تشکلهای دانشجویی دانشگاه سمنان در نامهای به مسئولان دانشگاه، اعتراض خود را در خصوص کاستیهای آموزش مجازی اعلام کرده و راهکارهایی ارائه دادند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تشکل های دانشجویی دانشگاه سمنان در نامه ای به مسئولین دانشگاه، اعتراض خود را در خصوص کاستی های آموزش مجازی اعلام کرده و راهکارهایی ارائه دادند.
متن نامه به شرح زیر است:
باتوجه به شیوع کرونا در کشور و تصمیم های متناقص و هیجانی وزارت علوم و مسئولین آموزش کشور، ناممکن بودن شکل گیری آموزش مجازی با کیفیت برابر در کشور و احتمال بازگشایی زود هنگام کلاس های درس دانشگاه ها، شورای صنفی دانشگاه سمنان ضمن محکوم کردن قاطعانه ناهماهنگی های نهادی، ناتوانی وزارت علوم در مدیریت یکپارچه بحران، رفع تکلیف از خود و تفویض مبهم تصمیمات به دانشگاه ها، مواضع نهایی خود را به شرح ذیل به اطلاع دانشجویان و مسئولین امر در دانشگاه می رساند:
۱) همه دما امیدوار به کنترل و پایان سریع و قطعی بیماری در کل کشور هستیم، اما هرگونه اعلام بازگشایی زود هنگام دانشگاه تا قبل از کنترل کامل اپیدمی، از نظر ما فاقد اعتبار است. و چنانچه تشخیص داده شود، جان یک دانشجو و هر یک از کارگران و کارکنان شریف دانشگاه ممکن است به خطر بیفتند. این بازگشایی امری ناصواب و باطل است.
۲) اعلام آموزش مجازی به عنوان راه حل یگانه و قطعی در شرایط کنونی را تصمیمی از پیش شکست خورده می دانیم؛ بر پایه ارزیابی صورت گرفته توسط شورای صنفی در مورد امکانات و زیرساخت های موجود در دانشگاه و همچنین نتایج عموم نظرسنجی های انجام شده از دانشجویان اجرای چنین ایده ای قطعا به صورت ناعادلانه و بی کیفیت خواهد بود، موجب تشدید تبعیض آموزشی و شکاف طبقاتی خواهد شد. ولی می توان در راستای بهبود آن اقداماتی انجام داد.
۳) بهتر است اساتید به همراه تشکیل کلاس های آنلاین، فایل ضبط شده کلاس ها را در اختیار دانشجویان قرار دهند و با تشکیل گروه هایی در فضای مجازی به عنوان مکمل کلاس به سوالات دانشجویان پاسخ بدهند.
۴) ارائه برنامه ای دقیق جهت چگونگی برگزار نمودن دروس کارگاهی و آزمایشگاهی به ویژه برای دانشجویان سال آخر.
۵) ارائه دستور العمل جدید و مشخص درباره زمان امتحانانت پایان ترم.
۶) باتوجه به عدم اطلاع رسانی برخی از اساتید و تشکیل نشدن کلاس های غیرحضوری آنها و یا مرتب نبودن بعضی از کلاس ها و سردرگمی دانشجویان درخواست می شود که معاونت آموزشی نظارت خود را بیشتر بفرمایند.
۷) دانشجویانی که اعزام به سربازی آنها قطعی شده است و مجبور به پایان دوره تحصیلی خود هستند باید به صورت معرفی به استاد امکان گذراندن واحدهای تحصیلی خود را پیدا کنند.
۸) چناچه که شرایط به گونه ای رقم خورد که جا به جایی ترم تحصیلی ناگزیر باشد و برای بازه تابستان تمدید شود، استدعا داریم سریع تر اطلاع رسانی شود تا موضوع کارآموزی ها و ترم تابستانه بررسی شود. اضافه شدن یک ماه به طول این ترم در صورت موافقت حداکثری دانشجویان دانشگاه پیشنهاد ما به مسئولین محترم می باشد.
باید ذکر کنیم که تصمیم گیری در مورد چگونگی مواجه با ترم تحصیلی 98_99 نمی تواند به صورت تجویزی و دستوری از جانب مسئولین کشور و مقامات آموزشی باشد و باید نظر متخصصین علوم پزشکی و عموم دانشجویان از طریق نمایندگان آنها در شورای صنفی دانشجویی اعمال شود.
درآخر موکدا تاکید می کنیم، حفظ جان و سلامت دانشجو، کارگران و کارمندان شریف دانشگاه و نیز حفظ آنان از تضرر مالی، امری غیر قابل چانه زنی است و شورای صنفی بی هیچ تردیدی نسبت به حفظ جان و مال ذی نفعان خود کوشا و ساعی خواهد بود.