در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، «خبرگزاری دانشجو» در گفتگو با دبیر کل اسبق جامعه اسلامی دانشجویان به بازخوانی مسائل مطرح شده توسط این فعال دانشجویی در دیدار خرداد سال ۹۶ پرداخته است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خاطره دیدار با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان از جمله اتفاقات به یاد ماندنی است که برای همیشه در یاد و خاطره کسانی که این فرصت طلایی را به دست آورده اند نقش می بندد؛ اما در این میان شاید طلایی ترین لحظات این دیدار در ذهن کسانی ثبت و ضبط شود که فرصت ایراد سخنرانی در مقابل عالی ترین مقام جمهوری اسلامی را کسب می کنند. «خبرگزاری دانشجو» با توجه به قرار گرفتن در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب گفتگوهایی را با فعالین دانشجویی که فرصت ایراد سخنرانی در محضر رهبر معظم انقلاب را یافته اند ترتیب داده که در ادامه دومین گفتگو را با متین منتظمی دبیر کل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و نماینده این اتحادیه در دیدار به یادماندنی دانشجویان با رهبر انقلاب در سال ۹۶ می خوانید:
دانشجو: در سال ۹۶ طی چه فرایندی به عنوان سخنران اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب انتخابات شدید؟ رویه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اینطور است که هر ساله دبیرکل اتحادیه باید مواضع اتحادیه را به سمع و نظر رهبر معظم انقلاب برسانند به همین دلیل در سال ۹۶ که توفیق دبیرکلی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان را داشتم توانستم به عنوان سخنران به محضر رهبر معظم انقلاب برسم.
دانشجو: نحوه تهیه متن سخنرانی نماینده جامعه اسلامی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب به چه صورت است؟یک سری موارد پیشنهادی خودم و اعضای شورای تهیه کردیم سپس از دفاتر هم خواستیم تا اگر نکتهای دارند برای ما ارسال کنند تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم در مجموع با توجه به نکاتی که جمع آوری شده بود توانستیم متن پایانی را تهیه کنیم
دانشجو: در محضر رهبر معظم انقلاب به چه مسائلی پرداختید؟ دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در آن سالی که بنده سخنران دیدار بودم با حمله یک سری از عمال داعش به مجلس شورای اسلامی مصادف شده بود؛ با این وجود این نگرانی وجود داشت که به خاطر شرایط امنیتی دیدار لغو شود، ولی رهبر انقلاب پایین ایستادند تا در کنار دانشجویان باشند و حرف آنها را بشنوند به هر روی آن ترقه بازی باعث نشد که رهبر انقلاب دیدار با دانشجویان را به تعویق بیندازند.
مبارزه با فساد و مسئله موسسات مالی غیر قانونی، انتقاد از طرح نظام سلامت، تجمیع بیمه ها، سند ۲۰۳۰، وضعیت تولید داخلی، شبکه ملی اطلاعات، وضعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله مسائل مطروحه جامعه اسلامی دانشجویان بود. از طرفی شرایط کشور و دستگیری نفوذیها باعث شد تا در این دیدار از رهبر انقلاب در خواست کنیم تا پرنده ۷ تیر و ۸ شهریور دوباره به جریان بیفتد تا نفوذیها بیش از پیش نمایان شوند و وضعیت انها در کشور معلوم شود.
به خاطر دارم که در این دیدار بنده در مورد وضعیت اینترنت ملی انتقاد کردم و نکته جالب این بود که سه چهار روز بعد رهبر انقلاب این مسئله را در دیدار با هیئت دولت به مسئولان امر تذکر دادند و گفتند چرا اینترنت ملی عقب افتاده است و این برای من خوشایند بود از این جهت که حرفهای مطرح شده و نکته برداریهای رهبر انقلاب در زمان سخنرانی بنده بی دلیل نبوده است.
دانشجو: ارزیابی شما از فضای دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب چیست؟ یکی از اصلیترین ویژگیهای دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب این است که دانشجویان میتوانند با صراحت حرفهای خود را بزنند و رهبر انقلاب هم هر ساله با حوصله حرفها را میشنوند و نکته برداری میکنند و به عینه میتوانم بگویم که ایشان از این نکات استفاده میکنند.
