به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سومین کنفرانس بینالمللی «مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی» با تلاش «مجمع جهانی صلح اسلامی» از روز ۳۰ بهمنماه در تهران آغاز به کار کرده است. امروز دوشنبه ۲ اسفندماه در جلسه سوم این کنفرانس مجازی، گروه دیگری از چهرههای فرهنگی، سیاسی و دانشگاهی ایرانی و خارجی، ابعاد دیگری از حیات بدیع سردار شهید قاسم سلیمانی را مورد بررسی قرار دادند.
در این برنامه حجتالاسلام پیروزمند، رئیس دانشکده مدیریت راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی طی سخنانی یکی از دلایل تأثیرگذاری و ماندگاری نام شهید سلیمانی را که رفتارش به مثابه مکتبی قدرتمند در طول تاریخ معرفی میشود، «اعتماد» او به مردم و اعتماد مردم به او دانست و گفت: در واقع وی توانست اعتماد مخاطبانش و حتی جوامعی را که با او اختلاف فرهنگی داشتند جلب کند و به این ترتیب، بین ارادهها همافزایی ایجاد کند تا مقاومت دشمن را شکست داده و آنها را وادار به عقبنشینی کند.
* مجتبی رحماندوست: فرماندهی سلیمانی نمونه عینی تقریب مذاهب بود
مجتبی رحماندوست، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و دبیرکل اسبق و عضو هیأت امناء جمعیت دفاع از ملت فلسطین تصریح کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی در مقام فرماندهی سپاه قدس در سوریه، فلسطین، اقلیم کردستان عراق و لبنان بیشترین کمک را به ستمدیدگان غیرشیعه و حتی غیرمسلمان انجام داده است. او در مقام فرمانده یک نیروی بدون مرز، از مرزهای دینی، قومی، طائفهای و نژادی عبور کرد تا بهترین مصداق عملی تقریب مذاهب باشد.
* ثاقب اکبر: دشمن شناسی راهبردی شهید سلیمانی کم نظیر بود
ثاقب اکبر، معاون دبیرکل شورای همبستگی ملی پاکستان در نشست امروز گفت: سردار شهید قاسم سلیمانی فرماندهای همیشه حاضر در خط مقدم حوادث کلیدی بود. وی بینش دشمنشناسی کمنظیری داشت که باید درک شود و از آن درسآموزی کرد.
* میالخنساء: شهید سلیمانی برای مبارزه با تروریسم مکتب ویژهای ابداع کرد
میالخنساء، فعال حقوق بشر در جهان اسلام در نشست امروز گفت: تروریسم در دنیای امروز، اقدامی نظاممند است و سازماندهندگان گروههای تروریستی برای خودشان مکاتبی تعریف میکنند. شهید سلیمانی با مکتب منحصر به فرد و اصول ویژه خود که هدفی فراتر از «داعش» و منطقه غرب آسیا دارد، وارد میدان مبارزه شد.
* محسن صالح: سبک زندگی اسلامی شهید سلیمانی مکتب او را ماندگار کرد
محسن صالح، نویسنده، تحلیلگر و استاد دانشگاه اهل لبنان، یکی دیگر از اندیشمندان نشست امروز، گفت: سبک زندگی اسلامی، ساده زیستی، تقوا و سجایای اخلاقی شهید سلیمانی که برگرفته از اخلاق و سیره انبیاء و اولیاء و ائمه اطهار علیهمالسلام بود، یکی از عوامل مهمی بود که باعث شد مبارزات وی در وجدان مردم ماندگار شود تا عزت و قدرت از دست رفته باز پس بگیرند.»
* رادنی شکسپیر: شهید سلیمانی نماد تلاش برای حل مشکلات از طریق آموزههای اسلام است
«رادنی شکسپیر»، کارشناس و تحلیلگر سیاسی اهل انگلستان در سخنان خود، سردار قاسم سلیمانی را رهبری شجاع و کاریزماتیک دانست و گفت: «اگر ما میخواهیم به خودمان یادآوری کنیم که باید هوشیار باشیم و برای حل مشکلات اقدام کنیم، باید سرلشگر سلیمانی را به خاطر بسپاریم.»
* سیدصادق الشرفی: تولیدات رسانهای زندگی شهید سلیمانی را در قلبها ماندگار کنند
«سیدصادق الشرفی»، رئیس انجمن آگاهی و انسجام جوانان یمن در سخنرانی خود گفت: تجربیات جهادی شهید سلیمانی سرشار از برنامههای منظم فرهنگی برخاسته از قرآن کریم و احادیث و روایات اهل بیت علیهمالسلام و آموزهها و رهنمودهای نماد ولایت فقیه بوده است. از این رو، مؤسسات رسانهای و نهادهای فرهنگی باید بیش از هرچیز به تولید محتوا در این خصوص بپردازند تا بسیاری از ابعاد وجودی و نواحی حیات وی به گونهای تاثیرگذار در اذهان و قلبها ماندگار شود.
* سلیم منتصر: حاج قاسم سلیمانی در وجدان و قلب ملت یمن ماندگار است
سلیم منتصر، نویسنده و فعال سیاسی یمن، در سخنان امروز خود خاطرنشان کرد: زمانی که تروریستهای داعش با حمایتهای بینالمللی و برخی کشورهای منطقه، به عراق و سوریه حمله کردند حاج قاسم سلیمانی ایستادگی کرد تا این توطئه جهانی علیه امت اسلامی را شکست دهد. فرمانده بزرگ حاج قاسم سلیمانی، در قلب ما و وجدان ما جایگاه بزرگی دارد و عزیز دل مردم یمن است. هنگامی که خبر شهادتش به گوش مردم یمن رسید صدها هزار نفر از آنان به خیابانها ریختند تا قاتلان را محکوم کنند و اعلام کنند که ما راه شهدا را ادامه خواهیم داد.»
* خیرالدین سمون: هدف اصلی نبردهای شهید سلیمانی رژیم صهیونیستی بود
«خیرالدین سمون»، دیپلمات و روزنامه نگار بوسنیایی، هدف کلان حملات اسرائیل به لبنان و حملات آمریکا به عراق و افغانستان و خلق گروههای تکفیری و تروریستی در دهههای اخیر را ایجاد منطقهای امن برای اسراییل دانست و تأکید کرد: سردار شهید سلیمانی با هدف کلان مبارزه با اسرائیل وارد میدان نبرد عراق و سوریه شد و صهیونیستها نیز از تمامی ابزار خود برای مقابله با وی استفاده کردند. در نهایت نیز، این صهیونیستها بودند که فرمانده جبهه مقاومت را به شهادت رساندند.»
* ابراهیم آودیچ: جهاد اخلاق محور شهید سلیمانی عراق و سوریه را از تجزیه نجات داد
«ابراهیم آودیچ»، کارشناس سیاسی اهل بوسنی در نشست امروز گفت: قاسم سلیمانی در فرماندهی خود نشان داد که وجود اخلاق والای انسانی در کنار رهبری نظامی است که پیروزی ماندگار را رقم میزند. او جهاد را نه به شیوه نبردهای صرفاً مادی امروز مانند داعش بلکه در پرتوی معارف عالی دینی و انسانی هدایت کرد و با همین خط مشی عراق و سوریه را از سقوط و تجزیه نجات داد.