عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به مناسبت روز جهانی قلب، بیماریهای قلبی و عروقی را شایعترین عامل مرگ و میر در سراسر دنیا دانست و گفت: در این همه گیری کووید۱۹ نیز همچنان باید نسبت به علائم این بیماری هوشیار بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید علیپور پارسا فوق تخصص آنژیو و آنژیوپلاستی، شعار امسال را use heart to beat heart اعلام و اظهار کرد: از صمیم قلب خود برای سلامت قلب در جهت پیشگیری از وقوع بیماریهای قلبی به عنوان یک فرد از جامعه و انجام خدمت مناسب برای بیماران قلبی به عنوان یک پزشک باید تلاش کنیم.
وی بیماریهای قلبی را شایعترین علت مرگ و میر در سراسر دنیا دانست و افزود: بر همین اساس در هر شرایطی باید در صدد کاهش عوامل بیماریهای قلبی بود و نسبت به عوامل شناخته شده زمینه ساز این بیماری، مثل فشار خون بالا، چربی خون بالا، مصرف دخانیات، زمینه ارثی و دیابت حساسیت به خرج داد.
رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان شهید مدرس تصریح کرد: افراد در کنترل برخی عوامل همچون ارث دخالتی ندارند، اما فشارخون و چربی خون بالا را میتوان به موقع تشخیص داد، همچنین مصرف دخانیات که باید به ترک آن توصیه کرد. علاوه بر این همواره بر پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش و کنترل وزن تاکید میشود، چراکه نقش بی بدیلی در پیشگیری از بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
وی در خصوص رابطه بین پاندمی کرونا (COVID-۱۹) و بیماریهای قلبی، بیان کرد: نکته قابل توجه در این بحران کرونا، بروز مسائل قلبی ناشی از این بیماری است که ممکن است افراد را درگیر کند. در این مدت مواردی مشاهده شده که بیماران سکته قلبی بعد از مراجعه به بیمارستان همزمان به کرونا هم مبتلا بودند.
علیپور پارسا، در ادامه گفت: در این بحران مناسبترین کار در صورت بروز سکته قلبی انجام آنژیوگرافی اورژانس برای نجات جان بیماران در اتاق جداگانه به منظور رعایت نکات بهداشتی است.
وی در پایان خطاب به افرادی که در صورت بروز علائم سکته قلبی به علت ترس از آلوده بودن محیط به بیمارستان مراجعه نمیکنند، عنوان کرد: این اشتباه بزرگی است که افراد مرتکب میشوند، چراکه در صورت بروز علائم نباید زمان را از دست داد و حتی با وجود خطر بیماری کرونا باید در کمترین زمان خود را به بیمارستان رساند.