به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با قرائت قرآن و پیام کودک فلسطینی و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد.
در ادامه کلیپ گرامیداشت یاد حاج نادر طالبزاده و سخنان او و کلیپی از پشت صحنه آمادهسازی سینما فلسطین و تبدیل آن به محل برگزاری جشنواره مردمی فیلم عمار و سیری که در ۱۰ روز طی شده بود برای حضار حاضر در مراسم نمایش داده شد.
محمد رضا باقری مجری برنامه اختتامیه اجرای خود را در مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار با خواندن شعری آغاز کرد.
باقری از شرکت کنندگان در مراسم اختتامیه و عوامل شبکه نمایش که پوشش خبری زنده را بر عهده گرفته بود تقدیر و تشکر کرد.
کلیپی از فیلم مستند آقای شورا برای تقدیر از سید حسین حسینی آزاد شخصیت اول فیلم مستند آقای شورا نمایش داده شد. سید حسین حسینیآزاد در اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: من از سال ۱۳۴۴ در خط رهبری و انقلاب بودم. با فرمان امام مسئول پایگاه بسیج چناران نیشابور شدم.
وی افزود: تصمیم گرفتم اگر خدا یاری کند در چناران میخواهم به دختران و پسرانی که قصد ازدواج دارند کمک کنم و کما اینکه تا امروز کمک کردم. از مسئولین نظام میخواهم فکری برای ازدواج جوانان کنند.
حسینی آزاد در ادامه از مسئولین خواست: من که در یک روستای پانصد خانواری هستم میبینم که جوانان نمیتوانند ازدواج کنند. از مجلس شورای اسلامی میخواهم که قوانینی تصویب کنند که تسهیلگر ازدواج جوانان باشد و این حرفهای من با مسئولین است و باید فکری برای این خواهران و برادران کنند.
در بخش بعدی برنامه از خانواده شهید مسعود علیمحمدی برای اهدای نشان مردمی «استقلال» به سید حسین حسینیآزاد دعوت شد تا آقای حسینی آزاد هدیهاش را از دستان همسر شهید دریافت کند.
مجری برنامه در خلال برنامه کتاب «مادران میدان جمهوری» را به جمع حاضر در سالن معرفی کرد.
در بخش بعدی کلیپ معرفی “موزاییک مرگ بر آمریکا” پخش شد.
کلیپ مستند رقصنده با گرگ پخش شد تا جایزه موزاییک مرگ آمریکا توسط مادر شهید حسین اجاقی به علی عارضی اهدا شود، علاوه بر آن کلیپی هم در معرفی شهید حسین اجاقی، شهید مدافع امنیت در فتنه ۱۴۰۱ نمایش داده شد.
علی عارضی بعد از دریافت جایزه گفت: من از تیم سازنده اثر و گروه مستند اندیشه آوینی تشکر میکنم.
او که به همراه فرزندش به روی سن آمده بود در ادامه صحبتهایش افزود: ما فرزندانمان را برای مبارزه با استکبار و ادامه راه مقاومت و مانند شهدای تربیت میکنیم.
کلیپ معرفی هیأت داوران بخش آرمان روحالله چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار پخش شد.
در ادامه کلیپهای معرفی هیأت داوران بخش «ملت قهرمان» و هیأت داوران بخش «تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس» چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار هم پخش شد.
لوح افتخار بخش «آرمان روحالله»
لوح افتخار بخش «آرمان روحالله» در جشنواره چهاردهم مردمی فیلم عمار به اثر «مکرون» سجاد رضا زاده رسید. لوح افتخار دیگری در بخش «آرمان روحالله» به «فراخوان خونین» حسین پالیزدار تعلق گرفت.
لوح افتخار دستاورد پژوهشی به مهدی پورصفا برای فیلم گزارش اهدا شد.
جایزه بخش ملت قهرمان
کلیپ معرفی نامزدهای جایزه بخش «ملت قهرمان» پخش شد.
فانوس بخش «ملت قهرمان» به دلیل توجه به منطقه محروم سیستان و بلوچستان به اثر «سرکش» به کارگردانی سجاد سلیمانخانی اهدا شد.
در ادامه سلیمانخانی گفت: از موسسه روایت فتح تشکر میکنم که دستمان را برای تولید اثر سرکش باز گذاشتند.
در بخش بعدی کلیپ نامزدهای بهترین اثر در بخش «اجتماعی، فرهنگی و دفاع مقدس» پخش شد.
کلیپ پاسداشت سید محمد جوزی پیشکسوت تاریخ شفاهی دفاع مقدس برای تقدیر از ایشان در سالن نمایش داده شد.
مجری در مورد سید محمد جوزی توضیحاتی داد و گفت: هر کس در مورد دفاع مقدس و خانواده شهدا اطلاعاتی میخواست باید با سید محمد جوزی هماهنگ میکرد. وی به حق پیشکسوت عرصه تاریخ دفاع مقدس هستند.
