گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آخرین ماه سال ۱۴۰۰ به نیمه رسیده است. هوای اسفند بهاری شده و جوانه سبز روی شاخههای درختان کم کم دیده میشود. آموزش حضوری در دانشگاهها با شیوع امیکرون تا حد زیادی تعطیل شد. امتحانات پایان ترم حضوری بود، اما شروع ترم جدید به صورت مجازی برگزار شد و وعده بازگشایی دانشگاهها به پس از تعطیلات نوروز محول شده است. البته با توجه به سفرهای نوروزی و احتمال شیوع دوباره ویروس در سراسر کشور، ممکن است باز هم دانشگاهها میل به برگزاری کلاسها به صورت غیرحضوری داشته باشند. هرچند وزارت علوم و وزارت بهداشت با تأکید ستاد ملی مقابله با کرونا، تأکید دارند که کلاسهای درسی در دانشگاهها و مدارس به حالت عادی بازگردد.
شیوع امیکرون بر فعالیتهای دانشجویی هم تأثیر گذاشته و با اینکه پس از دو سال قرار است بار دیگر اردوهای راهیان نور برگزار شوند، اما برگزاری این اردوها وابسته به این است که شیوع امیکرون کاهش یافته باشد و شرکت کنندگان سه دوز واکسن دریافت کرده باشند.
با این حال ثبت نام از دانشجویان برای حضور در اردوهای راهیان نور آغاز شده و البته از هفته آینده و نیمه دوم اسفند، برخی کاروانها حرکت خود را به سمت غرب آغاز میکنند.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان در آخرین روزهای سال مشغول برنامه ریزی برای برگزاری اردوهای جهادی در ایام نوروز هستند، اما همین روزها هم اردوهای جهادی در حال برگزاری هستند.
جهادگران دانشگاه علوم پزشکی البرز به مردم مناطق محروم خدمات دندانپزشکی ارائه دادند و جهادگران مازندرانی در تنکابن مشغول ساخت خانه محرومان هستند. جهادگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز تعدادی آبگرمکن گازی را با همکاری کمیته امداد این استان تهیه و به خانوادههای کم برخوردار اهدا کردند.
دانشجویان کهگیلویه و بویراحمد اردوهای جهادی نوروزی خود را از ۲۵ اسفند آغاز میکنند و گرگانی از همان ابتدای نوروز به اردوی جهادی در روستای ابوذر خواهند رفت.
جهاد دانشجویان نهاوندی هم به این صورت است که برای رهایی زندانیان جرایم غیرعمد کمکهای مردمی را جمع آوری میکنند تا این افراد سال نو را پیش خانوادههای خود شروع کنند.
بیشتر بخوانید:
ساحل طبیعت بوشهر این سالها گرفتار لکههای نفتی شده است. اثرات این لکههای نفتی در ساحل نه تنها سلامت انسانها را به خطر میاندازد، محیط زیست را هم از بین میبرد. این لکههای نفتی بر خاک ساحل میچسبد و مانع زیست حیوانات و گیاهان ساحلی میشود.
جنوب کشور این روزها بار دیگر با مساله گردوخاک گرفتار شده است. هواشناسی خوزستان اعلام کرده بود که تودههای گردوخاک از عراق راه افتاده و به خوزستان رسیده است. نکته این است که گرد و غبار بیشتر در فصل تابستان بوده، اما اکنون تغییرات آب و هوایی بر حرکت گردوغبار هم تأثیر گذاشته و دیگر تنها در فصول بادخیز به شهر و دیار ما نمیآیند، در همه فصول سال این باید از این مهمانان ناخوانده پذیرایی کنیم.
بیشتر بخوانید:
شهردار تبریز پس از پنج ماه تکیه بر کرسی مدیریت شهری از سوی شورای اسلامی این شهر عزل شد. نمایندگان شهر وقتی دیدند که شهردار در حوزه گردشگری، سرمایه گذاری و ایجاد درآمد پایدار شهری عملکرد ضعیفی دارد، ترجیح دادند او را عزل کنند و به دنبال فرد دیگری برای مدیریت شهری باشند.
چند ماهی است که با تأکید رئیس قوه قضاییه، حریم طبعیت از دست اندازی متصرفان پاکسازی میشود. این روند در استانهای مختلف کشور شروع شده است. در گلستان دادگستری ناقضان حریم رودخانه زیارت، کوه خواری و ویژه خواریهای دولتی را از طبیعیت اخراج کرده اند. دانشجویان بسیجی این استان با بیانیهای حمایت خود را از دستگاه قضا برای این مساله اعلام کردند.
۳۰ سال از تأسیس سازمان منطقه آزاد در جزیره قشم میگذرد و هنوز جادههای فرسودهای در جزیره وجود دارند که در نزدیک به چهل سال پیش از سوی جهاد سازندگی احداث شدهاند.
بیشتر بخوانید:
نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری در آب شرب خود مشکل جدی دارند در این راستا، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) با انعقاد قراردادی عملیات آبرسانی به ۴۴ روستای استان را آغاز میکند.
وزیر راه و شهرسازی روز گذشته به اراک سفر و از هپکو بازدید کرد. قاسمی در این سفر خود از هپکو خواست به تعهدات خود عمل کند تا قراردادهای بهتری از سوی نهادهای دولتی با این شرکت منعقد شود.
بیشتر بخوانید:
۱۴۰۰ رو به پایان است و قرن جدید شمسی به ایرانیان سلام میکند درحالیکه تمدن سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ایران روبه رشد است و مطالبه گری و عدالت خواهی، مسیر حرکت جامعه به سمت زندگی توأم با عدالت بیشتر را هموار میکند.