معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به رتبه پانزدهم مقالات علمی کشورمان در پایگاههای معتبر بینالمللی گفت: در سالهای اخیر، ملاکهای مقالات را بر رشد کیفی پایه نهادهایم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه رادیویی «رویداد» با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی در بروز خودباوری در جوانان بیان کرد: در ربع قرن گذشته اگر میخواستیم هیئتی علمی در دانشگاههای داخلی استخدام کنیم، این فرد را باید لزوما به خارج میفرستادیم تا دوره دکتری بگذراند، ولی امروزه در آستانه سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ هزار دانشجوی خارجی که عمدتا از کشورهای همسایه هستند، در دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاههای ایران تحصیل میکنند.
رحیمی با اشاره به تربیت هیئت علمی برای کشورهای خارجی و خاصه ملتهای همجوار، اظهار کرد: نماد پژوهش این است، نتایج این کارها در مرکز داوری صاحب نظران ملی و بینالمللی قرار میگیرد که به شکل مقاله متجلی میشود و این بدین معناست که تحقیقاتی در ایران صورت گرفته که نتایج آن، قابل عرضه در سطح بینالمللی است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: در ده سال اخیر بارها نسبت به این حوزه بحث و بررسی و گفتگو کردیم اما بنده برای سال ۹۹ کیفیت مقالات را مورد تاکید قرار میدهم. در این راستا کمیت مقالات ایرانی، رتبه پانزدهم دنیا را نصیب ما کرده است. یعنی از نظر تعداد مقالات درج شده در پایگاههای معتبر علمی در سطح قابل قبول رو به بالا هستیم.
رحیمی ادامه داد: ایران در دو سه سال اخیر در محدوده رتبه پانزدهم ابقا شده است؛ چراکه اساس مقالات را در چند سال اخیر، بر رشد کیفی پایه نهادهایم که نشان دهنده میزان استناد عرصه بینالملل به مقالات علمی ایران است.
وی این رویه را مقدمهای برای مرجع شدن کشورمان در عرصه علمی عنوان کرد و گفت: از نظر کیفیت مقالات رتبه ۱۴، ۱۳ یا ۱۲ را خواهیم داشت.
دبیرکل شورای عالی تحقیقات و فناوری رتبه کشور را در حوزههایی نظیر فناوری نانو زیر ۱۰ عنوان کرد و گفت: این توفیق بزرگی برای جمهوری اسلامی است که به رغم همه تهدیدات و مضیقهها، بدین جایگاه علمی دست یافته است. در برخی حوزهها که رتبهای زیر ۱۰ کسب میکنیم، برای داوران خارج از مرزهای ایران، شگفتی آفرین هستیم.
وی افزود: در حوزه توسعه فناوری، با احداث قریب به ۲۰۰ مرکز رشد در سراسر کشور و بیش از ۴۰ پارک علم و فناوری و ایجاد مراکز متعدد نوآوری و خلاقیت که با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته، به تدریج به یک زیست بوم توسعه و فناوری خاصه در عرصههای پیشرفته در سطح کشور نائل میشویم.
رحیمی گفت: هرچه این زیست بوم قویتر باشد، پژوهشهای دانشگاهی ما به سمت تقاضامحور و کارفرمایی شدن پیش خواهد رفت و این مسیری است که در حال پیمودن آن هستیم و با هر سالی که میگذرد، بر تعداد شرکتهای فناور محور، افزوده میشود و هم اینک قریب به ۶ هزار شرکت دانشبنیان داریم که از این تعداد ۱۷۰۰ شرکت در پارکهای ما مستقر هستند.