تشویق خانواده شهدا برای تقدیر و پاسداشت از سید محمد جوزی روی سن آمدند و از سید محمد جوزی پیشکسوت عرصه تاریخ شفاهی دفاع مقدس در چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار تقدیر شد.
همچنین جایزه مردمی به سید محمد جوزی توسط مادر شهید حسنپور از شهدای گمنام اهدا شد.
جوزی بعد از دریافت جوایزش گفت: بهشت زهرا مهمترین خط مقدم گرامیداشت یاد شهداست.
وی افزود: مادر شهید مسلم میگفت که من هر روز به کهریزک میرفتم و وقتی شهید شد مادر شهید برای کسانی که شیعه شده بودند جشن میگرفت.
سید محمد جوزی از سردار هادی، سردار دقیقی (برادر سه شهید) ، پدر شهید مسلم فراهانی و فرزند شهید دقیقی هم کهروی سن آمده بودند تشکر و تقدیر کرد.
وی در ادامه گفت: پدر آقای مجید پور در جنگ شهید شدند او در حال حاضر منزل خود را به موزه بسیار دیدنی از دفاع مقدس تبدیل کرده است.
وی افزود: سردار جانباز هادی فرمانده گردان المهدی از لشکر ده سیدالشهدا بود، سردار دقیقی برادر سه شهید، امیرحسین صاحب هنر برادر خانم ایشان، هستند، شهید مسلم فراهانی در قطعه ۲۶ گلزار بهشت زهرا ۱۵ ساله بودند که مفقود الاثر شدند. اولین چیزی که از این خانواده به یاد دارم این است که جشن تولد شهید را در کنار مزار او گرفتند.
جوزی بیان کرد: مادر شهید مسلم فراهانی جلوی دوربین من گفت وقتی پسرم میخواست به جبهه برود به من سفارش کرد که من هر روز به آسایشگاه کهریزک میروم کمک میکنم اگر شهید شدم آنها را فراموش نکنید. مادرش شهید طی رفت و آمدهای مداوم به کهریزک برای سه نفر از اقلیتهای مذهبی که شیعه شدند و نامهای خود را به اسامی فاطمه، زهرا و زینب تغییر داده بودند سر مزار شهید جشن گرفتند. شهید امیرحسین صاحب هنر از شهدایی است که نقاشی های او دیدنی است.
سردار هادی برای صحبت درباره آقای جوزی پشت تریبون رفت و گفت: سید محمد جوزی وقتی در کربلای پنج آمد همه هستیاش را در مسیر ولایت گذاشته بود. من برای بازار گرمی نمیگویم. آنجا بود که وقتی در عملیات به سید محمد جوزی اشاره میکردم با سر به سمت دشمن میرفت. در عملیات کربلای پنج آنقدر زمان عملیات عقب افتاد که شد ساعت ۱۲ ظهر و وقتی گفتند: نماز اول وقت! گفتم: نماز را در راه بخوانید و حاضرم همه نمازهایم را بدهم که فقط یک رکعت آن نماز قبول شود.
در بخش بعدی برنامه از ترانه «صبح فردا» اثر غلامرضا صنعتگر در اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار رونمایی شد.
غلامرضا صنعتگر بعد از اجرای قطعه "صبح فردا" ابراز خوشحالی کرد که این ترانه را در جمعی با حضور خانوادههای شهدا اجرا کرده است.
کلیپ برای پاسداشت دکتر سید مجتبی عطاردی، دانشمند دستگیر شده در آمریکا پخش شد.
همچنین از خانواده شهید مجید شهریاری برای اهدای اعطای نشان «استقلال» به دکتر سید مجتبی عطاردی دعوت شد و پسر شهید برای این امر روی سن آمد.
سید مجتبی عطاردی بعد از دریافت جایزه و نشان استقلال گفت: واقعیت اینکه از اهدای جایزه غافلگیر شدم و قرار بود فقط داور مستند باشم. از خانواده شهدا و ایثارگران تشکر میکنم و آنها تاج سر ما هستند بنابر سابقه شغلم در دانشگاه و استادی صحبت میکنم.
وی افزود: دلیل اینکه آمریکا فردی مثل من را که استاد دانشگاه هستم گرفت این بود که کارشان بسیار دقیق بود و اینها مطالعه کرده بودند و بر اثر رفت و آمد من در آمریکا آن چیزی که آنها را خیلی ناراحت کرده بود این بود که در تکنولوژی چیپ به خودکفایی رسیدیم که مادر همه علوم به روز در تکنولوژی و فناوری همین چیپ است.