رهبر معظم انقلاب نکات منطقی را که دانشجویان مطرح میکنند به دولت و به مسئولین تذکر میدهند و از آنها میخواهند که به دنبال اجرای این مسائل بروند؛ البته ایشان در بخشهایی که حرفهای دانشجویان غیر منطقی است به آنها پاسخ میدهند. به هر روی دانشجویان در دیدار با رهبر معظم انقلاب خیلی راحتتر از هر فضای دیگر هستند به همین دلیل به جرات میتوانم بگویم که در بین هیچکدام از مسئولین جمهوری اسلامی چنین حوصله و صبری که رهبر انقلاب از آن برخوردار هستند وجود ندارد.
بنده صراحت بیانی را که در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب وجود دارد را به جرات میتوانم بگویم در هیچ کجا ندیده ام. در این دیدار دانشجویان با صراحت کامل حرفهای خود را میزنند و انتقادات خود را مطرح میکنند و رهبر انقلاب هم گوش میدهند و پاسخ میدهند در واقع رهبر انقلاب در این دیدار برخی از انتقادت را میپذیرند و پاسخ برخی از انتقادات را نیز میدهند با این وجود شاید این دیدار یکی از خوشایندترین دیدارهایی است که دانشجویان بعد از یک سال فعالیت در آن حضور پیدا میکنند.
معتقدم برخیها به خاطر شوی سیاسی و برخی هم به خاطر اینکه دانشجویان را با خود همراه کنند جلسات دانشجویی را در روز دانشجو برگزار میکنند؛ اما دیدار با رهبر انقلاب تنها دیداری است که دانشجویان میتوانند به صراحت حرفهای خود را بزنند. پس باید از فرصت دیدار با رهبر معظم انقلاب به نحو احسن استفاده کرد.
دیدار با رهبر معظم انقلاب خوشایندترین و شیرینترین دیداری است که یک فرزند با پدر خود خواهد داشت با این وجود تشکلها باید از این دیدار و فرمایشات رهبر معظم انقلاب بهره ببرند و فرمایشات ایشان را در طول یک سال فعالیت خود سر لوحه امور قرار دهند.. به هر روی شاید ما خیلی از فرمایشات رهبر انقلاب را فراموش کنیم، اما ایشان باز هم این مسائل را به ما گوشزد میکنند پس تشکلهای دانشجویی باید به دقت روی این نکات که از جمله آنها جامعه اسلامی و تمدن اسلامی هستند تمرکز کنند.
دانشجو: اگر به زمان دیدار در سال ۹۶ برگردید چه مواردی را از متن سخنرانی خود حذف یا اضافه میکنید؟اگر در همان شرایط قرار بگیریم و در همان زمان باشیم چیزی از متن را حذف نمیکردم و همچنان بر آن مسائل تاکید میکردم، اما یک نکته به سخنرانی خود اضافه میکردم و آن لزوم نگاه دوباره و علمی به ساختارهای جمهوری اسلامی، بررسی مزایا و معایب نظام پارلمانی و نیمه ریاستی و نوشتن سیاستهای علمی دقیق مبتنی بر آرمانهای جمهوری اسلامی و دوری از مبانی علمی غربی برای اداره کشور بود.
دانشجو: برای افرادی که امسال فرصت سخنرانی در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را پیدا میکنند چه پیشنهادهایی دارید؟
یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب این است که به قضیه ساختار و اندیشه جمهوری اسلامی پرداخته شود تا یک نظام و ساختار اثرگذار را در حوزه جمهوری اسلامی داشته باشیم؛ بنابراین پیشنهاد بنده به دوستانی که قرار است امسال در دیدار با رهبر معظم انقلاب به ایراد سخنرانی بپردازند این است که بیشتر به مسائل عمیق و ساختاری جمهوری اسلامی بپردازند.
از دیگر نکاتی که معتقدم باید در دیدار با رهبر معظم انقلاب به آن پرداخته شود فرهنگ است به هر روی فرهنگ ما یک فرهنگ انقلابی و دینی است، اما متاسفانه بعضا اتفاقاتی در این حوزه میافتد که لازم است حتما تذکراتی در این رابطه داده شود. پس نگاه عمیق به مبانی فرهنگی کشور که اکنون دچار تحول خطرناکی شده است از جمله مسائل حساسی است که باید روی آن تاکید شود.
امیدوارم دانشجویانی که امسال توفیق سخنرانی در محضر رهبر معظم انقلاب را مییابند مردم را در نگاه خود داشته باشند و انتقادات و پیشنهادات سازندهای در این رابطه ارائه کنند.
در پایان باید بگویم که سخنرانی صریح همراه با رعایت ادب از جمله مسائلی است که رهبر معظم انقلاب به شدت به آن دقت دارند پس پیشنهاد حقیر این است که دانشجویان با صراحت به مسائل مدنظر خودشان بپردازند.