گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از نیواطلس، ژنراتورهای یادشده از نوع نانو ژنراتورهای تریبو الکتریکی هستند که از طریق اصطکاک برق تولید میکنند. از این ژنراتورها قبلاً برای تولید برق با استفاده حرکات بدن، لمس صفحات مختلف، راه رفتن بر روی زمین و غیره استفاده شده است.
در نمونههای قبلی این ژنراتورها استفاده از صفحات مستحکمی که باید در گذر زمان در تماس با یکدیگر باقی میماندند، ضروری بود. این صفحات در گذر زمان به یکدیگر آسیب میزدند و لذا ژنراتورهای یادشده توان تولید برق را از دست میدادند.
اما در نانوژنراتور تازه، اصطکاک و مالش بین یک صفحه جامد مستحکم و مایعات رخ میدهد و بدین منظور از یک لوله پلاستیکی در ابعاد انگشت انسان استفاده شده که آب دیونیزه برای تولید برق از درون آن میگذرد. این آب از بین دو الکترود لوله یادشده میگذرد. نانوژنراتور یادشده به اختصار WT-TENG نام گرفته است.
تماس راحت تر الکترودها با آب دیونیزه شده موجب میشود تا مقدار برق تولید شده افزایش یابد. از سوی دیگر آب را میتوان به روشهای مختلفی مانند شنا کردن انسانها، ایجاد موج و غیره به حرکت در آورد و لذا این روش جدید تولید برق میتواند کارکردهای متنوعی داشته باشد.
در جریان یک آزمایش از ۳۴ نانو ژنراتور تولید شده با استفاده از این فناوری برای تأمین برق ۱۵۰ چراغ ال ای دی با موفقیت استفاده شد.