گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بستۀ خبری-تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزدهای ریاست جمهوری میپردازد.
آخرین اخبار انتخابات را از بیست و سومین شمارهی «هشتمین جمهور» بخوانید.
اسحاق جهانگیری داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در صفحه توئیتر خود نوشت: «در میان دولتهای دهههای اخیر، دولت من به دولت آقای خاتمی شباهت بیشتری خواهد داشت، اما با استفاده از تجربههای انباشته در ایران و جهان مرحله نوینی از اصلاحات راهگشا را آغاز خواهد کرد.»
علیرضا افشار، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پس از دیدار با سید ابراهیم رییسی در بیانیهای از انتخابات ریاست جمهوری کنارگیری کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «با تقدیم ۵۰ برنامه ملی تحول آفرین در همه عرصهها که محصول تجارب گذشته و جلسات متعدد کارشناسی هستند به محضر مقام معظم رهبری و دولت انقلابی آینده، انصراف خود را از نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اعلام میکنم.»
محمدجواد آذری جهرمی در توئیتی از اینترنت رایگان برای مردم خبر داد و گفت: «با تجویز و تصویب ستاد ملی کرونا و با همکاری محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و به منظور ترویج تبلیغات انتخابات در فضای مجازی بجای تجمعات خیابانی و میدانی، بستههای «اینترنت» یکماهه «رایگان» به همه مردم ایران عرضه خواهد شد.» وزیر ارتباطات جزئیات این بستهها را به آینده موکول کرد.
عباسعلی کدخدایی اظهار داشت: «کار ما همچنان ادامه دارد و لازم است که گزارشهای کارشناسی بیشتری را ملاحظه کنیم.»
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه جلسات شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها ادامه دارد و سه شنبه جلسه نهایی برگزار میشود، گفت: «جلسه نهایی برگزار شود، نتایج را به وزارت کشور اعلام خواهیم کرد. برخی از داوطلبان مراجعه کرده و برخی دیگر هم مطالب جدیدی ارائه کردهاند. اگر نکتهای ببینیم که اگر نیاز به حضور داوطلبان باشد از آنها دعوت میکنیم تا با اعضای شورای نگهبان صحبت کنند.»
در پی انتشار برخی اخبار مبنی حمایت و کناره گیری رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم و نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از علی لاریجانی، دفتر وزیر نفت دولت دهم اطلاعیهای را صادر کرد. دفتر رستم قاسمی در این اطلاعیه انتشار اخبار را کذب شدیداً محکوم و شایعات منتشر شده مبنی بر حمایت وی از علی لاریجانی را تکذیب و اعلام کرد این کاندیدای مستقل به نفع هیچ گروه و فردی کنارهگیری نکرده است.
دکتر منصور غلامی، وزیر علوم آیین نامه فعالیتهای دانشجویی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور ابلاغ کرد. در این بیانیه آمده است که:
«دانشگاه فضایی برای طرح دیدگاههای مختلف، ترویج مدارا و قانونمندی است؛ همچنین واجد قوانین و مقررات لازم برای فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. از این رو، لازم است دانشگاه در چارچوب مقررات و آیین نامهها نسبت به پیشبرد اهداف و انجام وظایف خود (با توجه به اقتضائات فضای مجازی) اقدام نماید. بدیهی است هیچکس مجاز به اخلال در برنامههای دارای مجوز از مراجع تصمیمگیری دانشگاه نیست و هرگونه اقدام در جهت نادیده گرفتن تصمیمات نهادهای مسئول دانشگاه خلاف مقررات و ضوابط قانونی محسوب میشود.
مسوولان دانشگاه باید در ایام انتخابات همکاری و حمایت لازم را از تشکلها و نشریات دانشجویی که برای برنامههای خود نیازمند اخذ مجوز و حمایت و پشتیبانی هستند، به عمل آورده و ضمن استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی، نسبت به برگزاری منظم جلسات شوراهای مختلف (هیات نظارت، شورای فرهنگی و کمیته ناظر بر نشریات و…) اهتمام داشته و در تعاملی سازنده و غیر جانبدارانه، فعالیت کلیه تشکلها را در فضای مجازی رصد نموده و اهتمام جدی برای نظارت بر این فعالیتها داشته باشند.»
محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین بیان کرد: «رقابتها به احتمال زیاد سه قطبی خواهد شد و آقایان رئیسی، لاریجانی و یک نفر از اصلاح طلبان (جهانگیری یا پزشکیان) رقابت کنندگان اصلی این دوره خواهند بود.»
وی افزود: «متاسفانه در چند روز گذشته اخبار ناصحیحی در خصوص موضعگیری من در صحنه انتخابات در رسانهها منتشر شده که ضمن مصاحبه با یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور نسبت به آنها واکنش داشتم.»
باهنر تصریح کرد: «به طور رسمی اعلام کردم که جامعه اسلامی مهندسین و جبهه پیروان خط امام و رهبری ذیل شورای وحدت اصولگرایان در انتخابات نقش آفرینی خواهد داشت و بهحمدلله با حضور جناب آقای رئیسی وحدت اصولگرایان رنگ و بوی تازهای به خود گرفت و همه جریانهای اصولگرایی از ایشان حمایت خواهند نمود.»