علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره اینکه تخصیص ارز مقصد برای سفرهای سیاحتی تا عید امسال اجرایی میشود یا خیر گفت: امیدواریم که مجموع مقررات مورد نیاز و سامانههایی که روی آنها کار میکنیم، تا عید امسال پاسخ دهد تا ما بتوانیم برای سفرهایی با مقصد مشخص ارز همان کشور را تامین کنیم.
مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: این اتفاق از یکی دو کشور شروع میشود و به مرور زمان و گام به گام افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از مسائلی که در حال حاضر وجود دارد، تامین اسکناس است. این موارد ذکر شده، نیاز به تمهیدات دارند و ما درباره آنها در حال مداکزه با بانکهای عامل هستیم.
ارز اربعین تجربه خوبی که میتواند دوباره تکرار شود
بنابراین گزارش، بانک مرکزی در اربعین سال جاری، اتفاقی جدید از سالهای گذشته را رقم زد و بازار ارز با رویهای متفاوت در عرضه ارز اربعین مواجه شد. باوجود اینکه سالهای گذشته به زائران اربعین، دلار تخصیص مییافت اما امسال در راستای سیاست "دلارزدایی" بانک مرکزی، عرضه دلار برای زائران کربلا به کلی حذف و دینار جایگزین آن شد. مشکلی که باوجود این اتفاق رفع شد، حذف دلالان بازار ارز بود. اصولا به دلیل فشار تقاضا برای خرید دلار، بازار ارز در این مدت نوساناتی را تجربه میکرد که باعث افزایش قیمت دلار میشد، اما با ارائه دینار، دیگر چنین مسائلی رخ نداد.
اکنون میتوان تجربه ارز اربعین را به سایر کشورها تعمیم داد. در ابتدا میتوان به مسافران کشورهای پر رفت و آمد، مانند ترکیه، عراق و امارات ارز همان کشور را تخصیص داد. تخصیص ارز کشور مقصد به مسافران، از طرفی در راستای دلارزدایی است و از طرف دیگر، از کاهش ارزش پول مسافران، به دلیل تبدیل زیاد پول جلوگیری میکند. در حال حاضر پول در دست مسافر یک بار در کشور مبدا به دلار و بار دیگر در کشور مقصد به ارز ملی آن کشور، تبدیل شده و در همین تبادلات از ارزش آن پول کاسته میشود.