به گزارش روابط عمومی، دکتر ابوالقاسم عیسی مراد، دبیر علمی همایش ملی پیشگیری از آسـیبهای روانی-اجتماعی-فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی در نشست خبری این همایش با اعلام اینکه همایش در نهم خردادماه سال جاری در دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار میشود، اظهار کرد: کلید واژه اصلی این همایش «پیشگیری» است. پیشگیری از آسیبهای روانی –اجتماعی- فرهنگی و آسیبهایی که سالها در دنیا به صورت ابعادی به آنها نگاه شده است. ارتباط تنگاتنگ و پیوستگی بسیار جدی بین آسیبهای روانی-اجتماعی و فرهنگی که سالها در دنیا به آن تاکید شده، وجود دارد.
وی تصریح کرد: موضوعی که این همایش را از دیگر همایشها متمایز کند، تمرکز بر سلامت معنوی و همچنین نگاه و نگرش بومی است که نسبت به این موضوع داشته ایم؛ بنابراین هدف ما در این همایش پیشگیری، آسیب شناسی و تمرکز بر سلامت معنوی است.
دکتر عیسی مراد تاکید کرد: اینکه فقط از آسیبها حرف بزنیم، مسئلهای را حل نمیکند. بلکه باید بدانیم چگونه از این آسیبها در یک گذر زمان و فرایند تحول پیشگیری کنیم. ما این پیام را در چهار پنل مختلف همایش به مخاطب انتقال دهیم. به عنوان مثال میگوییم در موضوعات مختلف اجتماعی و مسائل روانی- اجتماعی- فرهنگی، آسیبها کدام هستند؟
وی با بیان اینکه بررسی و شناخت آسیبها و بحرانهای روانی- اجتماعی- فرهنگی در ایران و تبیین و ارائه راهکارهای پیشگیرانه از آسیب و بحرانهای روانی-اجتماعی-فرهنگی در ایران از اهداف اصلی این همایش هستند، افزود: همایش ملی پیشگیری از آسـیبهای روانی-اجتماعی-فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی در چهار محور «آسیبهای نوپدید و مجازی و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی»، «آسیبهای ازدواج و خانواده و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی»، «آسیبهای روششناسی و ماهیت و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی» و «آسیبهای روانی-اجتماعی-فرهنگی و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی در بستر تحولی» برگزار میشود.
دبیر علمی همایش ملی پیشگیری از آسـیبهای روانی-اجتماعی-فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی با اعلام اینکه پیش بینی ما این است که ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شود، بیان کرد: پژوهشگران و صاحب نظران تا ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ فرصت دارند، مقالههای خود را به آدرس https://ps.atu.ac.ir برای دبیرخانه همایش ملی پیشگیری از آسـیبهای روانی-اجتماعی-فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی ارسال کنند.
وی ادامه داد: داوری مقالهها تا ۵ خردادماه ۱۴۰۲ انجام میشود و مقالههای این همایش به صورت کتاب الکترونیکی در سامانه آموزشی قرار میگیرند. همچنین مقالههای برگزیده در فصلنامههای معتبر علمی چاپ میشود. چکیده مقالهها نیز در قالب کتابچه چاپ خواهد شد.
گفتنی است، همایش ملی پیشگیری از آسـیبهای روانی-اجتماعی-فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی به همت هسته پژوهشی روان شناسی اجتماعی و گروه روان شناسی بالینی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی تهران با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران و با حمایت وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، سازمان نظام روان شناسی و وزارت بهداشت و درمان در دانشاه علامه طباطبائی برگزار میشود.