دکتر سید مجتبی عطاردی گفت: دلیل اصلی آمریکاییها برای بازداشت من این بود که صنعت چیپ را به محلی برای اشتغال و ارتزاق جوانان تبدیل کردم، آمریکاییها وقتی من را بازداشت کردند به نتیجه خود رسیدند چون چند سال ما را برای پیاده سازی و اشتغال جوانان در صنعتی که کار میکردم عقب انداختند.
سید مجتبی عطاردی در ادمه افزود: خواهش میکنم فرزندان خود را برای تعلیم علم و فناوری تشویق کنید. حتما باید از علم و فناوری پول در آورد و این هیچ اشکالی ندارد. دنبال آخرت باید باشیم اما باید خوب و شرافتمندانه هم در دنیا زندگی کنیم و این حق مردم شیعه و ایران است که سرآمد دنیا باشیم.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: ما نیاز به صنعت میکروتکنولوژی و صنعت چیپ داریم چرا که آینده همه دنیا در این است. همین را به مقام معظم رهبری نشان دادم و گفتم: آن ذره که به حساب نیاید ماییم، و رهبری فرمودند: «آن ذره که به حساب آید ماییم».
پخش کلیپ معرفی داوران نهضت جهانی مستضعفین و نظم جدید جهانی
از مادر شهید مهدی گلستانی برای اهدای جایزه بخش نهضت جهانی مستضعفین و نظم جدید جهانی دعوت شد.
همچنین از حضور سفیر کشور بولیوی در اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار استفاده کرده و برای اهدای جایزه هم دعوت شد.
روحالله رستمی از قهرمانان پارالمپیک برای اهدای جایزه بخش جنگ اقتصادی و رویای ایرانی دعوت شد و روی سن برنامه آمد.
در ادامه برنامههای اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از برادران یمنی حاضر در سالن تقدیر شد. حسن وزیر زاده کارگردان مستند قاعده بازی برای اولینبار جایزه ویژه نظم نوین جهانی «خنجر یمنی» را دریافت کرد که به دست یکی از برادران یمنی برای او بسته شد.
حسن وزیر زاده بعد از دریافت خنجر یمنی به پشت تریبون رفت و گفت : برخی عزیزان زندگی را با شهربازی اشتباه گرفتند. واقعیت این است دنیای ما جنگل است و باید همیشه چوبتان کنارتان باشد که اگر حیوانات وحشی حمله کردند از خود دفاع کنید!
سفیر کشور بولیوی به همراه مترجمش خیلی کوتاه برای جمع حاضر در سالن صحبت کرد و گفت: خوشحالم که در این مراسم در خدمت شهدا، مسئولین و مردم ایران هستم. این جایزه برای من نماد مقاومت است همه جا آن را با خود میبرم و از یمنیها تشکر میکنم که در راستای حمایت از فلسطین تلاش میکنند. جایزه ای که امروز به من داده شد متعلق به همه فلسطینیها و کسانی است که در راه آزادی آن مقاومت کردند. همچنین بسیار تشکر میکنم که من را به عنوان نماینده کشور بولیوی و همه کشورهای حامی فلسطین دعوت کردید.
تقدیر از مرحوم ناصر طهماسب
کلیپ پاسداشت ناصر طهماسب با عنوان «ارزشش را داشت؟» در اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار پخش شد.
از خانواده شهیده فائزه رحیمی دانشجو-معلم از شهدای حادثه تروریستی کرمان، پدر شهیده ریحانه سلطانی نژاد ( ملقب به کاپشن صورتی)، برای اهدای جایزه حافظه ملی دعوت شد.
محمدرضا میراضی کارگردان مستند ایزو 1361 جایزه حافظه ملی را دریافت کرد و بعد پشت تریبون رفت و گفت: در همین دوساعت از همه گفتیم جز امام زمان (عج) ،در جمع فعالین عرصه فرهنگی انقلاب اسلامی سلام درود میفرستم به صاحب الزمان (عج).
وی افزود: چند سال گذشته آقایی در جشنواره ای گفت که از جلوی دوربینم که هیچ از پشت سر دوربین خود اجازه نمی دهم پلیس این مملکت عبور کند، او بداند که ایزو ۱۳۶۱ تنها یک صفحه از تاریخ پرافتخار پلیس انقلاب اسلامی است.
او در پایان گفت: وی افزود: مادر شهید طالب طاهری هم اکنون در تهران روی تخت ای سی یو هستند و من یقین دارم بسیاری از بلاهایی که از این کشور دور می شود به خاطر قلب پاک افرادی همچون ایشان است. این جایزه را نیابتی به سخت کوشان عرصه امنیت داخلی تقدیم میکنم.
