به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این مراسم که توسط معاونت آموزشی و با حضور هیئت رئیسه و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد، از ۱۶ عضو هیئت علمی به عنوان سرآمد آموزشی، ۵ استاد شایسته تقدیر و ۱۷ عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه، تجلیل به عمل آمد.
در این آیین تجلیل، انبیاء رئیس دانشگاه، ضمن خیر مقدم به حاضران و گرامیداشت سالروز شهادت علامه شهید مطهری و روز استاد؛ در سخنانی اصلیترین وظیفه دانشگاه را آموزش و تربیت نیروی انسانی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و جامعه دانست و تاکید کرد: اگر به دنبال دانشآموختگانی هستیم که نیاز ذینفعان جامعه را تأمین کنند، باید آموزش و پژوهش را در یک راستا تعریف کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات امروز جامعه ما اشتغال است، افزود: قطعاً بخشی از مشکل اشتغال به فرآیند آموزش در دانشگاهها مرتبط است و به نظر میرسد اگر دانشگاهها را وارد فرآیند اشتغال کنیم، بخش بزرگی از اشتغال کشور با هزینه کمتری محقق میشود، چرا که دراین مسیر هم جوان دانشجو را داریم، هم استعداد را و هم علم و دانش را به فرآیند وارد میکنیم، در نتیجه شغل بیشتر و باکیفیتتری را بهویژه برای دانشآموختگان دانشگاهها فراهم میکنیم.
انبیاء اظهار داشت: به نظر من حتی لازم است یکی از اهداف پارکهای علم و فناوری، آموزش ایجاد کسب و کار نوین توسط دانشآموختگان باشد.
وی در ادامه به مرور چند کارکرد دانشگاه کارآفرین پرداخت و با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: از شعارهای اصلی دانشگاههای نسل سوم، توسعه فناوری است و از سویی، توسعه فناوری در دانشگاه بدون مشارکت دانشجویان، تقلیل دانشگاه به شرکت دانشبنیان است. همچنین در دانشگاه کارآفرین، جایگاه علوم پایه، ویژه و خاص است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در پایان با اشاره به فرآیند انتخاب سرآمدان آموزشی دانشگاه بر مبنای آییننامه وزارت عتف و تبریک به سرآمدان آموزشی منتخب و نیز اساتیدی که به افتخار بازنشستگی نایل آمدهاند، تاکید کرد: رمز اصلی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران، بهرهمندی آن از اساتیدی است که وظیفه دانشگاه را تربیت دانشآموختگان کارآمد و اخلاقمدار برای کشور میدانند.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام و المسلمین شریف اصفهانی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با تاکید بر اهمیت و جایگاه معلم در نگاه دینی و بر بستر جامعه و سپس باقری مقدم قائممقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان برای الگوسازی و تعیین سرآمدان، سخنرانی کردند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با تبریک روز استاد، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان، به دنبال چشمانداز حکمرانی نخبگان در کشور است و برای اینکه مدیریت تحولات کشور به دست نخبگان باشد، یکی از مهمترین اقدامات، ایجاد جریانهای اجتماعی برای معرفی نخبگان به مردم است. فلسفه تعریف جوایز و تقدیرها هم همین است که جوانان و مردم نخبگان را بشناسند و از این افراد الگو بپذیرند و الگوسازی نخبگان، از اهداف بنیاد ملی نخبگان و فرمایش موکد مقام معظم رهبری است.
باقری مقدم با بیان این مطلب که بر اساس آمار بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه علم و صنعت ایران جزو ۶ دانشگاه برتر نخبهپرور کشور است و ضمن تاکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان، فرآیند نخبگی را یک فرآیند مداوم میداند، گفت: نخبگی از مرحله «استعداد» شروع میشود که اغلب دانشجویان این دانشگاه میتوانند در این زمره باشند. سطح بالاتر، «سرآمدان» هستند که در بین راه نخبگی قرار دارند و سپس افرادی هستند که جزو موثرترین افراد کشور بوده و «نخبه» تعریف میشوند.
وی افزود: امسال در همایش ملی نخبگان با حضور رئیسجمهور از نخبگان عالیرتبه کشور تقدیر میشود. همچنین در سال جاری علاوه بر سرآمدان علمی، سرآمدان آموزشی، پژوهشهای بنیادین، پایه و کاربردی، نخبگان حوزه فناوری و حوزه کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان را با مکانیزمی معرفی و تقدیر خواهیم کرد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه این بنیاد حدود ۲۰ طرح در حوزه دانشجویی و اساتید دارد، به تبیین طرح ساخت مسکن برای اساتید جوان و نخبگان با مشارکت دانشگاهها و بنیاد ملی نخبگان پرداخت که رئیس دانشگاه نیز از اخذ مجوز کلی از هیئت امنای دانشگاه، برای توافق با بنیاد ملی نخبگان در این خصوص خبر داد.
در پایان با اهدای لوح از سرآمدان آموزشی، اساتید شایسته تقدیر و اعضای هیئت علمی بازنشسته دانشگاه، توسط قائممقام بنیاد ملی نخبگان، رئیس دانشگاه، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و معاون آموزشی دانشگاه، تجلیل به عمل آمد.
اسامی تقدیر شدگان به شرح زیر است:
الف) اساتید سرآمد آموزشی دانشگاه:
سیدمحمدرضا موسوی میرکلایی- استاد دانشکده مهندسی برق
حامد سعیدی گوگرچین- دانشیار دانشکده مهندسی خودرو
جواد وحیدی- استادیار دانشکده ریاضی
روحالله زارع دورابی- دانشیار دانشکده شیمی
احمد رهبر کلیشمی - دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز
فرناز برزینپور- دانشیار دانشکده مهندسی صنایع
محمدحسن بازیار- استاد دانشکده مهندسی عمران
سیدمصطفی سیادت موسوی- دانشیار دانشکده مهندسی عمران
میثم جلالی- دانشیار دانشکده فناوریهای نوین
بابک زارع- استادیار دانشکده فیزیک
ناصر مزینی - دانشیار دانشکده مهندسی کامپیوتر
سیدمصطفی حسینعلی پور- استاد دانشکده مهندسی مکانیک
محمودمهرداد شکریه- استاد دانشکده مهندسی مکانیک
سیدمحمد میرکاظمی- دانشیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی
حمیدرضا کوهدار- استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی
سمانه جلیلی صدرآباد- استادیار دانشکده معماری و شهرسازی
ب) اساتید شایسته تقدیر:
حسین سلیمانی- استادیار دانشکده مهندسی برق
جبارعلی ذاکری سردرودی- استاد دانشکده مهندسی راهآهن
سیدصالح اعتمادی- استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر
امیر ذاکری- استادیار دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت
محمودرضا قاسمی- استادیار گروه معارف اسلامی