به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمید آذرمند با اشاره به تفاهم نامه ۲۲ مادهای که اخیرا میان بانک مرکزی و وزارتخانههای صمت و امور اقتصادی و دارایی به امضا رسیده است ضمن تشریح جزئیات این تفاهمنامه، اظهارداشت: دستورالعمل معاملات بورس کالا با استفاده از ابزارهای اعتباری هفته گذشته به شبکه بانکی ابلاغ و زیرساختهای لازم فراهم شده است که انتظار میرود این هدف در نیمه دوم سال جاری محقق شود.
وی افزود: بند دیگر این تفاهنامه در خصوص تامین مالی زنجیره نفت و فرآوردههای نفتی و پتروشیمی و همچنین زنجیرهای صنایع غذایی با استفاده از ابزارهای تامین مالی زنجیرهای است که در این خصوص به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای نیمه دوم سال هدفگذاری شده است.
مدیر اداره تامین مالی زنجیرهای تولید با بیان اینکه به منظور استفاده از ابزارهای تامین مالی مبتنی بر بازار سرمایه توافق شد که بانک مرکزی به میزان ۵۰ هزار میلیارد تومان به بانکها جهت ضمانت اوراق بدهی منتشر شده توسط شرکتها در بورس مجوز اعطا کند افزود: این موضوع میتواند روشهای تامین مالی مبتنی بر بازار سرمایه را به میزان قابل توجهی توسعه دهد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی تصریح کرد: علاوه بر مواردی که گفته شد بحث اجرایی شدن استعلام صورتحساب الکترونیک بابت پرداخت تسهیلات و اعتبارات توسط بانکها بود که مقرر شد تا پایان سال به میزان ۷۰ درصد حداقل این فرایند عملیاتی و اجرایی شود ضمن اینکه در خصوص تکمیل زیرساختهای تامین مالی زنجیره برنامه ریزی شده است که ظرف مدت دو ماه آینده تمامی زیرساختهای مورد نیاز برای تامین مالی زنجیره تکمیل شود.
وی افزود: به منظور استفاده از ابزار کارت اعتباری هم هدف گذاری شده که امکان پرداخت تسهیلات قرض الحسنه خانوار از طریق کارتهای اعتباری مهیا شود و خانوارها قادر باشند تسهیلات قرضالحسنه مورد نیاز را از طریق کارتهای اعتباری دریافت کنند.
آذرمند در خصوص تقویت صندوقهای تخصصی تضمین از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه گفت: در این زمینه هم توافق بین دستگاهها انجام گرفته است که از طریق تقویت صندوقهای تخصصی تضمین امکان تامین مالی بنگاههای اقتصادی با ریسک پایینتر و پوشش ریسک مناسب مهیا خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد: علاوه بر اینها مقرر شد که لایحه وثایق بانکی هم طی ماههای آینده نیز در دولت نهایی و به مجلس ارسال شود که از این طریق هم امکان تنوعبخشی به نحوه وثیقه سپاری بنگاهها مهیا خواهد شد ضمن اینکه به منظور اجرایی شدن این برنامهها کارگروه عملیاتی تفاهمنامه از دو هفته پیش کار خود را در بانک مرکزی شروع کرده است و به صورت منظم و هفتگی این کارگروه تشکیل میشود و انشالله نظارت بر روند اجرای تفاهمنامه از طریق این کارگروه به صورت مستمر انجام خواهد شد.
در راستای تحقق اهداف شعار سال مبنی بر حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغالآفرین و همچینن بهمنظور تقویت راهکارهای تامین سرمایه در گردش تولید که در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب در هشتم شهریور مورد تاکید قرار گرفت و همچنین در ادامه سیاستهای دولت سیزدهم درباره ارتقاء و بهبود شیوههای تامین مالی تولید و هدایت منابع و اعتبارات به سمت فعالیتهای مولد در جهت رشد تولید، تفاهم نامهای در ۲۲ بند مورد توافق وزرای اقتصاد و صمت و رئیسکل بانک مرکزی قرار گرفت و مقرر شد تا همه اقدامهای لازم بر اساس تفاهمنامه، مورد اجرا و پیگیری قرار گیرد. این تفاهمنامه به امضای «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی، «علی صالحآبادی» رئیسکل بانکمرکزی و «سید رضا فاطمیامین» وزیر صنعت، معدن و تجارت رسید.