بهوندی بعد از دریافت جایزه با بغضی نشات گرفته از تاثر برای کودکان مظلومی که در حادثه تروریستی کرمان به شهادت رسیدند، گفت : مستند «همیجان» قصه مردمانی از استان یزد است که دوازده سال در حال مقاومت هستند، از شهر اهواز آمدم، من ۲۵ روز است که صاحب فرزند شدم و می دانم که پدر کاپشن صورتی چه می کشد. مستند همیجان روایت مقاومت ۱۲ ساله مردم یک روستا است که برای کوه آهنی کشف شده مقاومت می کنند.
در بخش بعدی گروه سرود شهید مرندی از دروازه غار تهران اجرا شد.
در ادامه کلیپی برای پاسداشت مرحومه پروانه معصومی در اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار که جمعی از بازیگران و کارگردانان در آن صحبت کرده بودند، پخش شد.
دعوت از مادر شهیدان شاهآبادی (ننه علی) و اهدای یادبود به نیما معصومی فرزند مرحومه پروانه معصومی برای پاسداشت این بازیگر زن فرهیخته تقدیم شد.
هیئت داوران در بخش «داستانی» متشکل از مهران رجبی، محمد تقی فهیم، محمدرضا شفیعی، جلال دهقانی اشکذری و سعید مستغاثی در بخش «تیزر فرهنگی» آثار انگشتر(محمدحسین عباسی) – لحظه(زهرا میری) – تنهاگریه کن(محسن اردستانی رستمی) – پیر مرد و دریا (قاسم خسروی) را به عنوان نامزدهای کسب عنوان برگزیده جشنواره عمار معرفی کردند.
همچنین در بخش «داستانی کوتاه» آثار اذان صبح به افق یزد(زهره صباغیان) – شورشی(علی سلمانی) – خوانا بنویسید(مرتضی علیزاده) – دنیا منم فوعه (مصطفی آقامحمدلو – هانه(میثم ملکی پور) را به عنوان نامزدهای کسب عنوان برگزیده جشنواره عمار معرفی کردند.
و در بخش «داستانی بلند» آثار هفتِ هفت(رضادهقان) – اخت الرضا(سیدمجتبی طباطبایی) – مصلحت(حسین دارابی) – ایلیاجستجوی قهرمان(سیدعلی موسوی نژاد) را به عنوان نامزدهای کسب عنوان برگزیده جشنواره عمار معرفی کردند.
لازم به ذکر است هیئت داوران در بخش «سریال» آثار سوران(سروش محمدزاده) – بچه زرنگ؛ شهید خاوری(محمد مهدی خالقی) را به عنوان نامزدهای کسب عنوان برگزیده جشنواره عمار معرفی کردند.
لوح افتخار این بخش را به اثر «پیرمرد و دریا» به کارگردانی «قاسم خسروی» اهدا شد.
همچنین هیئت داوران فانوس این بخش به دلیل «کارگردانی درخورِ تقدیر و بازیهای خوب و نگاهِ خاطرهانگیز با تاکید بر اهمیتِ خانواده» به اثر «انگشتر» به کارگردانی «محمدحسین عباسی» اهدا کرد.
هیئت داوران در بخش فیلم داستانی کوتاه ضمن تقدیر از اثر «دنیا منم فوعه» به کارگردانی «مصطفی آقامحمدلو» تقدیم کردند.
لوح افتخار این بخش را به اثر «اذانِ صبح به افق یزد» به کارگردانی «زهره صباغیان» و اثر «شورشی» به کارگردانی «علی سلمانی» به دلیل «روایتی روزآمد از مبارزهی نوجوانان دربرابر صهیونیست» اهدا کردند.
هیئت داوران فانوس این بخش به دلیل «روایتی از نفوذِ منافقین در نهاد هایِ رسمی» به اثر «خوانا بنویسید» به کارگردانی «مرتضی علیزاده» اهدا شد.
هیئت داوران در بخش سریال لوح افتخار این بخش را به اثر «سوران» به کارگردانی «سروش محمدزاده» اهدا کرد.
همچنین هیئت داوران فانوس دستاورد هنری این بخش را به آقای «محمدرضا شجاعی» مدیر هنری سریال « سوران» اهدا کردند.
هیئت داوران در بخش فیلم داستانی بلند لوح افتخارِ دستاورد هنری این بخش را به اثر «ایلیا، جستجوی قهرمان» به کارگردانی «سیدعلی موسوینژاد» اهدا کردند.
هیئت داوران فانوس کارگردانی این بخش به دلیل «روان بودن و بازی بدونِ اغراقِ بازیگران» به اثر«مصلحت» به کارگردانی «حسین دارابی» اهدا کردند.
کلیپ معرفی نشان شهید سیاح طاهری نمایش داده شد. نشان شهید سیاح طاهری به محمد جورکش نماینده ستاد اکران مردمی جشنواره عمار در استان اصفهان توسط همسر شهید سیاح طاهری اعطا شد.
آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار و آغاز اکرانهای مردمی در سراسر کشور با صلواتی بر محمد آل محمد به پایان رسید.