جعفر ملک محمدی رئیس سرای نوآوری انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو گفت: باتوجه به اینکه این سرای نوآوری در سه ماه پایانی سال ۱۳۹۹ موفق به دریافت مجوز و موافقت اصولی از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه شد، لذا ماههای پایانی سال ۱۳۹۹ اقدام به برنامه ریزی و انجام زیر ساختهای اولیه کرده است.
وی ادامه داد: با انعقاد تفاهمنامه همکاری، شتابدهنده منطقهای تخصصی راهاندازی و اقدام شد و مراحل اولیه تاسیس شرکت شتابدهنده تخصصی نفتاکسین (در شرف تاسیس) با تملک ۳۰ درصد از سهام شرکت و با آورده حداقل ۶۰ میلیارد ریال از سوی شتابدهنده آبان به منظور انجام شتابدهندهی کسبوکارهای فناورانه ذیل سرا در دستور کار قرار گرفت که بهزودی کار عملیاتی و اجرایی آن نیز در ساختمانی به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع که از سوی واحد اهواز به عنوان آورده غیر نقدی به این موضوع اختصاص یافته، آغاز میشود.
ملک محمدی از استقرار ۱۹ هسته و واحد فناور در سرای نوآوری انرژی خبر داد و گفت: در حال جذب و پذیرش ۶ هسته فناور دیگر نیز هستیم که به نظر میرسد با توجه به استقبال مناسب اساتید و دانشجویان از راه اندازی این سرای نوآوری، افزایش جذب و پذیرش هستهها در سال ۱۴۰۰ دور از انتظار نخواهد بود.
رئیس سرای نوآوری انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اشاره به ظرفیتهای استان خوزستان و شهر اهواز، از شکل گیری ارتباط موثر با مراکز صنعتی استان خبر داد و افزود: سلسله جلسات کارشناسی با هدف عارضه یابی مشکلات صنایع مستقر، امضاء تفاهم نامه همکاری مشترک در تمام بخشها، عضویت در کمیتههای صنعتی مجموعههای برون دانشگاهی و پذیرش نمایندگان صنایع، ادارات و شرکتهای برون دانشگاه در جلسات داخلی دانشگاه و راه اندازی دفاتر شرکتها در دانشگاه تنها بخشی از فعالیتهای انجام شده در مسیر استفاده بهینه از پتانسیل استان است.
وی ادامه داد: شناخت دقیق دانشگاه از مسائل و مشکلات مراکز تولیدی و بنگاههای اقتصادی، سبب میشود مراکز مذکور ضمن آشنایی با ظرفیتهای بالفعل و بالقوه دانشگاه از توانمندیها و امکانات ما بهرهمند شده و با عقد قراردادهایی به رفع مشکلات خود بپردازند.
ملک محمدی در ادامه تصریح کرد: هستهها و واحدهای فناور و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز تاکنون موفق به عقد قراردادهای مختلفی در حوزه تحقیقات، فناوری و نوآوری با شرکتهای صنعتی شدهاند. در بخش نوآوری در قطعه سازی و ساخت انواع قطعات صنعتی بخش فولاد قراردادی به ارزش ۱ میلیارد و سیصد میلیون ریال منعقد شده که در حال مذاکره برای انعقاد قراردادی به مبلغ ۳ میلیارد ریال هستیم.
وی ادامه داد: همچنین در بخش مونتاژ و دمونتاژ قطعات چرخ کرین قطعات صنعتی، سربارههای فولادی و استفاده از فلای اش در تولید سیمان و همچنین فولاد نیز قراردادهایی جمعا به ارزش ۶ میلیارد و ۸۵۲ میلیون ریال منعقد شده است. در بخش مهندسی معکوس بردهای الکترونیکی - حتی هیدرولیک – در حال مذاکره و انعقاد قرارداد با شرکت فولاد خوزستان به ارزش تقریبی ۸ میلیارد ریال هستیم.
وی به انعقاد قرارداد شرکتهای فناور مستقر نیز اشاره کرد و گفت: شرکتهای فناور مستقر در تامین و ساخت قطعاتی همانند مکانیکال سیل (آب بند مکانیکی) صنایع پتروشیمی فازهای ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی، طراحی و ساخت دریچههای هوشمند الکترونیکی در مزارع نیشکر کشت و صنعتها و بازرسی خطوط لوله مدفون انتقال گاز ناشی از جابجایی دایمی زمین و ارائه راهکار جهت کاهش آن در شرکت گاز استان، قراردادهایی جمعا به ارزش ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال منعقد کردهاند.
رئیس سرای نوآوری انرژی با بیان اینکه برای احصا استعدادها و طرحهای خلاقانه، با اعلام فراخوانها، برگزاری وبینارهای ترویجی، شرکت در نمایشگاههای و جشنوارهها و طراحی چالشهای فناورانه نسبت به به جذب و پذیرش استعدادها و طرحهای خلاقانه مبادرت میورزیم، تصریح کرد: شتابدهنده نفتاکسین به عنوان یک حلقه از این اکوسیستم با جذب و حمایت استارت آپهای موفق و مورد نیاز بخش صنعت پرداخته و با تولید نمونه محصول و خط تولید به پیشبرد اهداف مدنظر میپردازد.