به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در باره اینکه سیب کاران منطقه ارومیه از نبودن صادرات و ماندن محصول تولیدی در دستشان گلایه دارند، گفت: صادرات سیب ایران به هند فعلا به دلیل اینکه وزارت جهاد نتوانسته گواهی غیر تراریخته بودن این محصول را ارائه کند متوقف است.
وی افزود: طرفهای هندی که مشتری بسیار خوب سیب قرمز ما هستند اعلام کرده اند از اول ماه مارس هیچ محمولهای را در صورت نداشتن گواهی غیر تراریخته نمیپذیرند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه هند به تازگی واردات سیب از آمریکا را متوقف کرده اعلام کرد: فرصت خوبی برای ایران فراهم شده که صادرات خود را به هند افزایش دهند.
این مسئول گفت: دفتر سلامت وزارت جهاد کشاورزی'>وزارت جهاد کشاورزی همچنان میگوید در انتظار دستور وزیر است تا در این مورد اقدام کند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اعلام کرد: تاکنون ۱۵۰ هزار تن صادرات سیب به هند انجام شده و تا ۵۰۰ هزار تن هم امکان صادرات وجود دارد.
وی مشکل دیگر صادرات را کرایههای حمل عنوان کرد که از ۱۵۰۰ دلار به ۴۰۰۰ دلار برای حمل از بندر عباس به بنادر هند رسیده و کسی هم نظارتی نمیکند.
به گفته نورانی، یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن سیب در سردخانههای کشور وجود دارد که بخشی از اینها برای میوه شب عید مردم عرضه خواهد شد، اما نیاز است ۵۰۰ هزار تن سیب برای تعادل بازار صادر شود.
وی با بیان اینکه امسال تولید سیب کشور خوب بوده گفت: ۳.۵ میلیون تن سیب در کشور تولید شده که ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن در بخش صنعتی استفاده میشود و حدود یک میلیو ن هم نیاز کشور است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: سیب در عمده فروشیها ۷ تا ۱۱ هزار تومان به فروش میرود، اما در برابر قیمتهای بالایی که در مغازههای سطح شهر به فروش میرود تعزیرات حکومتی باید رسیدگی کنند.
گفتنی است سیب کاران منطقه ارومیه بارها به وضع نابسامان بازار سیب و نبودن امکان صادرات گلایه کرده و از سیاستها دو وزارتخانه انتقاد کرده اند.
پیگیری ها از وزارت جهاد کشاورزی درباره گلایه سیب کاران ارومیه ومشکلات آنها هنوز به نتیجه نرسیده است.