به ويروس كرونا در جهان پرداخته است.
کوهسار بیان کرد: مشاهدات حاكي از آن است كه در كشورهایی كه سیاست واکسیناسیون به طور منظم انجام می شده و واکسن سل جزو ضروریات بدو تولد بوده است در این کشور ها میزان مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس بسیار کم تر گزارش شده است. در این تحلیل ابتدا به معرفی واکسن BCG می پردازیم و سپس مقایسه بین کشور ها در سیاست گذاری این واکسن را مطرح میکنیم.
وی افزود: واکسن BCG از نوع واکسن های زنده ضعیف شده می باشد که برای جلوگیری از سل کاربرد دارد توسط کرین و کالمت کشف شد این واکسن بصورت باسیل زنده ضعیف شده تولید میشود و در کشت های بسیار مکرر بصورت تخفیف حدت یافته در می آیند. بصورت داخل جلدی و در ناحیه عضله دلتوئید تزریق می شود.
کوهسار تصریح کرد: واکسن BCG یک محرک قوی ایمنی سلولار است؛ بطوریکه با تحریک ماکروفاژ ها و T سل ها مصونیت نسبت به باسیل القا میشود مطالعات نشان داده شده این واکسن در بیماریهای تنفسی بسیار نقش مهمی دارد و امروزه تحقیقات که بر روی کرونا ویروس انجام شده دال بر این است که این واکسن میتواند ایمنی نسبی بر افراد نسبت به COVID19 ایجاد کند.
وی اضافه کرد: در کشور های پیشرفته و پر درآمد که از بهداشت بالاتری برخوردار هستند به علت ریشه کن شدن و از بین رفتن باکتری مولد سل این واکسن از برنامه روتین واکسن افراد جامعه حذف شده همچنین در کشور ایتالیا بطور کامل این واکسن هیچوقت تاریخ جز واکسن های ضروری به حساب نمیامد و محققان ادعا میکنند که این یکی از دلایل مرگ و میر بالا ایتالیا می باشد.
مسئول گروه علمی دفتر بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد گفت: در مقابل در ژاپن قریب به یک دهه می باشد که این واکسن بصورت منظم به تمام مردم از بدو تولد تلقیح شده و امروزه شاهد آن هستیم که در این کشور با وجود آنکه ممنوعیت های اجتماعی (قرنطينه ) اجرا نشده است اما ميزان مرگ و مير ناشي از كرونا ويروس بسيار كم گزارش شده است.
کوهسار گفت: در ايران از سال ١٩٨٤ اين واكسن جز واكسن هاي ضروري بدو تولد قرار گرفت و ما شاهد آن هستيم كه ميزان فوتي هاي افراد زير ٣٦ سال در ايران بسيار كم مي باشد كه اين خود دليل بر تاثير واكسن BCG بر ابتلا به بیماری های حاد تنفسی از قبیل کرونا ویروس می باشد.
وی بیان کرد: برای اظهار نظر قطعی در این موارد بسیار زود است و ما نیازمند تحقیقات بیشتر در این زمینه می باشیم .