سید روح الله لطیفی گفت: طی ۳ ماهه اول سال ۹۹ بالغ بر ۳۷ هزار و ۶۴۵ کیلوگرم زعفران به بیش از ۵۲ کشور صادر شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از گمرک، سخنگوی گمرک گفت: کشورمان طی ۳ ماهه اول سال ۹۹ علی رغم دشواریهای موجود در پی شیوع ویروس کرونا اقدام به صادرات ۳۷ هزارو ۶۴۵ کیلوگرم زعفران به بیش از ۵۲ کشور کرده است.
وی افزود: ارزش این حجم صادرات زعفران بالغ بر ۳۸ میلیون و ۵۷۹ هزارو ۸۱۶ دلار است.
لطیفی گفت: اصلیترین مقاصد صادرات زعفران کشور به ترتیب هنگ کنگ با ۱۲ تن و ۷۳۴ کیلوگرم وبه ارزش ۱۴ میلیون و ۴۰۳ هزارو ۳۵۵ دلار و اسپانیا با ۹ تن و ۱۹۸ کیلوگرم وامارات متحده عربی با ۳ تن و ۴۸۵ کیلو گرم هستند.
وی در خصوص سایر مقاصد صادراتی گفت: کشورهای ایتالیا، کره، آلمان، سوئد، فرانسه و چین مقاصد بعدی صادرات زعفران هستند.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک تصریح کرد: از ۱۲۲ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در دنیا ۱۱۵ هزار هکتار آن در ایران بوده و عملا ۹۴ درصد زعفران دنیا در کشورمان تولید میشود.
وی افزود: سال ۹۸ حدود ۵۰۰ تن زعفران در کشور تولید شده است و به طور معمول نزدیک به ۸۰ درصد این کالا صادر میشود، متاسفانه ویروس کرونا در سراسر دنیا بر تجارت خارجی اثر منفی گذاشته است؛ زعفران یک کالای صادراتی با اهمیت است و عمده صادرات نیز از طریق حمل و نقل هوایی انجام میشود که کاهش یا توقف پروازهای خارجی در امر صادرات این محصول، تاثیر منفی داشته است.
لطیفی در ادامه گفت: سه ماده موثر زعفران، کروسین، پیکروکروسین و سافرونال هستند که دارای خواص دارویی بالایی هستند و در بسیاری از کشورها از آن دارو تولید میکنند مانند هنگ کنگ، اسپانیا وآلمان ودر واقع میتوان صادرات زعفران را صادرات یک کالای استراتژیک دانست.
وی ابراز امیدواری کرد با بازگشایی مسیرهای پروازی ومهار کرونا روند صادرات زعفران در سال جاری به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.