به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از یونهاپ، در ادامه بحران و ناآرامیهای سیاسی در کره جنوبی، «هان دوکسو» نخستوزیر این کشور که پس از رأی پارلمان به استیضاح «یون سوکیول» از روز شنبه در جایگاه رئیسجمهور موقت قرار گرفته، با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا درباره تحولات کنونی در کره جنوبی رایزنی کرد.
رسانههای کره جنوبی و آمریکایی تاکنون جزئیات بیشتری درباره رایزنی تلفنی سران دو کشور منتشر نکردند.
رسانههای کره جنوبی اعلام کردند که پس از رأی پارلمان این کشور به استیضاح «یون سوکیول» رئیسکره جنوبی، دادگاه قانون اساسی روز دوشنبه جلسه استیضاح را برگزار میکند.
نمایندگان پارلمان کره جنوبی دیروز شنبه برای بار دوم رأیگیری کردند و رأی به استیضاح «یون سوکیول» رئیسجمهور این کشور دادند. پارلمان کره جنوبی با ۲۰۴ رأی موافق در برابر ۸۵ رأی مخالف، به طرح استیضاح رئیسجمهور رأی داد.
اکنون طبق روند قانونی در کره جنوبی، تمام اختیارات یون سوکیول گرفته میشود و از این پس «هان داک سو» نخستوزیر این کشور به عنوان رئیسجمهور موقت وظایف ریاستجمهوری را به عهده خواهد گرفت.
تصمیم نهایی درباره سرنوشت «یون سوکیول» برعهده دادگاه قانون اساسی کره جنوبی است که پیش از آن دادگاهی در مورد رأی استیضاح باید برگزار شود که پیشبینی میشود چند هفته طول بکشد.
اگر شش قاضی از ۹ قاضی این تصمیم را تأیید کنند، یون رسماً از سمت خود برکنار میشود و انتخابات برای جایگزینی او ظرف ۶۰ روز پس از صدور حکم برگزار میشود.
پارلمان کره جنوبی با ۲۰۴ رأی مخالف و ۸۵ رأی مخالف از استیضاح رئیس جمهور حمایت کرد.
این رأیگیری پارلمان کره جنوبی دو روز پس از آن انجام میشود که رئیسجمهور کره جنوبی از فرمان اعلام فرمان جنجالی «حکومت نظامی» خود در سوم دسامبر حمایت و تأکید کرد که در برابر درخواستها برای برکناریاش مقاومت خواهد کرد.
شنبه گذشته یون سوکیول از طرح استیضاح قانونگذاران نجات یافت، چون اکثر نمایندگان حزب حاکم رأیگیری درباره این طرح را تحریم کردند.
یون سوک یول هفته گذشته با دفاع از اعلام حکومت نظامی گفت که «وقتی در سوم دسامبر حکومت نظامی اعلام و صدها نیرو را به مجمع ملی اعزام کردم، به هیچ عنوان قصد برهم زدن نظم مبتنی بر قانون اساسی را نداشتم!»
وی اضافه کرد که این تصمیم را برای «محافظت از کشور» برابر آنچه «احزاب اپوزیسیون ضددولتی» خوانده، اتخاذ کرده است.
به گفته یون، احزاب اپوزیسیون از طریق سوءاستفاده از اکثریتشان در مجمع، کشور را «فلج» کردهاند. وی تاکید کرد که خلاف ادعای اپوزیسیون، اقدام او معادل «شورش» نبوده و در چهارچوب اختیارات وی در قانون اساسی به عنوان رئیس جمهور بوده است.
وی افزود: قاطعانه خواهم ایستاد؛ چه برابر استیضاح و چه مقابل تحقیقات؛ تا آخر خواهم جنگید!
یون سوم دسامبر اعلام حکومت نظامی کرد، اما ۱۹۰ قانونگذار پارلمان با هجوم به ساختمان این نهاد در سئول که از سوی نیروهای حکومت نظامی محاصره شده بود، این فرمان را لغو کردند. بهدنبال این حوادث، کره جنوبی در بحران سیاسی فرو رفت و درخواستها برای استعفای وی بالا گرفت.
رئیس جمهور ۶۳ ساله غربگرای کره جنوبی با اتهاماتی همچون «خیانت» و «شورش» روبهرو و ممنوعالخروج است. همچنین صدور حکم بازداشت علیه وی نیز دور از انتظار نیست.