به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور در حیطههای استدلال بالینی، تفکر علمی در علوم پایه، مدیریت نظام سلامت، کارآفرینی در بستر دانشگاههای هزاره سوم، آموزش پزشکی و مطالعات میان رشتهای علوم انسانی و سلامت ۱۳ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.
دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حرفهای دانشگاهها / دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور شاغل به تحصیل و یا دانش آموختگانی که تا تاریخ برگزاری اولین آزمون از مجموعه آزمونهای کشوری المپیاد در هر دوره کمتر از شش ماه از فارغ التحصیلی آنها گذشته باشد، میتوانند بدون در نظر گرفتن معدل کل و سال تحصیل در المپیاد شرکت کنند.
یکی از اهداف مهم آموزش پزشکی، آموزش نحوه تفکر و استدلال کردن در تصمیمگیریهای بالینی است. ارزیابی با آزمونهای استدلال بالینی یکی از روشهای بسیار خوب برای ارزیابی مهارت طبابت است و از این رو جایگاه ویژهای دارد.
اکنون در بسیاری از نقاط دنیا، آزمونهای استدلال بالینی برای ارزیابی فارغالتحصیلان پزشکی و ازمونهای انتخاب دستیاری به کار میرود هدف ایبن آزمونها این است که با نزدیک کردن شرایط ارزیابی به شرایط واقعی، دانش یا مهارت بالینی دانشجویان ارزیابی کنند. برای ارزیابی حیطه استدلال بالینی آزمونهای مختلفی طراحی شده است که شامل CRP KF، SC، PUZZLE ،Extended matching، pmp و سناریونویسی است.
در سالهای اخیر این نوع ۀآزمونهای پیشرفته به منظور ارزیابی مهارت استدلال بالینی و حل مسئله فراگیران و نیز گسترش این تفکر در فراگیران دانشگاههای پزشکی سراسر کشور حیطه استدلال بالینی المپیاد استفاده شده است.
نحوه برگزاری آزمون در این حیطه در دو مرحله انفرادی و گروهی به شرح زیر برگزار خواهد شد و سوالات مربوط به دروس اصلیی پزشکی «داخلی، کودکان، جراحی و زنان» است.
آزمون انفرادی
آزمون انفرادی در دو مرحله و به شرح زیر برگزار میشود:
مرحله اول آزمون انفرادی «غربالگری»
بخش اول آزمون انفردی یک آزمون غربالگری است دانشگاههای مختلف بسته به سهمیه تخصیص داده شده به آنها داوطلبین خود را جهت شرکت در آزمون انفرادی مرحله غربالگری به دبیرخانه المپیاد معرفی خواهند کرد. این آزمون در یک یا چند مرکز از هر منطقه آمایشی کشور و توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی برگزار خواهد شد.
بر اساس نتایج آزمون در این مرحله ۹۰ نفر انتخاب خواهد شد. این ۹۰ نفر، نفرات تیمهای شرکت کننده در مرحله گروهی را تشکیل میدهند. تیمها باید به صورت سه یا چهار نفر دانشگاهی و یا منطقه آمایشی تشکیل شوند. به این ترتیب از ۹۰ نفر منتخب حداکثر ۳۰ تیم تشکیل و در مرحله گروهی به رقابت خواهند پرداخت.
مرحله دوم آزمون انفردای
بخش دوم آزمون انفرادی به صورت متمرکز مرداد ماه در تهران برگزار خواهد شد و کلیه نفرات برگزیده در آزمون غربالگری مجاز به شرکت در این مرحله خواهند بود. دانشجویان برگزیده ۹۰ نفر به شکل انفرادی در این آزمون شرکت میکنند.
برگزیدگان نهایی آزمون انفرادی بر اساس نمره تجمیعی آزمون مرحله اول و دوم انفرادی انتخاب میشوند. سهم آزمون غربالگری ۴۰ درصد و مرحله دوم آزمون انفرادی ۶۰ درصد از نمره نهایی است.
آزمون گروهی
نفرات برگزیده در مرحله اول آزمون انفردای، اعضای تیمهای شرکت کننده در مرحله گروهی را تشکیل خواهند داد که در قالب حداکثر ۳۰ تیم به رقابت میپردازند. آزمون گروهی در دو مرحله و به شرح زیر برگزار میشود.
مرحله اول آزمون گروهی
در این آزمون یک موضوع به انتخاب کمیته علمی حیطه به همراه راهنمای مربوطه به کلیه تیمها اعلام میشود و از داوطلبان خواسته میشود تا ظرف مدت تعیین شده پروژهای را در رابطه با آن طراحی کنند.
مرحله دوم آزمون گروهی
نحوه برگزاری متعاقبا اعلام خواهد شد. انتخاب نفرات برتر توسط تیم علمی المپیاد صورت میگیرد.
برگزیدگان نهایی مرحله آزمون گروهی بر اساس نمرات کسب شده در هر دو مرحله انتخاب میشوند، به گونهای سهم مرحله اول گروهی در نمره نهایی ۳۰ درصد و سهم مرحله دوم ۷۰ درصد لحاظ خواهد شد. برای دریافت چگونگی برگزاری آزمونها اینجا کلیک کنید.
لازم به ذکر است؛ آخرین زمان اعلام اسامی دانشجویان از سوی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی به دبیرخانه المپیاد جهت آزمون غربالگری متمرکز (مرحله انفرادی) ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ است.
همچنین زمان ثبتنام دانشجویان در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به منظور شرکت در آزمون غربالگری متمرکز (مرحله انفرادی) در روزهای ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ است.